От Лунната походка до Дрейк - забавните танци, които завладяха света

"Kiki, do you love me?" ("Кики, обичаш ли ме?") - прочувствено пита Дрейк в новото си парче My Feeling - песен и фраза, които превзеха в последно време социалните мрежи и YouTube.

Като една от най-големите рап суперзвезди на епохата на интернет, Дрейки е свикнал с това неговите парчета да стават вирусни и да обикалят онлайн пространството и като стриймове, и като мемета.

Сега музиката му задейства ново интернет предизвикателство - #inmyfeelings, което включва изскачане от движеща се кола до разкършени танци на фона на песента.

Стига се дотам, че полицията в различни места по света като Индия, Испания, САЩ, Малайзия и ОАЕ веч пуска предупреждения за това, че танцовото предизвикателство е опасно и трябва да се внимава особено ако се прави на открито.

Цялата лудост всъщност започна, когато комикът Shiggy публикува видео в своя профил в Instagram, в което танцува на песента. Никой не знае точно как се стигна до това разни хора да скачат от движещи се коли, но вече има и такива случаи.

Но Дрейк определено не е открил топлата вода на танцовите предизвикателства и ритмичните дивжения, които превземат света. Много преди интернет и много преди идеята за предизвикателство да стане толкова модерна други танци придобиваха вирусна популярност.

В галерията ни можете да видите някои от най-популярните танци и/или танцови движения, които накараха света да се разтанцува.

Новините

Най-четените