Queens of the Stone Age яхнаха вълната

Откакто калифорнийските рокери Queens of the Stone Age издадоха своя шести студиен албум ...Like Clockwork през юни, те се радват на всеобщо признание от публика и критика, както и на мнозина нови фенове.

Албумът разкри напълно мрачния чар на бандата и успя да поднесе в изчистен и събран вид всичко най-добро от специфичното им звучене.

Половин година по-късно Queens of the Stone все още са на гребена на вълната и въобще не възнамеряват да губят набраната инерция.

Това призна фронтменът Джош Хом, запитан от Rolling Stone дали е готов за нов албум с бандата.

„Абсолютно", заяви той. „Имаме предостатъчно песни. Заети сме с участия до септември, но след това планираме да се пренесем в студиото и да започнем работа".

На път

Откакто издаде ...Like Clockwork, групата го промотира много интернзивно, като свири на напълно разпродадени зали и арени из цяла Америка.

Очевидно сгъстеният им цикъл продължава и през 2014-а, но Джош Хом е категоричен, че бандата успява истински да се разгърне именно в студиото и той няма търпение да се завърне отново там.

Дотогава турнето по ...Like Clockwork продължава, като следващият концерт е в на 30 януари в Северна Каролина.

През лятото Queens of the Stone ще се появят и на доста от големите фестивали, като скоро ще бъдат обявени датите им във Великобритания.

Новините

Най-четените