Ах, тази Ейми

Ейми Адамс е сред онези актриси, които привличат внимание с играта си пред камера, а не с поведението си извън снимачната площадка. Роля след роля тя доказва, че похвалите и номинациите за награди са напълно заслужени.

Едно нещо обаче постоянно й се изплъзва и това е най-голямото отличие в Холивуд - "Оскар".

Не е като да не е била близо до него. 45-годишната Адамс има шест номинации за златната статуетка със своите главни и поддържащи роли. Не печели обаче нито веднъж.

Това я нарежда само след Глен Клоуз с нейните седем номинации и нито един "Оскар" в класацията за страхотни актриси, които поради липса на късмет или твърде тежка конкуренция не са грабвали статуетката.

Оценката на Академията обаче не променя мнението на зрителите и критиците. А тя е, че Адамс е дяволски добра актриса, която не се страхува да експериментира с различни жанрове и да играе жени на различна възраст (включително и по-възрастни персонажи). Тя знае как да подбира ролите си и най-често работи в компанията на доказани режисьори и също толкова талантливи актьори.

Рано или късно ще се сдобие със своя "Оскар". Дотогава обаче можете да направите като нас и по случай рождения й ден да се отдадете на филмов маратон с най-добрите й роли. Във филмографията й определено има какво да се види... било то и за пореден път.

В галерията ни можете да си припомните филмите и ролите, за които Ейми Адамс е печелила или е била номинирана за някои от най-важните награди в света на киното.

Новините

Най-четените