Москва "повиши тон" на Белия дом заради Крим

От "Крим е наш" до "посегателство срещу териториалната цялост на Русия" - това са само част от реакциите в Москва, след като говорителят на Тръмп Шон Спайсър коментира, че САЩ очаква от Москва да спре агресията в Източна Украйна и да върне анексирания полуостров.

"Ние не връщаме собствени територии. Крим е територия на Руската федерация", обяви говорителят на МВнР на Русия Мария Захарова по време на официален брифинг.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин се изказа още по-остро срещу изявлението на Спайсър.

"Крим е част от Русия. И всякакви разговори, които се водят по темата за отчуждаване на наша територия, представляват посегателство върху целостта ни", казва председателят на долната камара в руския парламент.

Володин посочва още, че изявлението е направено от "някакъв си там прессекретар", като призовава администрацията на Доналд Тръмп да "изпълнява предизборната програма на действащия президент, в която е казано всичко - регулиране на отношенията с Русия, с Китай, спиране на бойните действия, борба с тероризма".

"Когато започнат да изпълняват предизборната си програма, всичко ще бъде нормално", казва още Вячеслав Володин.

#1 Бай Пешо Танкиста 15.02.2017 в 13:26:21

Като не искат да го връщат, САЩ да даде ядрени ракети на Украйна! Щото "Будапещенският меморандум" от 95-та година, подписан и от Русия урежда въпросите с Крим и ядрените ракети на Украйна-като гласи, че Украйна унищожава ядрения си арсенал, при условие че е бъде гарантирана териториалната и цялост. Т.е Крим би трябвало да е УКРАИНСКИ- в противен случай украинците могат да си възстановят ядрения арсенал. Казах Хау!

#2 dedo adji 15.02.2017 в 14:06:31

Бай пешо, по-леко с ядрените ракети. С ракетата бук я объркаха, вместо путиновия самолет удариха холандския. Ако вземат да объркат и с ядрените сещаш ли се къде може да паднат. Една такава приятелска вече получихме, не ядрена, само с обеднен уран.

#3 Xaoc 15.02.2017 в 15:21:03

Руснаците нещо много си повярваха. Явно санкциите им бяха малко.

#4 Бай Пешо Танкиста 15.02.2017 в 15:33:14

Хахахаха, абе паляк-ти още ли вярваш на руските гювендии за самолета?? Само глъмундери вярват в това, за всички е ясно, че руските боклуци цвалиха самолета и избиха над 300 човека!! Сега отказват да върнат останките на президентския самолет на Полша, който свалиха в Смоленск през 2010 и избиха цвета на послкия бизнес и политика заедно с президента им!! Ако върнат останките ще се разбере този варварски акт и тогава с руската кочина ще е свършено!! Мисли с тиквата си и не разчитай на РашаТудей и ОРТ да ти наливат акъл в празната кратуна!!

#5 dedo adji 15.02.2017 в 15:45:07

Вярвам на западните следователи, които си признаха, че не са намерили доказателства кой е изстрелял ракетата. Ти ако си намерил, прати им ги.

#6 SamVaims 15.02.2017 в 17:01:20

"Когато започнат да изпълняват предизборната си програма, всичко ще бъде нормално", казва още Вячеслав Володин. Една от основните точки в предизборната програма на Тръмп е "да възроди националната отбрана". Това означава отмяна на ограничението на бюджета за отбрана, наложено от Обама, съставянето на нов бюджет, модернизация на всички видове въоръжени сили, увеличение на американската армия като брой активни военнослужещи, още кораби, още изтребители, още системи за ракетна отбрана, в добавка акцентиране върху кибер войната. Това получават руснаците, плюс непокътнати санкции за анексията на Крим. Ако бях руснак или мурзилка бих се запитал, дали пък Хилари не беше по-добрия вариант.

#7 TheRock 15.02.2017 в 20:15:30

Мръсната бляд гледа като насрана! Пошла на хуй дорогая!

#8 TheRock 15.02.2017 в 20:17:00

dedo adji | 15.02.201714:06 Та еба в изкукуригалия русофилски парцал! Айде у лево!

#9 deowin 15.02.2017 в 20:32:38

>Ако бях руснак или мурзилка бих се запитал, дали пък Хилари не беше по-добрия вариант. Точно. Май 15-минутните овации в Държавната дума бяха малко преждевременни и доста опростенчески оптимистични. По-задълбочено по въпроса: http://foreignpolicy.com/2017/02/13/the-kremlin-is-starting-to-worry-about-trump/

#10 Dox 15.02.2017 в 22:31:28

Да попитам форумните лумпени тук - Свинския, СамВаймс и Баластрата - да кажете нещо за "по-добрия вариант за България"? Или ви е шубе? Кажете бе, на мама "храбреците юначни"? За България кой вариант виждате за "по-добър"? А? В абсолютно кухите ви тикви, от които не бих могъл да си извадя и семе за тиквени семки, не ви ли просветна дори и за секунда мисълта, че държавата ни е обречена бе, нещастници скапани?! Още ли не виждате, че като народ сме подложени на съзнателно планиран геноцид? Че ако продължава така след има-няма 10-на години България вече няма да съществува на географската карта? Седнали да ми се занимават с Русия и със САЩ глупендерите! Ами занимавайте се. Русия ще я има винаги. За САЩ не съм сигурен, но не съм сигурен и за България.

#12 deowin 15.02.2017 в 23:25:51

>"по-добрия вариант за България" Ъъъ.. не сме говорили за това защото не беше ставало на въпрос досега? Според мен Клинтън беше по-добрия вариант за България - предвидима политика, ясни приоритети, силно НАТО. От друга страна Тръмп обеща слабо НАТО и оттегляне на военна подкрепа към страни като България, което директно би ни направило по-лесна мишена за Русия. Плюс пълен хаос и непредвидимост, които никога не са благоприятна политическа почва за дребните играчи в геополитическата игра. Дори за по-големи играчи като Русия тази непредвидимост ще се окаже тежка.

#14 deowin 16.02.2017 в 00:04:21

>Тръмп е "обещавал слабо НАТО"? Защо поне не направиш минималното усилие да не звучиш като тотален дебил, който не само, че не е наясно с нещата, които коментира, но не си и мръдва пръста да запълни трагичните дупки в знанията си? http://www.realclearpolitics.com/video/2016/03/27/trump_europe_is_not_safe_lots_of_the_free_world_has_become_weak.html "TRUMP: I think NATO is obsolete. ... And what I'm saying is that we pay, number one, a totally disproportionate share of NATO. We're spending -- the biggest alliance share is paid for by us, disproportionate to other countries. ... What I'm saying is NATO is obsolete. NATO is -- is obsolete and it's extremely expensive for the United States, disproportionately so. And we should readjust NATO. ... Now, it can be trimmed up and it can be, uh, it can be reconfigured and you can call it NATO, but it's going to be changed. I mean this thing was -- was done many decades ago. And there's nothing wrong with saying it's obsolete. But it is obsolete." Когато Тръмп ти каже десет пъти в пряк текст, че счита НАТО за отживелица, че трябва да се пренагласи и преконфигурира, че някои държави в тази организация не плащат достатъчно и следователно не е справедливо да получават военна помощ от САЩ, то, да, става доста ясно, че намеренията му са съвсем пряко да отслаби НАТО като отбранителна организация с цел да гарантира сигурността на 28 държави. Това казва. Повтори го буквално десет пъти. В пряк текст с прости думи, чието разбиране би трябвало да е по силите дори на пълен дебил.

#15 TheRock 16.02.2017 в 08:08:11

Не знам всички подробности, но смятам че САЩ и цивилизованият свят се изгавриха мноооооого грозно с блядовете. Като ги гледам нашичките комунета-идиоти какво "тръмп-общество" си спретнаха, направо не вярвах, че на света да има толкова прости хора като българските русофили. Къде е оня боклук Гестапото и оная овца - Шаренкова?

#16 SamVaims 16.02.2017 в 09:12:52

Я, снощи доксът нещо се разстроил. Докс, ако постовете ми те огорчават и депресират ти разрешавам да не ги четеш. "По-добрия вариант за България"? Идея си нямам какъв е, обаче знам чудесно кой е по-добрия вариант за мен. И той е настоящият. Членството ни в НАТО ми дава възможност да живея в мир, а членството ни в ЕС ми дава възможност да живея в просперитет. Имам достъп до качествени стоки, до качествена култура, която НЕ включва тъпани и гайди и освен това имам безпрецедентна в историята ни свобода. На мен това ми е достатъчно. Държавата била обречена. Обречена е тоталитарната държава, която познаваш от младините си, даже умря и я погребахме. Само хора, като теб, павура и още неколцина други не са го осъзнали още.

#17 dedo adji 16.02.2017 в 09:27:31

Защо се стряскате, бе? Тръмп не е заявил намерение да разпуска нато, само да го ъпдейтва. Което за него значи другите да плащат повече, за да прави той икономии. И да праща Ян, Йон и Иванчо вместо Джони от Тексас да му вършат черната работа. И ще плащаме и хоро ще играем. Първо платихме за нарязване на танкове и ракети, да се отстранят всякакви спънки пред възможен нападател. Сега плащаме за поддръжка на бази-мишени за руски ракети, и от време на време за рота танкове или ескадрила самолети, които да създадат илюзия, че някой се грижи за сигурността на България. Да ви е честито. И аз плащам, без да съм искал нато.

Новините

Най-четените