Гафовете във филмите, които спечелиха "Оскар"

Няма филм, който да е имунизиран срещу гафове. Това важи дори за тези, които биват окичени с прозвището "най-добри" - а именно филмите, които печелят отличия на наградите "Оскар".

Създаването на мащабна продукция изисква работата на стотици души и координацията на хиляди дейности - като се започне от писането на сценария, мине се през подбора на реквизита, мине се през актьорската игра и се стигне до неща като монтажа.

В тази огромна верига от дейности неизбежно биват допуснати грешки, които зрителите може и да не забележат.

Ако им направи впечатление наличието на някакъв гаф, това може да им развали усещането от целия филм. Има обаче зрители, които старателно търсят проблеми в популярни филми. Те откриват както технически гафове, така и фактологични разминавания - дребни детайли, които без специфични познания може и да не бъдат забелязани или открити.

Във видеото ще видите гафове от няколко филма, които спечелиха поне една награда "Оскар" през 2018-а.

В коментарите можете да споделите с нас и кои са вашите любими грешки, пропуски и разминавания дори от по-стари филми.

#1 e-mil 24.03.2018 в 13:51:56

"Създаването на мащабна продукция изисква... координацията на хиляди дейности" Преувеличението е традиционен гаф на журналистиката. Професиите и длъжностите в киното да са най-много 200. Включително новите, които се появиха с цифровото кино и CGI. * * * "Три билборда извън града". Сцената със зъболекарската машинка не е задължително грешка. Вижте, че тя силно дърпа и задържа ръката му, а той първо се съпротивлява и почти веднага е заслепен от болката! А центърът на тежестта на тялото му е напред. Разбира се, че е възможно зъболекарят да не успее да си изтегли крака от педала, ако въобще се сети за това обхванат от паника. Много разпространен пример за същото са автомобилните катастрофи. Скоростта на колата също се управлява с крак, но при загуба на управление шофьорите масово не се сещат да си дръпнат крака от газта. * * * "Аз, Тоня" Техническите грешки са най-малкият гаф във филма. По-големият проблем е представянето на Тоня Хардинг като невинна жертва, незнаеща за действията на мъжа си. Може и да е била жертва в детството си, но материалите от разследването показват, че е участвала в заговора срещу Кериган.

Новините

Най-четените