Путин обясни стрелбата в Керч с глобализацията

Руският президент Владимир Путин обвърза масовата стрелба в Керч с последствията от "глобализацията и социалните мрежи".

При взрив и престрелка в политехническия колеж в града на Кримския полуостров загинаха общо 21 души. Стрелецът е четвъртокурсник от училището на име Владислав Росляков, който след нападението над съучениците си се самоуби.

"По всичко личи, че и това е резултат от глобализацията. Колкото и да е странно. В социалните мрежи, в интернет виждаме, че се създават цели общности. Всичко започна с известните трагични събития в Съединените щати. Младите хора с неустойчива психика си създават някакви лъжливи герои. Това означава, че всички ние, не само в Русия, но и в целия свят, реагираме зле на променящите се условия в света", каза Путин при изнасянето на реч пред дискусионния клуб Валдай.

Путин посочи, че обществото не създава "необходимото, интересно и полезно съдържание за младите хора".

"Те се захващат за ето този сурогат на героизма. Той ги тласка към трагедии от подобен тип. А героизмът има място в нашия живот. И едно от проявленията му е защитата на цивилизацията от язви, една от които е тероризмът", казва още Владимир Путин.

РБК припомня, че за последната година в Русия са се случили няколко нападения над учители и ученици в различни региони на страната, като нападателите са използвали както хладни, така и огнестрелни оръжия.

Разследването за инцидента в Керч първоначално беше квалифицирано като дело за терористично нападение, но след това съставът му бе променен на убийство на повече от две лица по начин, опасен за обществото.

Криминалистите работят по посмъртната психиатрична експертиза на Владислав Росляков, като разпитват негови роднини и приятели, събират данни от училища и лекари, и т.н. Росляков е живял сам с майка си.

В Крим и Севастопол беше обявен тридневен траур от 18 октомври.

#1 deowin 18.10.2018 в 21:37:29

>Колкото и да е странно Хахахаха.. В началото беше терористичен акт. Когато се разбра, че извършителят е от мъжки пол, с бяла кожа и традиционно руско име, думите, производни на "терор", моментално отпаднаха, след което реториката стана "масово убийство". Сега пък руската пропаганда иска от вас да повярвате, че теро.. ъъ.. "масовото убийство" е "резултат от глобализацията". И понеже подобно ментално салто би могло да затрудни дори най-промитите мозъци в самата Русия, е било необходимо да се уточни - "колкото и да е странно". Колкото и да е странно, Петров и Боширов са просто гей туристи въпреки купищата уличаващи данни и документация, свързваща ги с ГРУ, която излезе. Колкото и да е странно, в Русия има демокрация, въпреки че противниците на Путин мрат като мухи, а самият Путин печели всички избори без конкуренця и с огромни мнозинства. Колкото и да е странно, невидим човек в небето е създал целия свят преди 5-6 хиляди години, дори е зарил кокали от динозаври само за да изпитва вярата ви. Колкото и да е странно, хората вярват в каквото и да било, стига да им е удобно на душиците. А, момент, това всъщност не е никак странно. Това е просто естеството на огромното мнозинство от хората. Обектите на вяра може да са различни, но основният принцип е същият. Не е обидно, че Путин се опитва да промива мозъците на крепостните си селяни, които минават за избиратели. Естествено, че ще го прави. Обидното е това, че дори не си никакъв зор - явно не му се налага. И това дори не е странно.

#2 Conspirator 19.10.2018 в 00:45:40

“Мисля, следователно съществувам” -Рене Декарт. ''Мразя,следователно съм някой,или нещо си там някъде''-Свински. Жал ми е за теб,човече....и за скапания ти животец.

#3 AlahAkbar 19.10.2018 в 00:54:20

Следваща стъпка - откриване на украинска връзка. И след това ново изказване на лилипута - аз знаех, че това ще се случи и за това още 2014 нападнах Украйна... Русороби, скачайте на амбразурата, някой пак сра в гащите на любимците ви.

#4 deowin 19.10.2018 в 01:22:43

Conspirator, никъде не употребявам думата "мразя", защото никого не мразя. Разбирам, че ти е безкрайно удобно да си убеден, че съм пълен с неконтролирана и първосигнална омраза, но това, което изпитвам към вярващите във всевъзможни шантави версии за света, които изобщо не пасват на емпиричните данни, но са удобни, "колкото и странни", е основно безразличие. И леко съжаление, но съвсем не за тях, а за биологичния ни вид - че негови представители похабяват вродения си капацитет за рационално мислене, вместо да го употребят за напредъка на човешката цивилизация. Съжалението е само леко, защото повече от очевидно видът ни се справя сносно добре и без приноса на идиотите - все пак сме стигнали до днешното ниво на прогрес, въпреки че религиите са имали неимоверно повече последователи до съвсем близкото минало, а образованието е било практически недостъпно за почти всички хора (между двете има очевидна връзка).

#6 Nenimir 19.10.2018 в 17:11:45

deowin | 18.10.201821:37 >Колкото и да е странно Предполагам имаш доказателства за това, че е терористичен акт а не масово убийство. Колкото и да е странно, невидимата същност, която визираш е особен обект на поклонение в редица страни като Италия, Сащ, Великобритания и мн. др. силно развити страни. Колкото и да е странно в една от най развитите и демократични страни САЩ се гърмят като на лов почти всеки ден и някак си все не могат да озаптят контролът над огнестрелните оръжия. Колкото и да е странно, САЩ имат един малоумен президент но някак си все още няма дори опит за импичмент. Ако руските избиратели са малоумни крепостни селяни, какво да кажем за малоумните американски избиратели, или за дивите английски селяци.

#7 explorer 19.10.2018 в 17:12:04

https://terminal3.bg/wp-content/uploads/2018/10/osamaputin.jpg

#8 Nenimir 19.10.2018 в 17:19:48

4 deowin | 19.10.201801:22 >И леко съжаление, но съвсем не за тях, а за биологичния ни вид - че негови представители похабяват вродения си капацитет за рационално мислене, вместо да го употребят за напредъка на човешката цивилизация< Наличието на силен емоционален момент в човешкото мислене изначално създава предпоставка за нелогично мислене и поставя под въпрос дали наистина има потенциал. > Съжалението е само леко, защото повече от очевидно видът ни се справя сносно добре< Ако мислиш, че повтарянето на едни и същи грешки от всяка последваша цивилизация-войни, лошо разпределение и управление на ресурсите, и унищожаване на природната среда- е сносно добре, се чудя какво е наистина зле.

#9 Nenimir 19.10.2018 в 17:22:17

explorer | 19.10.201817:12 много добро

#10 deowin 19.10.2018 в 22:17:04

>Предполагам имаш доказателства за това, че е терористичен акт а не масово убийство. Ти си пълен идиот. Какви "доказателства", след като никой никъде не е дефинирал "тероризъм" достатъчно конкретно, че да е ясно кога е редно да се използва? Американците от край време лепят етикета където им хрумва, наистина ли мислиш, че руснаците, с брутално по-силната им и опитна пропаганда, ще се посвенят да го правят както им пасва на дневния ред? Конкретно, самите руснаци го нарекоха тероризъм в самото начало. Не аз, не ти. Руснаците. След което, като се разбра кой е извършителя, и че не е нито с тъмна кожа, нито изповядващ грешната религия, нито жител на вражеска държава, моментално смениха реториката. Това е смешното, и, по-точно, сляпата охота, с която хора като теб лапат плявата на руската пропаганда. >САЩ се гърмят Което какво точно отношение има към всичко това? Апропо, в САЩ ползват почти същите методи - когато извършителят е бял мъж, думата "тероризъм" не се използва. Американците, обаче, поне имат капка достойнство и не обвиняват за масовите убийства в училищата си глобализацията, имунизацията, Сорос, еврейския заговор и илюминатите. Естествено, ако извършителят е с кафява кожа, случката моментално влиза в реториката на обобщаване на изконната склонност към насилие на кафявокожите хора. Ако е бял мъж, обикновено официалното обяснение е, че е имал проблем с психическото здраве. И все пак, това дори няма нужда от уточнения от вида на "колкото и да е странно", защото е поне бегло възможно. >Наличието на силен емоционален момент в човешкото мислене изначално създава предпоставка за нелогично мислене Пълни глупости, прочети някоя книга по въпроса. Това е стандартната песен за хора, които нямат особено добре развит капацитет за логическа мисъл, което им се налага да извиняват с емоциите. Стандартен и добре илюстриращ лаф - "по принцип съм много културен и не псувам, но думите ти предизвикват моя гняв, и затова просто не мога да не ти кажа, че си лайно". Емоциите са необходима и нужна част от човешкото съзнание и са почти напълно ортогонални на рационалното мислене - сами по себе си нито му пречат, нито му помагат. Хора като теб ги използват за извинение, защото е ужасно удобно.

#11 Dox 19.10.2018 в 22:53:28

Свински, Какви са тия стени от текстове бе? А? Да не са те наказали от училище да препишеш триста пъти определени думи? Ако е така - пиши у вас на тетрадката бе, пич. Н,дей тука. Няма място!

#12 deowin 19.10.2018 в 23:24:01

Dox, напълно свободен си да не четеш коментарите ми, а би било и разумно - все пак изобщо не ги пиша за да ги четеш. Тоест, може би все пак ще те наблюдавам поне веднъж да направиш нещо разумно.

#13 dedo adji 19.10.2018 в 23:27:45

Колкото и да е странно, деосвин прокарва пълен паралел между случката в Керч и многобройните инциденти на безсмислена безразборна стрелба в САЩ и неуспешните опити от 2-те страни да обяснят нерационалното с рационални аргументи. Само дето американците проявявали "достойнство", (любимата непозната дума на прасчо) като не сочели като причина глобализацията. Как да я сочат, като тя тръгна по света от там? Случката и аргументите на свинчопрас ми напомнят една друга случка. През 1976г едно номенклатурно синче със служебния пистолет на баща си застреля няколко, вече не помня колко, души в студентските общежития в София, като не пропусна да се похвали, че е вдъхновен от филма "Кръстникът" - шедьовър на американското кино. Филмът беше веднага орязан, пак файда, че не го спряха изобщо. По него време по екраните вървяха десетки съветски филми, в които куршумите падаха като град, но никой не се вдъхнови от тях. Това е защото СССР, сега Русия е ретроградна, а в САЩ им прогрес Който може безпогрешно да се измери по броя на безсмислено убитите. Подчертавам, безсмислено. Не включвам Кенеди и други мафиотски босове. Впрочем, нашироко се коментираше, че един от набедените убийци - Лий Харви Осуалд - беше живал в СССР и имаше жена украинка.

#14 Dox 19.10.2018 в 23:55:25

Вярно, че имаше такъв случай в 1976, но не знаех, че синчето на тогавашния големец е било провокирано от този филм. А тоя филм ми е адски досаден и противен. Не знам защо. Може би, защото всеки път в предаването по радиото - "Разговор с вас", винаги се намираше някой, който да си поръча музиката /песента/ от този филм. До гуша ми дойде от нея! Сигурно добре са го орязали - останал е любим филм за българите, но само с музиката. А може би не е така. Още се чудя от къде тая любов, това почтително преклонение на българина към мафията, мафиотите и мафиотщините и съм склонен да мисля, че причината е именно тоя отвратителен филм.

#15 deowin 19.10.2018 в 23:58:45

>не пропусна да се похвали, че е вдъхновен от филма "Кръстникът" Duh.. Ако беше казал, че се е вдъхновил от руските военни филми, дори връзките със силните на деня вероятно нямаше да го спасят от етикета "народен враг" и бърза екскурзия в Белене или Ловеч. >Който може безпогрешно да се измери по броя на безсмислено убитите. САЩ има да наваксва доста за да стигне жертвите на комунистическите чистки, да не говорим за милионите жертви на Сталин. Не е като да не се опитва, но тук говорим за порядъци. Според теб излиза, че Русия и Китай трябва да водят по "прогрес", щото те са избили най-много милиони от собственото си население, следвани от нации като Камбоджа, Руанда, Судан, КНДР и прочие. Всъщност, не бих се учудил да мислиш точно Русия и Китай за най-прогресивните нации.

#16 dedo adji 20.10.2018 в 01:28:52

... САЩ има да наваксва доста ... Не толкова много. И по-рано по време. Преди милионите жертви на Сталин е имало милиони жертви на англичаните в Индия и Ирландия а още преди основаването на САЩ в Америка. Сравнение не може да се направи, защото тогава никой не си е правил труда да води статистика, но все пак, един континент, колкото Африка е бил населен от милиони. От които сега са останали 1-2. В Америка преди и по време на САЩ са казвали "Добрият индианец е мъртвият индианец". В Русия не са казвали такова нещо даже и за татарите. Но това е извън темата. Темата беше стрелбата в Керч и обяснението на Путин. Всички жертви, които цитираш и от 2-те страни на океана са представлявали за убийците си опасност, реална или въображаема. Жертвите на идиота от Керч и идиота от казиното в Лас Вегас са случайни хора, непознати и несвързани със стрелеца. Не случайно подчертах БЕЗСМИСЛЕНИ убийства. Но това не пасва на теорията ти и го прескачаш. По безсмислените убийства твоята страна заема безапелационно първото място. И си оправи мерника, когато говориш за България. През 75г вече нямаше Белене и Ловеч. А оня психопат, доколкото знам, го ликвидираха без шум.

Новините

Най-четените