Филмите на София Филм Фест 2018, които очакваме с нетърпение

И тази година Международният филмов фестивал София Филм Фест ще зарадва любителите на киното с поредния подбор на качествени заглавия от филмовия свят.

Ние вече чакаме с нетърпение старта на фестивала на 7 март в НДК, за да можем едно по едно да отмятаме заглавията от неговата програма, които сме си харесали.

Сред тях има и такива с номинации за „Оскар” като „Невидимата нишка” на Пол Томас Андерсън, с който великият Даниел Дей Луис се сбогува с киното, или „Проектът Флорида”, за участието си в който Уилям Дефо се сдоби с номинация в категорията „Най-добър актьор в поддържаща роля”.

Но номинациите за наградите на Академията не са единственият признак за качество и много от другите филми в програмата на 22-ото издание на София Филм Фест доказват това. Сред тях има не само нови, но и добре забравени заглавия, а също и документалистика на високо ниво.

В галерията можете да видите филмите, които веднага привлякоха вниманието ни в програмата на фестивала.

Месец март ще е страхотен за българския киноман, като не трябва да се пропуска и големият брой български заглавия, които ще можем да видим в рамките на София Филм Фест 2018 – цели 22 български пълнометражни филма, произведени през последната година.

Новините

Най-четените