Най-скъпите трансфери на лято 2016

Трансферното лято 2016 приключи. Поне за големите първенства.

Летният трансферен прозорец отново затвърди максимата, че ако нещо не става с пари, става с много пари.

Станахме свидетели как Манчестър Юнайтед счупи трансферния рекорд, връщайки си Пол Погба. Гонсало Игуаин пък стана най-скъпият вътрешен трансфер в Серия А.

Клубовете във Висшата лига похарчиха над 1 милиард паунда за трансфери през лятото. Цели 13 отбора счупиха трансферните си рекорди.

Видяхме и изключително интересни сделки в последните часове на пазара, докато други не успяха да се случат и ще чакат най-рано до зимата.

Изминалият трансферен период доведе и до някои налудничави аномалии – Чемпиъншип изхарчи с 25% повече пари от Лига 1 за трансфери (215 срещу 165 млн. паунда).

Разликата в приходите между английските клубове и останалите европейски отбори става все по-силно осезаема и не е учудващо, че в 12 случая от топ 20 на трансферите през лятото купувачите бяха отбори от Висшата лига.

Дори Арсен Венгер разтвори кесията и изхарчи над 100 млн.

Реал Мадрид бе необичайно тих това лято, като купи единствено Алваро Мората, връщайки си го от Ювентус срещу 30 млн. евро, но той дори не попада в класацията.

Президентът на „белите“ Флорентино Перес пък се измъкна по най-добрия начин от въпроса за липсата на трансфери, казвайки, че не са му нужни нови играчи, защото отборът му е толкова добър, че няма как да бъде подобрен.

Дали е така, ще видим по време на сезона. С нетърпение чакаме да видим как ще се представят и новодошлите, особено тези, пристигнали за рекордни суми.

От Кевин Гамейро до Пол Погба – най-скъпите трансфери на лято 2016 може да видите в галерията.

Новините

Най-четените