Любимите филми на Кристофър Нолан

Кристофър Нолан без съмнение е един от най-популярните режисьори в днешно време.

Той е и от онези кинотворци, чието творчество е изключително разнообразно като теми – посягал е към научната фантастика (Interstellar, Inception), мистериите и трилърите (Мементо, Престиж), супергеройския жанр (трилогията за Батман "Черният рицар") и дори историческия жанр (Дюнкерк).

Общото между тях е това, че Нолан не се страхува да експериментира или да опита нещо, което в Холивуд биха сметнали за рисково.

Налице винаги е и нелинейното разказване на историята, мащабните общи планове, използването на музиката и звука като начин за разказване и още много други техники, които малцина зрители могат да уловят.

Но всичко ново е добре забравено старо, а големите режисьори на XXI в. са се учили от големите имена на миналия. Режисьорът е внимателен ученик – човек с интерес към киното като цяло, който знае какво харесва във филмите и успешно го пресъздава и в своите.

В галерията можете да видите кои са любимите филми на Нолан.

За всеки от тях той е споделял в различни интервюта, поради което можете да видите и коментарите му към някои от тези филми. Със сигурност ще забележите откъде е дошло вдъхновението за някои от собствените му продукции, а може би ще си намерите и нещо интересно за гледане, което ви е убягвало до момента.

Новините

Най-четените