7000 жени от сферата на изкуството подписаха отворено писмо срещу сексуалния тормоз

Синди Шърман, Джени Холцер и Лори Андерсън се присъединиха към над 7000 жени от сферата на изкуството, които обявиха, че са били жертва на сексуално посегателство от страна на високопоставени мъже в арт средите.

Отвореното писмо принуди Найт Ландесман - издателят на списание "Арт форум" - да подаде оставка. Срещу него е заведено дело за сексуален тормоз. Искът е въведен в съда в Манхатън миналата седмица от бивша служителка на изданието - Аманда Шмит.

Тя иска обезщетение в размер на 500 хил. долара заради нарушение на човешките й права. Към нейния иск се присъединяват осем нейни колежки. Ландесман е изпращал имейли с неприлични предложения до жените, които се оплакват от него.

Главната редакторка на списанието - Мишел Куо - също подаде оставка, която обясни с нетърпимост към издателя си. Тя каза, че тя и нейни колежки са били тормозени, опипвани, подритвани и заплашвани от хора с власт.

Отвореното писмо подчертава, че злоупотребата с власт не е изненада и приканва всички жени, които са били жертва на подобен натиск, да разкрият своите травматични преживявания.

#2 explorer 31.10.2017 в 10:38:43

Считам подобен акт за изключително лицемерен. Тези дами са били готови на всичко, за да постигнат целите си и в 100% от случаите сексът е бил конкурентно предимство, от което са се възползвали. Сега отново искат да се носят по гребена на вълната използвайки социалните медии като носител.

#3 Гризли 31.10.2017 в 11:51:37

Да, тъпо и лицемерно е! Стоиш, снишаваш се, мълчиш си и правиш кариера... А в един момент - хоп! Имало е сексуален тормоз... А какво имахте в устата толкова време? Посочения на снимката мъж даже имейли е пращал - ами защо просто не ги препратихте на съответните служби? Някой би ли ви, преди сексуалния тормоз? Затвори ли ви някъде, попречи ли ви да говорите или да напуснете работа? Сега вече всички много искрени и смели... Особено разните там актриси - сега ще върнете ли парите и наградите, които заработихте от филмите, след кастингите на Уайнстийн? Не?! А защо?! Нали са получели в резултат на грозен насилствен акт? Защо просто не ги дарите за благотворителност?

#4 dedo adji 31.10.2017 в 15:01:45

Те нарастват в геометрична прогресия, бе. Тръмп го обвиняваха 5-6, Уайнстийн 20, Тупак 200, сега станаха 7000. И все от света на изкуството. Не остана жена необарана в тоя свят. Тоя Наит милиардер ли е, че толкова женки сега му търсят обезщетение? Пак си спомних един стар виц за оня, осъден за изнасилване. Дали му последната дума и той казал: "Г-да съдии, приемам присъдата. Само моля да намалите обезщетението, понеже и аз претърпях щети - изкълчих си рамото да се мъча да й вдигам краката." Изнасилената викнала: "Лъже, г-да съдии, сама си ги вдигах." Марком, каузата ти със сексуалния тормоз е пердута, ами ако си достоен ебект за изнудване записвай всички контакти със служителките си с камера, да не четем и за тебе.

#6 dedo adji 31.10.2017 в 21:21:33

Въпросът е чисто риторичен. Ясно е какво са имали в устата.

Новините

Най-четените