Топ 10 на бразилците без повиквателна за "селесао"

За да пробиеш в националния отбор на Бразилия не е достатъчно само да си голям талант. Изключителни таланти в страната има колкото щеш. Трябва ти много повече от това.

Традицията повелява да носиш у себе си футболна магия. След това трябва да се надявамш да проработи късмета ти, да попаднеш на точното място в точното време или... да имаш прическа като на бившия нападател на Манчестър Сити - Жо. Но устремените към "селесао" по-добре да не разчитат само на последното.

Истината е, че много даровити бразилски играчи никога не стигат до националния отбор, а и в момента има доста актуални имена, които все още не са получили първата си повиквателна.

Да вземем за пример искания от Ливърпул Алекс Тейшейра. Шахтьор ще прибере сериозна сума за южноамериканската си звезда, но полузащитникът все още няма мач за първия отбор на Бразилия.

26-годишният полузащитник продължава да се надява, че най-после ще дойде и неговият ден, след като вече има близо 100 попадения за украинския гранд.

Но ако премина в Ливърпул, той ще може да разбере още повече за конкуренцията в "селесао", която извади Фелипе Коутиньо извън състава за световното първенство през 2014-а.

Схващането е, че когато играеш в голямо европейско първенство, шансовете за повиквателна се увеличават, но дали наистина е така?

Вижте в галерията Топ 10 на бразилците, които все още мечтаят за дебют с екипа на "златистите".

Новините

Най-четените