1500 бежанци преминаха македонската граница

Македонската полиция допусна над 1 500 бежанци от Сирия да преминат безпрепятствено границата край Гевгелия, след като прекараха три дни на открито в ничията земя, съобщава БНР.

Македонските власти осигуриха допълнителни влакове от Гевгелия за Табановце, на сръбската граница, откъдето мигрантите се отправят към Унгария и Северна Европа.

По данни на Скопие, през последните два месеца през Македония са преминали над 42 000 души.

В четвъртък македонското правителство обяви кризисна ситуация заради бежанския натоск на южната и северната граница на страната.

Властите създадоха специален орган, който да координира работата на отделните държавни институции, свързана с нелегалните имигранти, които имат намерение да влязат на територията на Македония от съседна Гърция.

#1 Gastaroll 23.08.2015 в 14:31:58

Явно е, че Европа вече няма граници.

#2 Шамито 23.08.2015 в 15:15:40

Кога Европа ще схване че е заложник и жертва на американските глобални интереси.Докога немската нация ще плаща лихвите по плана Маршал и ще прекланя глава.Всички бежанци натоварени на кораби за САЩ.Да им видим тогава демократичните ценности.Стана им навик други нации да опират пешкира от недалновидната им политика.

#3 VK 23.08.2015 в 20:23:23

Леле.....горката Европа! заложник била на американските интереси.... Докога немската нация щяла да плаща лихвите по плана Маршал... Горката немска нация! Ми тя, ако трябва да плаща лихвите, още 100 години не може да ги изплати Не Европа е жертвата , а главният виновник. Заради тъпата политика на Меркел, дето луди ги направи повечето държави. Икономии, затягане на колани и тем подобни дивотии. Единствено Германия имат неква полза, ама "некой германци" а не и народа им , щото и те се мъкнат с некъф мижав растеж около нулата , или под нея щото под 3% е по-скоро отрицателен. Та почти цела Европанема кинти за нея си, та кво остава за военни операции да заделя.И се почнаха едни "мирни протести", едно чудо... А американците досега бека убави , като играеха ролята на "жандарм" и ходеха да усмиряват изтрещялите идиоти навсякъде по света. Е , да де, ама и те казаха - стига толкоз, вадете си сами горещите кестени! Щото , ако НАТО си беха дигнали задниците, за две седмици щеше да изчезне и "ислямска държава" и всичките им дивотии, ама... А Русия и тя едни игри върти.... Не знам кво си мислят нейните "стратези", ама нещо криво си правят сметката, щото заради неква военна база луди станаха сума арабски страни. Ма то всичо се връща и ако не им е ясно, че тва яйце и на техната граница се пече , ще им светне много скоро.

#4 dedo adji 23.08.2015 в 23:44:36

Доживях да видя WC да номинира Европа за главен виновник. Що така, бе WC? Къде оставяш Путин, Ким, Кастро и Шавес? А-а-а, разбрах, то било за да се оневини Америка. Която се отказала да бъде "жандарм". WC, това си го преписал директно от в. "Работническо дело". Ти тогава може да си ходил прав под масата, но аз съм го чел поне 100 пъти във въпросния вестник за "световния жандарм САЩ" Който озаптявал изтрещелите. Вярно. Въоръжаваха и финансираха муджахедините против СССР, пък те изтрещяха и станаха талибани. Въоръжаваха и финансираха Садам против Иран, той взе, че изтрещя и налапа Кувейт. Въоръжаваха и финансираха ислямистите срещу Асад, пък те изтрещяха и направиха ислямска държава. Сега трябват 500 хиляди войници и не знам колко трилиона долара за да се унищожи ИДИЛ, ама не. Те нямало да вадят кестените. Да се оправя Европа, че ятаганът е на някакви си 1000 км от нея. А ятагани се точат и вътре в САЩ на ниво до пентагона.

#5 VK 24.08.2015 в 07:36:32

"Къде оставяш Путин, Ким, Кастро и Шавес?" Понеже не четеш, или може би старческа ти памет повече от едно изречение не задържа та питаш това? "Вярно. Въоръжаваха и финансираха муджахедините против СССР, пък те изтрещяха и станаха талибани...." Мноо си зле, дърто! Всичките терористични формирования ги финансираше СССР и комунизма. Или Либия, дето всичкото терорист и бандит беше събрала, като база за обучение и почивка американците я финансираха? И сума други примери, да не изреждам. Ама това не го пишеше в "Работническо дело" май, а деди? А тия от ИДИЛ кой ги създаде бе, дърто? Пак американците ли? А що с калашници са се накичили? Или заради тъпата руска военна база ? Що се келешат руснаците, та не може ООН да приеме квото трябва? "Сега трябват 500 хиляди войници и не знам колко трилиона долара..." За кво тва? Китай ли ще превземат

#6 Conspirator 24.08.2015 в 14:57:12

ВиК,ти си завършен евро-атлантически/с балканска спецификация/тъпанар. АК-47 се произвежда в една камара държави с официален лиценз,включително и в България.Египет,и Ирак имат заводи,където легално и официално се произвеждат ''Калашници". В твоята координатна система,явно,на всеки ''Калашник''стои личния подпис на Путин и емблемата на КПСС. Да те питам аз,умнико,какво се случи с над 100 000 АК-47 в Афганистан,след оттеглянето на американците/когато успяха да възстановят производството на опиум и да завъртят далаверата/? Човек цял живот се учи,но не и такива като теб.Бившият СССР е издал лицензионно право за производство на АК-47 на 18 държави.Една от тях е...Пакистан,а прехваленият израелски автомат ''Халил" е нищо повече от закупеният лиценз от финландците,които на свои ред са закупили правата от ''Калашников''.Става въпрос за финладския вариант на АК-47-Valmet Rk 62. Да твърдиш,че Русия е дестабилизирала Близкия Изток и северната Африканска дъга е признак на патологично малоумие.Едни заинтересовани хора пета година изливат десетки милиарди в оръжие и дезинформация,а най-големите балами захапват веднага като селски шарани.Не трябва и да захранваш.

#7 VK 24.08.2015 в 17:28:47

Кво произвеждал Ирак??? Конспи , на кви апчета си не знам, ама ...смешно е просто. А относно това кой и как е създал чудото .... Много често се бърка, че ИД е същото, като позицията на Асад. Е, да ама не! Нито с талибаните са дружки и май и на тях ще им видят сметката. Досега Русия спъваше по-сериозна намеса в конфликта, не че западняците се беха засилили нещо, ама ... Само че със объркването на нещата в Авганистан и на руснаците им припари отзад , та зеха нещо да се извъртат. Ама пак така, че да не им пострадат интересите. Американците да си сътрудничели с Асад, щото бил официалната власт в Сирия и т.н. а не щото с него са подписали за базата, за още близо 30години. Що не си дигнат великата армия и да разкарат това заразно зло, ами дрънкат железа на Европа, дума не се обелва.... Айде Конспи , давай, разказвай пак за извънземните, дето наливали милиарди некъде си и си правели идилчета !

#8 VK 24.08.2015 в 17:33:35

Афганистан - грешка

#9 Conspirator 24.08.2015 в 17:49:57

Ето к,во произвежда Ирак. Tabuk (M70B1, и M70AB2),което си е АК-47. http://www.akfiles.com/forums/showthread.php?t=63128. Тъпанар! Ето какво произвежда и Египет-AK-47, MISR 7.62 (АКМ), Maadi Пакистанците пък направо си произвеждат АК-47 без да си направят труда,дори да го кръстят с някакво ''пакистанско''име. Кръчмарските ти ''размисли''за събитията в Близкия изток подсказват,че мозъкът ти е в състояние ''селска пивница''.

#10 Оби Уан 24.08.2015 в 18:01:34

ВК, я ни светни кой с кой воюва в Сирия...

#11 VK 24.08.2015 в 18:18:19

"Ето к,во произвежда Ирак." Произвеждал. По времето на Саддам )

#12 Conspirator 24.08.2015 в 18:24:19

Да бе.Чух,че Саддам като се скрил в бункера,сложил в джоба си завода за ''Калашници'',а като го бесили,обесили и завода заедно с него...

#13 VK 24.08.2015 в 18:25:39

"я ни светни кой с кой воюва в Сирия... " Опс, още една грешка, изпуснал съм една буква - "О" "Много често се бърка, че ИД е същото, като Опозицията на Асад. ..." ако това имаш предвид. Иначе, ако не си наясно - чети вестници, зяпай телевизор!

#14 Conspirator 24.08.2015 в 18:29:53

Вярно бе!Я кажи сега как КГБ-то измислили ИДИЛ.... Наскоро четох подобна кретения... Я ни ''светни''на нас-будалите,как стават тия работи.

#15 Алилуйщина 24.08.2015 в 22:55:35

„А тия от ИДИЛ кой ги създаде бе, дърто? Пак американците ли?“ ------------------------------------------------- ИД призна за финансова подкрепа от САЩ “Предполагаемият лидер на “Ислямска държава” в Пакистан Юсеф ал Салафи призна, че САЩ оказват финансова подкрепа на движението, съобщава пакистанският вестник Tribune. Ал Салафи и още двама души са били арестувани в Лахор на 22 януари. „По време на разпита той е признал, че е получавал средства чрез САЩ за създаване на групировката в Пакистан и за вербуване на млади хора, които да се бият в Сирия”, разкри източник, близък до разследването. За всеки новобранец, изпратен в Сирия, Ал Салафи е получавал 600 долара. “САЩ бяха длъжни да разсеят впечатлението, че финансират „Ислямска държава” в свой собствен интерес и поради тази причина започнаха офанзива срещу групата в Ирак, но не и в Сирия”, http://tribune.com.pk/story/828761/startling-revelations-is-operative-confesses-to-getting-funds-via-us/#sthash.Rb6SB5i5.dpuf

Новините

Най-четените