Добрите филми на ужасите, които да гледате преди Хелоуин

Хелоуин наближава и феновете на отбелязването му вече се запасяват с идеи за подходящи филми на ужасите, които да донесат подходящо настроение за нощта на Вси Светии.

Тези филми винаги са прекрасна възможност за режисьорите да изпробват най-новите технологии в специалните ефекти и дават повече свобода от всеки друг филмов жанр. Все пак никой не очаква хорърите да са реалистични и достоверни. Достатъчно е да вдъхват нужната доза страх.

През годините филмите на ужасите започнаха да привличат все по-голяма аудитория и си спечелиха стабилна база от фенове.

За много студия сюжетите с мумии, чудовища и Франкенщайн са спасителен пояс в по-трудни времена и слаби приходи от другите им продукции.

С времето част от филмите, обозначени като "хорър", се превърнаха в шумна и ярка какафония от непоносимо силни звуци и хаотично заснемане, а и компютърните ефекти понякога не са на необходимото ниво.

Освен това все по-голяма част то тях са отбелязани като подходящи за гледане от лица над 13 години, което кара да се съмняваме доколко ще ни изплашат.

Но има и истински класики в този жанр. В галерията можете да видите част от тях.

#1 Willy 19.10.2017 в 19:05:58

И как точно "Мизъри" по романа на Стивън Кинг връща на мода жанра, основан върху паранормалното, след като в него няма нищо свръхестествено?! Явно нито сте чели романа, нито сте гледали филма

Новините

Най-четените