Мъжките момичета на Холивуд

Когато играта загрубява... жените започват да играят. Въпреки че определено мъжете доминират в екшън ролите, за които се изисква сила, способности, хитрост, кураж, мускули и т.н., от време на време големият екран ни подарява паметни женски образи.

Шарлийз Терон обича ролите на мъжко момиче. След като показа мускули в "Лудия Макс: Пътят на яростта" като Фюриоса, тя се върна с гръм и трясък в "Атомна блондинка" като таен агент, който се справя с всеки, който му пречи да изпълни мисията си.

Друга успешна екшън героиня от тази година е Гал Гадот в "Жената-чудо". Скарлет Йохансон се изяви в "Черната вдовица", а Фелисити Джоунс - в първия spin-off на Междузвездни войни "Rogue One".

В богатия списък е богат ще видите още и сержант Рипли (Сигърни Уивър) от "Пришълецът", от далечната 1979 година. Това е един от най-успешните силни женски образи на модерното кино, пример за жените-воини, играли след нея.

Вижте най-добрите мъжки момичета в киното - в галерията.

#1 Дракон с кисело зеле 12.08.2017 в 21:18:37

Две думи. Сара. Конър. Къде е Сара Конър? Още две думи. Жената. Котка. Къде е Жената котка? Гати, как можахте да пропуснете тези двете, а да вкарате Рей, дето е практически мъж във всяко едно отношение, само дето го играе жена?

Новините

Най-четените