Доза качествено кино, с което да се подготвите за "Оскари" 2018

Всеки, който се интересува от кино, следи филмовия фестивал във Венеция - там се определя кои ще са най-вероятните претенденти за предстоящите награди "Оскар".

Световната премиера на някои от заглавията със златни статуетки от Филмовата академия като "La La Land", "Черният лебед" и "Изкупление" беше именно в италианския град. Други като "Момичето от Дания" и "Планината Броукбек" пожънаха успех сред критиката и публиката на фестивала.

Венеция е мястото, на което можете да видите фаворитите, които ще доминират и на предстоящата 90-та юбилейна церемония на наградите "Оскар" в Долби Тиътър. Тя ще се състои на 4 март догодина.

Сред филмите, които привличат най-голямо внимание тази година, са "Малък голям живот" с участието на Мат Деймън, "майко!" на Дарън Аронофски с Дженифър Лоурънс и "Субурбикон", чийто режисьор е Джордж Клууни и в който участват Мат Деймън и Джулиан Мур.

Номинациите за Оскар ще бъдат официално обявени на 23 януари 2018.

Дотогава - вижте в галерията кои са филмите от фестивала във Венеция, които вероятно ще се борят за "Оскар" и които си заслужават да изгледате.

Новините

Най-четените