Филмовите продължения, които (за радост) не станаха реалност

Любовта на Холивуд към продълженията на успешни филми не е от последните няколко години. Американските студия вярват, че ако една идея изкара пари веднъж, тя може да го направи и втори, и трети път, и така до безкрай.

Сред примерите за "добри продължения" имаме "Империята отвръща на удара" и "Терминатор 2". Дори тези поредици обаче са доказателство, че понякога трябва да знаеш кога да спреш - в един момент идеята се изтърква, рискът да направиш слаб филм нараства, а с това и опасността върху франчайза да бъде хвърлено огромно петно.

Въпреки всичко влечението на филмовата индустрия към продълженията не само не отслабва с годините, но става дори по-силно. И то до такава степен, че за продължение/продължения да се мисли още преди първият филм да е появил по кината. Така в някои продукции се вмъкват намеци какво може да очаква публиката по-нататък.

Това "по-нататък" обаче така и на идва, най-често защото първият филм се проваля грандиозно в боксофиса. Ако има нещо, което продуцентите в Холивуд не обичат, това е да губят пари. А с големи продукции с мащабни бюджети рискът това да се случи определено е налице.

Понякога сериозните планове за продължение постепенно потъват в небитието. Студията се отказват от идеята, дори да имат готов сценарий и екип. Тогава най-често се прибягва до другите методи за съживяване на един франчайз - или рибуут/рестарт, или избирането на герой, около когото да бъде направен страничен филм.

"Кралят на скорпионите", който даде тласък на кариерата на Дуейн "Скалата" Джонсън, е именно такъв.

В галерията ни ще видите няколко примера за планирани филмови продължения, които така и не станаха реалност. За което определено трябва да се радваме.

#1 D-Fens 15.07.2018 в 17:59:42

"Скот се обръща към музиканта Ник Кейв с идеята той да напише нова версия на сценария" - На Скот требва да му спрат пиенето и да го пенсионират принудително преди да е забъркал още по-голяма дрисня от "Alien Covenant" не че "Prometheus" ставаше за нещо но поне почваше добре - намерил кой да му пише сценария, що не пробва и с Джъстин Бийбър изкуфелника му дърт.

Новините

Най-четените