Северна Корея възстановява ракетен ядрен полигон

Нови сателитни снимки показват, че Северна Корея най-вероятно възстановява ракетния ядрен полигон Сохе, който се намира на западното крайбрежие.

Кадрите са направени от американски тинк-танк два дена след срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун, допълват от Би Би Си.

Дискусиите между двамата лидери приключи без консенсус по темата за прекратяването на ядрените опити от страна на режима на КДНР.

Полигонът Сохе се използва за изпитания на междуконтинентални балистични ракети.

Работата по унищожаването му беше започната през изминалата година след първата среща на американския президент със севернокорейския лидер, но е била прекратена.

Така Пхенян е заплашен от нови международни санкции.

Сателитните снимки, чиято автентичност е потвърдена и от южнокорейското разузнаване, показват бърз напредък във възстановяването на полигона.

От 2012-а Сохе е основната изпитателна площадка на Северна Корея. Там са тествани и ракетни двигатели, които са способни да достигнат до САЩ.

Според специалистите работата по възстановяването на полигона е започнала след провала на срещата между Тръмп и Ким в Ханой на 28 февруари.

Причина за внезапното прекратяване на преговорите беше настояването всички санкции срещу Пхенян да отпаднат. Вашингтон обаче не е склонен да се съгласи на подобно нещо към момента.

#1 Шамито 06.03.2019 в 14:04:40

Сега разбрахте ли че за да те уважават трябва да си ядрено силен.На тази среща САЩ само изискваше а нищо не предлагаше и затова нищо не беше постигнато.

#2 deaf 06.03.2019 в 15:15:28

Шами, правиш ли разлика между уважение и страх? Даже страх е силно казано. По-скоро притеснение.

#3 dedo adji 06.03.2019 в 16:51:52

Дали ще е уважение, страх или само притеснение няма значение. Важното е да има съобразяване. А се съобразяват само с тоя, който може да нанесе ответен удар. Който не може го мачкат. Ако Ким се разоръжи ще го последва съдбата на садам и кадафито. Трябва да е самоубиец, за да го направи. Тръмо се опита да лови маймуни с трици, даже му се досвидяха и триците и предлага само шепа. Тоя маймун не се хвана. Сега ще го мори с глад. Всъщност, ще мори с глад точно тия, за които западните либерали проливат крокодилски сълзи. Ким няма да измършавее.

#4 deowin 06.03.2019 в 17:04:27

>Важното е да има съобразяване Важно е да има съобразяване с психопат диктатор, който държи стотици хиляди от собствените си жители в концентрационни лагери и екзекутира собствените си роднини? Това е все едно да имаш малоумен съсед бияч, който систематично, ежедневно и брутално пребива жена си и децата си, вързва ги с вериги и ги държи гладни, но да се радваш, че е решил да си купи пушка с цел да респектира околните, защото е "важно да има съобразяване".

#5 Оби Уан 06.03.2019 в 17:23:14

Део, защо реши, че съседът е "малоумен"?

#6 deowin 06.03.2019 в 18:26:13

>защо реши, че съседът е "малоумен"? За да разбереш доколко въпросът ти е уместен можеш просто да помислиш дали отговорът му би могъл да има значение. Например, изтрий думата "малоумен". Това промени ли смисъла на примера?

#7 dedo adji 06.03.2019 в 19:03:33

Ключовата дума, която променя смисъла е "пушка". Без значение дали е мало или много умен, дали си бие жената или не, ти не го харесваш, но докато държи пушка ще го траеш и хоро ще играеш. И ще се опитваш да го залъжеш да хвърли пушката с обещание, че ако я хвърли, може би в неопределено бъдеще ще разрешиш да му продават хляб за семейството. А щом я хвърли ще нахълташ и ще го пребиеш. Справка Милошевич, Садам, Кадафи, които нямаха пушки а само детски патлангачи.

#8 deowin 06.03.2019 в 19:33:16

>докато държи пушка ще го траеш и хоро ще играеш Естествено. Това е ясно. Това, което не е ясно, е откъде идва тая твоя малоумна радост и въодушевление в думите, с които оправдаваш напъните на КНДР да стане ядрена сила. >може би в неопределено бъдеще ще ... ще ... ще ... Какво щяло да бъде и щяло да стане е твое лично мнение относно бъдещето. Това, което не е в хипотетично бъдеще, е миналото и настоящето. Миналото на рода диктатори Ким е зловещо, и продължава в настоящето, в което Ким Чен Ун все още изпълнява чудесно задълженията си на мракобесен психопат диктатор. Да се радваш на това, че иска атомни бомби, е втрещяващо малоумие.

#9 Dox 06.03.2019 в 20:21:15

Овцата се присламчва към по- или най-силния, след което невинно започва да обяснява как, всъщност, това няма никакво значение, защото, видиш ли, ако този е най-силния то не е за друго, ами защото е "най-позитивен" бе. Това, че силния си позволява всичко и си взима всичко каквото поиска без да плаща /сигурно си мисли, че доларите наистина са пари/, като използва не силата на правото, а правото на силата - овцата удобно пропуска. И го играе невинна монахиня, проповядваща "добро" и "любов" по американски. Овца, нали ти казах да идеш и да се удавиш. Направи го най-сетне. Бъди полезен с нещо.

#10 deowin 06.03.2019 в 20:57:40

Dox, надали някога ще развиеш достойнството да ги признаеш, но за твоята мизерия са виновни не другите, а само ти самият. Докато си на сегашния си манталитет вечно ще плюеш ожесточено по всички хора, които не водят толкова жалко съществувание като теб. Това ти е спасението, разбирам, но удобството на подхода не го прави по-малко жалък и мизерен. А и не прави точно нищо за собственото ти положение, точно напротив - докато единствената ти радост в живота е да обвиняваш другите за собствената си мизерия за да се изживяваш като жертва, продължаването на тази мизерия ще ти е нужно.

#11 dedo adji 06.03.2019 в 21:02:40

... тая твоя малоумна радост и въодушевление в думите, с които оправдаваш напъните на КНДР да стане ядрена сила. ... Няма нито радост, нито въодушевление. Има отчитане на факта, че Северна Корея Е ядрена сила. Малко слабосилна, но достатъчна да респектира най-голямата. Е, не чак да я респектира, но да я принуди да се съобразява. Положението на северните корейци ми е последна грижа. Както и на тебе, прасчо. Също и на малайзийците, иракчаните, сърбите и др. За либийците, бих се радвал да бъдат изтребени до крак, както те се радваха на смъртните присъди на българските сестри. Корейският диктатор бил малоумен. Може и да е. Прасчо, прочети си всички постове, в които обвиняваш Тръмп в малоумие и всички смъртни грехове. Е, защо тогава Тръмп да има атомно оръжие, а Ким да няма? По-малка ли е вероятността Тръмп да злоупотреби с него, от Ким. Досега единствената държава, която е пуснала атомни бомби, и то над цивилни обекти, е САЩ. От 74г насам. И, ако след това са се въздържали, то е само, защото са загубили монопола. С ядрена сила никой не се ебава.

#13 dedo adji 06.03.2019 в 21:22:02

Ау, горкият Докс с мизерното съществуване. Сигурен ли си, прасчо? Откъде знаеш, дали Докс не се радва на същото или по-голямо материално благосъстояние, като тебе, но го боли сърцето за по-малко ощастливените от съдбата. Има много милионери и милиардери, които съчувстват на онеправданите и жертват милиони и милиарди за облекчаване на съдбата им. Признавам, че не знам, дали Докс е от тях, ама пък отде да знам. И Фидел Кастро е зарязал бащините си 11 000 хектара тръстика, за да ощастливи целия кубински народ. Как го е ощастливил е отделен въпрос.

#14 deowin 06.03.2019 в 21:24:05

>достатъчна да респектира най-голямата Естествено, че това е източникът на въодушевлението ти - злорадството, че някой се опъва на тъпите американци. Искрено съжалявам хора като теб, за които основна радост в живота е да гледат чуждото нещастие или поне да си представят, че е неминуемо. Когато не си създал радост в собствения си живот.. >защо тогава Тръмп да има атомно оръжие Защото в САЩ все още има законов ред, и дори Тръмп не може да осере нещата до степен, до която 1% от населението е набутано в концентрационни лагери защото са му политически неудобни. Виж какво стана с Хилъри Клинтън, която той изрично заплашваше, че ще набута в затвор в момента, в който стане президент. Виж какво се случи със стената му. Със забраната в САЩ да взлизат мюсюлмани. Със събарянето на ACA. Това, че Тръмп не може и няма да може да постигне каквото и да било от тези основни негови собственоръчно поставени цели, означава, че политическата система в САЩ не е чак толкова калпава. Да не говорим, че дори Тръмп не си въобразява, че може да спре свободната преса, да избие политическите си опоненти, да промие мозъците на американците с партийна догма и култ към личността си, да ограничи брутално всичките им свободи и прочие. Тоест, всичко това плюс факта, че фамилията Тръмп не управлява САЩ по наследство вече 70 години. Може да не е много, но е значително по-добре от 70-годишна брутална диктатура в оруелски стил.

#15 deowin 06.03.2019 в 21:34:11

>мизерното съществуване ... Сигурен ли си, прасчо? Да, сигурен съм, че се изживява като жертва - през годините, които съм му чел коментарите, е станало пределно ясно, че винаги търси да обвини някой друг за състоянието на света. Два очевидни извода - състоянието на света не му харесва от неговата гледна точка (споменатото мизерно съществувание), която лична реалност той не може да промени (ограничени способности и умения). Остава му радостта от това да се изживява като жертва. Не е като гореописаното поведение да е рядкост. Всъщност, характерно е за огромна част от хората в цял свят. >дали Докс не се радва на същото или по-голямо материално благосъстояние Възможно е. Не съм твърдял точно нищо за материалното му благосъстояние.

#16 SamVaims 06.03.2019 в 21:35:49

@ Барон Вино " Жалко за обикновените хора. Глад, мизерия и ултра-соц кретения. Никой не се интересува от Нещастен бедняк като теб нито от историята на мизерното ти съществуване. Ти трябва да изгниеш в мизерия, несретник.

Новините

Най-четените