С този отбор Палермо нямаше да се бори за промоция, а за титлата

Веднъж истинска фабрика за таланти, в края на миналия сезон Палермо изпадна от елита на италианския футбол и през тази кампания ще трябва да се бори отново да влезе в Серия А.

До края на годината обаче основната задача пред клуба е дългоочакваната му продажба.

За преминаването на клуба извън ръцете на Маурицио Дзампарини се заговори още през лятото, когато Пол Бакалини бе обявен като следващия президент на клуба.

Появи се обаче и фигурата на Франк Касио, който също има интерес към клуба.

Основният проблем за сключването на сделката е, че засега явно няма гаранции от нито един от двамата за исканите 100 милиона евро инвестиции за период от следващите пет години.

А само преди няколко години Палермо разчиташе на страхотната си скаутска мрежа, привличаше млади таланти, след което ги продаваше за десетки милиони евро на италиански и европейски грандове.

Сега някои от тях продължават да сноват по терените с екипите на част от най-големите отбори на Стария континент, печелят трофей след трофей, а други бяха на крачка от трофея в Шампионската лига.

В галерията може да видите как можеше да изглежда Палермо, ако не бе продал звездите си. Да се надяваме, че тези дни ще се завърнат в най-скоро време „Ла Фаворита”.

Новините

Най-четените