60 души арестувани за атентата в Истанбул

Турската полиция арестува най-малко 59 души във връзка с вчерашния кървав атентат в центъра на Истанбул. Арестуваните са заподозрени за връзки с джихадистката групировка „Ислямска държава". Проведена е акция в столицата Анкара и още пет града на страната - Измир, Анталия, както и в граничните със Сирия райони.

16 от тях са сирийски граждани, както и турци, които ще бъдат съдени. В ареста са и трима руски граждани. 21 са арестуваните в Анкара, които, според турската полиция, са планирани голям атентат в турската столица.

Турският президент Ердоган съобщи, че атентаторът е сирийски гражданин, роден в Саудитска Арабия. Властите го идентифицираха като бежанец, регистриран на 5 януари в Истанбул, където дал пръстови отпечатъци. Така самоличността на Набил Фадлъ е открита.

Атентатът в историческия център на Истанбул предизвика вълна от възмущение. Загинаха 11 души, основно германски и южнокорейски туристи. 15 души са ранени, сред които 9 германци. САЩ обещаха да подкрепят турската страна в борбата срещу терористите.

#1 TheRock 13.01.2016 в 12:54:20

Казах ви аз че това е руска работа!

#2 Шамито 13.01.2016 в 14:43:49

Забележете.Арестувани след атентата.А къде спахте преди това?Сега ще изгорят и невинните.Бат Бойко сега гласи същия вариант с обещанията за бързо залавяне на килърите от последното поръчково убийство у нас.

#3 Шамито 13.01.2016 в 14:47:01

Ако Роко от Мароко не беше се обадил щях да си помисля че не си е получил заплатата.Всичко е о кей.Получил си я.

#4 Rodrigo Diaz de Vivar 13.01.2016 в 21:45:00

Хората разкриха какъв е сценария. За да замаже положението с осирането покрай руският самолет, сега Таип Ердоан ще се направи на широко скроен и ще предложи на РФ да екстрадира тримата задържани в РФ, и след това, ако може, пак да се цункат с Путин. Не знам дали ще стане. Путин го боли кура за тези, ако наистина са имали нещо общо с ИДИЛ. Пък и да са нямали, всичките грантаджийски медии ще зяпнат - "Ето, вижте го, този подслонява терористи." И... няма как да стане. Ердоан ще остане с пръст в устата, понеже едва ли може да докаже връзката на тези тримата блядове с атентата.

Новините

Най-четените