Стив Бушеми се превръща в Хрушчов за "Смъртта на Сталин"

Март 1953 г. Късно през нощта на 1 март Вождът на народите и абсолютен владетел на СССР Йосиф Сталин претърпява мозъчен удар в дачата си край Москва. Няколко дни по-късно смъртта му е обявена официално.

В тези няколко дни на мълчание обаче се развихря ожесточена вътрешна война за власт, олицетворяваща цялата лудост, безчовечност и абсурд на тоталитарния режим.

Историята на тази серия от политически маневри и интриги е превърната в сатиричен разказ - комикс от две части, създаден от френския художник Фабиан Нюри през 2010-2012 г.

Пет години по-късно режисьорът Армандо Янучи (създател на филма In The Loop и сериалите "Veep" ("Вице") и The Thick of It) решава да адаптира комикса в игрален филм, чийто кастинг не може да не направи впечатление.

Стив Бушеми е неузнаваем в ролята на бъдещия генерален секретар на КПСС Никита Хрушчов; Джефри Тамбор играе Георгий Маленков - заместникът на Сталин, който се смята за сигурен негов политически наследник.

Майкъл Пейлин от "Монти Пайтън" е избран за образа на изпадналия в немилост бивш външен министър на СССР Вячеслав Молотов, Джейсън Айзъкс е маршал Георгий Жуков, Саймън Ръсел Бийл "съживява" бруталния бивш началник на НКВД Лаврентий Берия.

Феновете на Рупърт Френд от Homeland вероятно ще се изненадат, когато видят бившето ченге в образа на Василий Сталин, алкохолизирания син на Вожда. Олга Куриленко също получава роля в "Смъртта на Сталин" като съветската пианистка Мария Юдина.

Премиерата на "Смъртта на Сталин" се очаква на 20 октомври 2017 г., а във видеото можете да видите първия трейлър на историческата сатира.

#1 e-mil 11.08.2017 в 16:19:17

Играят добри актьори, но това, че са майстори, не означава, че и кастингът е майсторски. Хрушчов винаги е бил нисък и тантурест с овална глава. За разлика от слабоватия Бушеми. И виждаме някакъв слаб и паникьосан Хрушчов, какъвто никога не се е показвал пред колегите. Винаги е бил хитра лисица. Също и Жуков - масивно тяло, масивна глава с далеч по-малко коса, отколкото виждаме в трейлъра. Нищо общо с Джейсън Айзъкс. Играта на Айзъкс също не прилича на поведението на Жуков. Който пък Жуков незнайно защо наричат "The General" при положение че на екрана виждаме маршалска униформа. И на всичкото отгоре във филма има друга роля "The General", която се играе от Джеймс Барискейл. Нито пък Тамбор прилича на пухкавия Маленков. Който впрочем не само "се смята за сигурен негов политически наследник", а Е политически наследник. Той е шефът след смъртта на Сталин. Хрушчов успява да го измести едва през есента. И откъде го измислихте, че Молотов бил изпаднал в немилост? Очевидно не от трейлъра. Ами той участва с Хрушчов в заговорите срещу Берия и Маленков. Едва години по-късно се скарват. Ако беше в немилост изобщо нямаше да е в Президиума на ЦК, а той не само е член, ами и успява да подготви заговор за смяна на властта.

Новините

Най-четените