Доналд Туск: Капацитетът на ЕС за прием на бежанци е почти изчерпан

Капацитетът на Европейския съюз да приема бежанци е почти изчерпан. Това предупреди председателят на Европейския съвет Доналд Туск преди началото на срещата на Г-20 в китайския град Ханчжоу. Той призова световната общност да помогне.

"Капацитетът на Европа да приема нови вълни от бежанци, без да забравяме нелегалните мигранти, е близо до изчерпване", каза Туск.

"Миграцията и бежанската криза са глобално предизвикателство, което изисква глобално решение", каза Туск.

Той коментира и Брекзит, посочвайки, че няма да се водят преговори с Великобритания по условията за излизането й от ЕС, преди Лондон официално да задейства член 50 от Лисабонския договор за излизане от съюза.

"Трябва да защитаваме интересите на членовете на ЕС, които искат да останат заедно, а не на онези, които искат да напуснат съюза", каза той.

#2 AlahAkbar 04.09.2016 в 10:28:38

Добре си се описал, топвай се на прощаване в ланяното море и поемай по маршрута. Без да се връщаш.

#3 sim4o 04.09.2016 в 11:49:48

AlahAkbar | 04.09.2016 10:28 .. .. поемай по маршрута. Без да се връщаш. .. ------------------------------ Хубаво го гоним, Пезев! По нашему, по евроатлантическому е така! Кво се меси! Ние ще си приемаме, приемаме, приемаме афганистанци, пакистанци, иракчани, африканци .. Майка ти, AlahAkbar ще се радва, нали? Най-много на негрите, мисля си. Тя е евроатлантичка също, вярвам. Поздрави

#4 AlahAkbar 04.09.2016 в 13:05:16

Не всички майки са като твоята симчо, съжалявам че твоята я порят черните, но - съдба. Може би за това и си толкова видиотен и нефелен?

#5 Шамито 04.09.2016 в 13:56:49

Четири коментара на лична основа мерейки на кого му е по голям.А АЗ простият продължавам да питам чия политика доведе до този мигрантски катаклизъм.Садам Кадафито Асад били диктатори но имаше ред и спокойствие.То и в Саудитска Арабия си е диктатура но тя е по особена защото е ориентирана.В курвенската демокрация има ли политици които да поемат отговорност за това преселение на хора и култура?За мен това не е преселение а ИНВАЗИЯ.САЩ са далеко и само потриват ръце при тази политическа слепота.САЩ според техните демократични ценности затвориха индианците в резервати.ЕС също може да ги затвори в Турция като изпрати войска по границите си защото това си е ислямска инвазия.Но за това се иска решения на решителни хора а не на такива с извратено мислене.

#6 dedo adji 04.09.2016 в 14:36:23

Поздрави за Шамито. Най-после си отвори широко затворените очи и се отърси от стокхолмския синдром. За разлика от дрогираните европейски политици. Капацитетът не е на изчерпване, както ни разправя представителят на най-малко засегнатата страна. Той отдавна е надхвърлен. А заслепените европейски политици още не могат да се решат да кажат СТОП. После ще се чудят защо се издига Льо Пен.

#7 sim4o 04.09.2016 в 15:28:34

AlahAkbar | 04.09.2016 13:05 Не всички майки са като твоята симчо, съжалявам че ..... ------------------------ Maйка ми, уви, е като мене-националистка и българка! Никога не сме били, в моето семейство толерантни, широкоскроени евроатлантици .. Не ни трябват ни афганистанци, ни сомалийци, ни пакистанци, ни иракчани, ни еритрейци, ни либийци ... Па нека ми викат, че Путин , със своята пропаганда ми е объркал главата и не мога да разсъждавам по нашему-по либералному! За вас, за вас са негроците , за вас-соросоидите .. да сте още по-широко скроени! П.П за майка ти,AlahAkbar - сигурен ли си? Я я подпитай .. дали е евроатлантистка! Ако ти каже "Да сине" едно на ум имай .. бори , сигурно, женицата Тероризма и Хибридната Пропаганда с Толерантност .. и най-вероятно дава във захлас! Ама и ти трябва, като нея да правиш! Какъв евроатлантист си, AlahAkbar ? Мене ме не гледай-аз съм си националист, антисоросоид , подкрепям закона на Путин против гейпропагандата и хич се нямам за толерантен! Хибридната Война ме е объркала - ще знаеш! Поздрави

#9 AlahAkbar 04.09.2016 в 18:16:44

Гнуснички сте си, безродни, колкото и патрЕоти да се пишете. Нищо де, цунете влажно иконката с образа ня путя, отпийте от пърцуцата, па тежко изпцуйте таз импотентност, дето ви е налегнала. Пезьо ще иде да робува за презряни долари след месец, два и ще кълне таз черна прокоба. За рубли не ще да бачка обаче синковеца. Симчо, ти кат набара голо негро върху мамито си, как се почувства? Направо си се надупил, да те обслужат и теб.

#10 sim4o 04.09.2016 в 20:09:39

AlahAkbar | 04.09.201618:16 Гнуснички сте си, безродни, колкото и патрЕоти да се пишете. ----------------------- Абсолютно са безродни соросоидите! То не се и крият - такива са им ценностите, дето открито изповядват! Още ги помня от 1990 - "да паднат границите' .. .. "да загърбим национализма, да престанем да говорим за турско робство".. ..."нарекоха Вазов „скучен, досаден и неразбираем”, стихотворението „Аз съм българче” – „националистически идиом”, и най-цинично настояваха “Под игото” да не се изучава, защото „предизвиква антагонистични националистически настроения”. .."И ни поучаваха, че турското робство е мило „османско присъствие”, а поробената ни държава – „контактна зона между две цивилизации”.И назидаваха българските учители „ да не наблягат на Левски, Ботев и Раковски , защото се ползвали с лошо име в тогавашното общество”, понеже „Левски е конекрадец”, „Ботев е терорист”, а двамата заедно – „момчета с девиантно поведение, които при други условия щяха да станат престъпници”. .."И внушаваха, че публицистиката на Ботев „предизвиква ужас и отвращение” защото „няма ангажимент към красивото и към доброто като универсална категория”. .."И упорстваха да вдигнем паметник на Сюлейман паша току на Шипка с лицемерния повик “да преосмислим историята”. .."И ни съветваха да тачим и славим хаджи Иванчо Пенчович ефенди, щото Митхад паша го въздигнал до най-високи постове в Османската империя, и да забравим, че същият хаджи Иванчо качи Васил Левски на бесилото..." Сган мръсна антибългарска! На прасетата , соросоиди нещастни! Да има някаква полза барем за стопанството от вас!

#11 AlahAkbar 04.09.2016 в 22:52:43

Е, ако преди хората не са знаели каква сган сте комунягите и са се дали без бой и са завършили при прасетата, то сега ви знаем много добре какви престъпници и чудовища сте. И при прасетата ще свършите ти и подобните ти. Гарантирам!

#12 extremist 05.09.2016 в 09:00:19

Няма тука Алхах и никав акбар няма...Пълна забрана на исляма и всички "бежанци" да изчезват в обратна посока

#13 7 05.09.2016 в 10:24:19

>Капацитетът на Европейския съюз да приема бежанци е почти изчерпан. - Но капацитетът на мощните трафикантски канали не е.

#14 sim4o 05.09.2016 в 16:03:33

AlahAkbar | 04.09.2016 22:52 Е, ако преди хората не са знаели каква сган сте комунягите и са се дали без бой и са завършили при прасетата, то сега ви знаем много добре какви престъпници и чудовища сте. И при прасетата ще свършите ти и подобните ти. Гарантирам! ------------------------------ Aбсолютно вярно! Цялата антинационална, антихристианска , унищожаваща нашата цивилизация соросоидна паплач - дали уж лява , дали обявяваща се за "демократична" ще свърши по един и същ начин - на бунището на Историята! Целта им е простичка - да отпаднат националните държави, да нямат хората чувство за история, приемственост, семейни ценности.. ! В Норвегия толерастите вече ги почнаха! Те, те са проблемът! Платените соросоиди-толерасти! Хубаво е, всички ние, да се борим със сганта долна! На форуми - да не им мълчим, а да описваме деянията им - че искат да напълнят навсякъде с мургави млади мъже, та да са щастливи майките им - мощните евроатлантни толерантни давачки! Хубаво е и постоянно да показваме, че седерастите са тъпи недоучковци и мозъкът им е не по-голям от аспиринче! Не бива да им се даваме и ако ги срещнем на живо! Поздрави

Новините

Най-четените