Комикът Луис Си Кей призна за секс-тормоз над жени

50-годишният Луис Си Кей призна публично, че си е позволявал непристойно сексуално поведение пред жени без тяхното съгласие и поднесе извиненията си.

Един от най-известните стендъп комици в САЩ беше обвинен от пет актриси за това, че е мастурбирал в тяхно присъствие.

"Тези истории са истина. По онова време си казвах, че не правя нищо нередно, защото никога не съм показвал пениса си пред жена, без първо да я попитам. И това също е вярно. Но впоследствие - прекалено късно - осъзнах, че когато имаш власт над друга личност, въпросът "може ли да ти покажа пениса си" вече не е въпрос. За нея това е опасна ситуация.

Властта, която имах спрямо тези жени, е, че те ми се възхищаваха. И аз злоупотребих с тази власт по безотговорен начин", пише Луис Си Кей в обяснение по повод обвиненията на петте жени.

Той посочва, че изпитва съжаление за действията си и се е опитал да научи своите уроци.

"Сега вече осъзнавам степента на влияние на поведението си. Разбрах степента, в която съм накарал тези жени да се чувстват зле и притеснени в компанията на други мъже.

Възползвах се от факта, че бях високо уважаван в своята и тяхната общност, което не им даваше възможност да споделят преживяното или ги затрудняваше в опита им да го направят - хората, за които аз бях идол, не са искали да се вслушат в тях.

Не съм осъзнавал, че го правя - намирах се в позиция, в която не ми се налагаше да мисля за това.

Нямам никаква причина да си простя за поведението. И трябва да се примиря със себе си. Което не е нищо в сравнение със трудностите, които причиних на тези жени", посочва още комикът.

Той коментира, че осъзнава обидата и болката, която е нанесъл върху професионалния и личния живот на своите колеги - включително актьорите и екипа на сериалите Better Things, Baskets, The Cops, One Mississippi и филма I Love You Daddy, чиято премиера беше отменена заради секс-скандала.

"Нараних семейството си, приятелите си, децата си и тяхната майка. През цялата си дълга и щастлива кариера можех да обсъждам и да казвам всичко, което поискам. Сега ще трябва да се оттегля и да прекарам доста дълго време в слушане", завършва писмото на Луис Си Кей.

#1 deowin 11.11.2017 в 00:39:10

Така се прави, това е достойно поведение.

#2 Дракон с кисело зеле 11.11.2017 в 02:17:54

Луи, не Луис. Жалко за отменянето на премиерата на "I Love You, Daddy", от трейлърите изглежда хубав филм. Иначе, да, достойно изказване.

#3 KingoftheROAD 11.11.2017 в 10:45:29

" ...Не съм осъзнавал, че го правя - намирах се в позиция, в която не ми се налагаше да мисля за това..." Цъ, не е достойно поведение. Сега като му се наложило да мисли за това какво? Мара ФтасАла... Достойно поведение е недопускането, а не след дъжд качулка. Много лесно е да газиш по-слабия, или по-низшестоящия. В пъти по-трудно е да се върздържиш, и това е достойно поведение...

#4 dedo adji 11.11.2017 в 10:59:41

След цунамито от обвинения, основани единствено на ?честна? дума на жени, едно доброволно и чистосърдечно самопризнание от един мъж. В по-циничен прочит би могло да се оприличи на самопризнание по споразумение със съда за по-лека присъда. Дори и така да е, човекът се саморазголва и самобичува пред целия американски народ. И се оттегля професионално и социално. Дали ще го оставят на мира в убежището му е въпрос, който не ни вълнува. For the record, и аз смятам мастурбирането пред жени(и пред мъже) за долно, перверзно и отвратително. Дотук добре. А защо трябва да се спира един предполагаемо добър филм, който е струвал една шапка пари и може да спечели още две шапки? Някои, няма да ги споменавам, ще го нарекат нежелание да се ползваш от нечестно придобита стока. Но филмът не е нечестно придобит. Нито от въпросния Луис или Луи, нито от стотиците други участници в създаването му. Това напомня сагата за Салиери, набеден, също недоказано, в отравяне на Моцарт. Ловът на вещици не е възникнал с изобретяването на фейсбук. Учителката в прогимназията ни разказваше, че има негласно споразумение да не се изпълняват произведенията на Салиери. А те са много. Той е бил всепризнат талантлив и плодовит композитор. Едва 200 години по-късно някои нарушават споразумението. И откриват, че произведенията ння са загубили стойността си. Салиери е един. А със спирането на филма се анулират не само трудът и талантът на Луис, заслужено или не, а напълно незаслужено, трудът и талантът на много други. Някой да даде валидна причина?

#5 dedo adji 11.11.2017 в 11:01:49

П.П. Не очаквам след 200 години някой да върти филмите на Луи(с) С Кей.

#6 explorer 11.11.2017 в 12:24:17

На английски има един израз "peerpresure", който няма точен превод на български. Доносниците от соца, казват "времето беше такова". При всички случаи обаче става дума за робуване на неписани норми за престиж, успех и влияние, които са за сметка на някой друг. В Библията това се нарича "чародейство". Изразява се основно по два начина: чрез налагане от страна на по-силния или чрез манипулация от страна на по-слабия. Затова е неприемливо да се заклеймява само едната проява, без да се отчита другата. Това би довело само да смяна на местата без справяне със проблема от корен. Решението колкото и архаично да звучи, е да обичаш ближния както себе си, от една страна и да имаш страх от Бога, от друга.

#7 Виктория Пенелопова 07 11.11.2017 в 13:14:50

Това всичко започва да става досадно. Който е съгрешил, умишлено или не, ще плаща. Всичко е между съгрешилия и Бог. Интернет не участва, ако е искрено! Какво общо имам аз с късните терзанията на Луи-с!?!? И с всички тези "ощипани холивудски моми"? Вчера дори чух обяснение, че това е отмъщение на Тръмп?!? Айде, че ще слагам зелето

#8 KingoftheROAD 11.11.2017 в 15:29:07

Абе не е като да не е съзнавал, какво и как го прави. И въпреки това го е направи, а сега и той се прави на ощипана калугерка. Накрая сам си казва, че наранил жена си и семейството си. Не е чак толкова прост да не го е разбирал още тогава...

#9 dedo adji 11.11.2017 в 16:22:54

Съгласен съм с всички. Мръсен, мазен, черен, гаден, долен, слузест, перверзен тип. Да го обесят, намя да плача. Ама кой ги бие по главата да спират готов филм? И другият малоумник да преснима друг готов филм? Това не се връзва с никаква логика. Ами другите им филми? Те са вършили тия мръсотии и гадории и тогава. И тях ли да снемат от употреба? А какво да правят с хилядите или милиони видео копия? Пълна дивотия отвесякъде.

#10 deaf 11.11.2017 в 18:10:48

Добре де,а пък Левски е въртял любов с монахиня! К.во правим в неговият случай?! Защото както и да го въртим и сучем,такава любов не е в съзвучие с нравствеността.

#11 dedo adji 11.11.2017 в 18:50:29

А Джордж Уошингтън е държал роби и Томас Джефърсън имал копеленца от робинята си. Айде тогава американците да си хвърлят декларацията за независимост в коша. А реактивните двигатели и управляемите ракети са разработени от хитлеровия режим с робски труд от хиляди концлагеристи. Минаваме на витлови самолети.

#12 deaf 11.11.2017 в 19:11:07

Ха-ха-ха... Добре де,Дедо, аз само задавам въпроси! Никого не упреквам.

#13 Mitglied 555 11.11.2017 в 19:15:53

Дедо, право хортуваш. Само да те допълня - американците и на Луната отидоха (???) благодарение на нацистските учени, под вещото ръководство на Мартин Борман. Закривай НАСА!

#14 SamVaims 11.11.2017 в 20:47:27

По един палец нагоре за всички видели "секс" в заглавието и отворили статията. Не бе бъзикам се, надявам се адът да ви погълне.

#15 dedo adji 11.11.2017 в 23:14:25

555, питанките ти са на място. Борман е безследно озчезнал, а американската програма е оглавена от Вернер фон Браун.

Новините

Най-четените