Френските таксита спират да плащат данъци заради Uber

Четиринадесет френски таксиметрови компании поставиха 15-дневен ултиматум на правителството да прекрати дейността на Uber в страната, съобщава Le Monde.

Браншът на автомобилните превози заплашва, че ще "предприеме всички необходими мерки, за да защити професията и бъдещето си".

Заявлението е насочено лично към министър-председателя Манюел Валс, на когото е поставен двуседмичен срок да се прекрати "незаконната дейност на Uber".

Става въпрос за нискотарифната услуга UberPop, която свързва клиентите в онлайн система с непрофесионални шофьори за осъществяване на свободни превози.

Директорът на Националната федерация на такситата Дидие Огрел обяви, че че вече няма да блокират улици, "което кара хората да гледат на нас с повече неодобрение", а ще спрат да плащат данъци и да внасят социални осигуровки в държавната хазна.

Uber вече дава възможност и за поръчка на такси с лицензиран водач, което не попада под забраната на закона, но цената на услугата се вдига.

В момента тече съдебен процес, от чието разрешаване ще зависи дали Uber ще продължи да съществува във Франция.

В края на март Парижкият апелативен съд отказа да наложи забрана върху дейността на компанията, като прехвърли топката на горната инстанция.

#1 sim4o 10.04.2015 в 17:08:40

Един пич тукана, из форума - Спамерът Оня Дето Са Го .. твърди че Юбер си е западна технология и против него са русофилите .. те ,русофилите, кой знае защо предпочитали да се возят в коли-копърки .. http://www.webcafe.bg/id_1904833392/slide_6/fpage_3/ ............... .. "Оня Дето Го | 14.08.201410:32 А най лошото е че и родните патриотари ще се включат в хора против чуждото дето ни нвзема паричките и изнася печалбата. Ама така де, по хубаво си еа да те вози родна копърка с мирис на вкиснало, отколкото модерна фирма по западен образац......опааа, казах западен... ... " ------------------ Как мислите приятели, дали Оня Дето Го, се изявява, за пореден път, като пълен непеошки идиот или наистина да се возиш с Uber си е ползване на свръхнапреднали западни технологии и само русофили могат да са против това ??? Дали Путин не плаща на таксижиите да са против Uber ??? Оня Дето Са Го си е малоумен, да ви кажа .... Поздрави

Новините

Най-четените