От "Despacito" до "Шушана" - най-запомнящите се песни на 2017-а година

2017-a премина под знака на Despacito, която чупеше рекорди и тонколони по плажните барове. В някои случаи дори чупеше прозорци и капаци на коли, защото имаше няколко случая на крайно изнервени от еднотипната и натрапчива мелодия и непрекъснатото й повтаряне хора, които директно хванаха бухалката.

Despacito - творбата на пуерториканците Луис Фонси и Деди Янки - се превърна в най-слушаната песен в YouTube, която към момента има около 4,4 млрд. гледания.

Despacito, което преведено на български звучи горе-долу като "Бавничко", роди десетки пародии, които ни разсмиваха в топлите дни.

Годината като цяло се оказа благодатна за латино-изпълнителите, защото Енрике Иглесиас и малко по-малко известният Джей Балвин също достигнаха върховете на класациите с енергични и раздвижващи ханша парчета.

Разбира се, не минахме и без романтичният Ед Шийрън - той също звучеше дори и от електроуреди, които по принцип не би трябвало да издават звуци.

На българска територия през годината се вихри разностилна вакханалия, водена от продуцента на продуцентите и гуруто на гурутата в българската музика - Криско. Той конкурираше достойно латино-колегите си и беше не по-малко въртян по радиа, телевизии и барове, освен това нашето гардже винаги е най-хубаво.

Последните месеци внесоха малко повече разнообразие. От прахта беше изтупана сърцераздирателна балада на Наско Ментата със звучното име "Шушана", а Константин Трендафилов и алтер егото му Papi Hans обясниха на всички, че снощи са правили кекс и дори учениците вече го тананикат.

Така че в галерията ще видите песните на отиващата си 2017-а. Нямаме претенции, че са най-добрите, но със сигурност са едни от най-популярните.

#1 Дракон с кисело зеле 06.12.2017 в 01:57:15

От "Despacito" до "Шушана" - най-запомнящите се песни на 2017-а година --- Това е една от онези песни, за които сме сигурни, че сте чули поне 30 пъти тази година и които сте забравили две минути след последните й акорди. Иронично, предвид заглавието и текста...

#2 the_mask_rider 06.12.2017 в 18:40:03

https://www.youtube.com/watch?v=A1qMNVDtEM0&list=RDA1qMNVDtEM0 Тази Шошана ми харесва най-много

Новините

Най-четените