Идеалните 11, които Саутхемптън продаде в последните три години

Жозе Фонте подаде молба за трансфер. 33-годишният защитник иска да напусне Саутхемптън и заради това не бе включен в състава на „светците” при победата с 1:0 над Ливърпул в първия полуфинал за Купата на лигата.

Португалският бранител е поредният футболист в последните години, който прогресира в Саутхемптън. Фонте е част от „светците” още от времето им в Лига 1.

Клубът отчаяно иска да го задържи в състава и доброто му партньорство с Върджил ван Дайк в сърцето на защитата да продължи. Към Ван Дайк също има сериозен интерес, но засега изглежда, че холандецът ще остане на „Сейнт Мерис”.

Същото обаче не може да се каже с такава сигурност за Фонте, който може да се присъедини към по-голям отбор още тази зима – ход, който предприеха много други преди него.

Саутхемптън е един от отборите с добра школа в английския футбол. „Светците” залагат и на страхотната си трансферна политика, благодарение на която в последните години захраниха с футболисти големите отбори във Висшата лига.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед са основните им клиенти, но това не означава, че само те пазаруват от Саутхемптън.

Само в последните три години „светците” продадоха толкова много играчи, че от тях може да се сформира една идеална 11-орка, която ако не за четворката, със сигурност, би могла да се бори за топ 6.

Идеалният отбор, който напусна Саутхемптън в последните три години, донесе печалба от 190 млн. евро на клуба.

Как изглеждат идеалните 11 – вижте в галерията.

Новините

Най-четените