Нова стрелба в САЩ, четирима убити

Четирима души са били убити вчера при стрелба на шосе край Франкстаун, Пенсилвания, а трима патрулиращи полицаи са били ранени, съобщи Ройтерс.

Според властите първо е била застреляна жена в църква в Блеър каунти, на около 200 км източно от Питсбърг. Един мъж е убит в жилището си, а трети е застрелян в колата си, след като стрелецът я блъснал.

От полицията казаха, че са застреляли нападателя, открил огън срещу патрулна кола, ранявайки трима полицаи.

Полицията се опитва да установи дали жертвите са били целенасочено избрани или са станали жертва на безразборна стрелба.

Обстоятелствата около произшествието се разследват. Франкстаун е на 160 км източно от Питсбърг.

Петъчната стрелба става само седмица, след като въоръжен младеж застреля 26 души, от които 20 деца, в начално училище в Нютаун, Кънектикът.

В градчето вчера бе почетена паметта на жертвите на масовото убийство, а Националната оръжейна асоциация на САЩ излезе с предложение да се въведе въоръжена охрана в училищата, вместо да се затягат законите за притежанието на огнестрелни оръжия.

Националната оръжейна асоциация (NRA) даде за първи първи път пресконференеция след трагедията в Нютаун. На изявата й във Вашингтон на журналистите беше забранено да задават въпроси, съобщава "Шпигел".

Позицията им стреснала дори консерваторите, тъй като ръководителите на асоциацията съобщили, че на случващото трябва да се отговори с още повече въоръжаване.

За трагедията те обвинили Холивуд, медиите, видеоигрите, Обама, левите политици, либералните съдии.

На пресконференцията ръководството на NRA е настояло за още по-голямо въоръжаване на училищата и детските градини, "за да спасим децата си от чудовищата на този свят".

#1 янаки 22.12.2012 в 12:09:17

"Интересът, клати феса!"

#2 джачинта 22.12.2012 в 12:24:43

Много е престижно да си американец, но напрежението в ежедневието им минава всякакви граници. За да поддържаш стандарт, съответстващ на общественото си положение, за да не отпаднеш и бъдеш отхвърлен, трябва да работиш много, на няколко места, а денонощието има само 24 часа

#3 Чинчифон 22.12.2012 в 13:12:09

Според природните закони и човешките империи имат своят впечатляващ изгрев,щастлив,светъл ден,а на края и тъжен залез.Дано да има хора,които не вярват на това,защото са изпратили децата си да живеят щастливо в САЩ. "Велика"държава,на която статуята на Свободата им е френска,езика на който общуват официално е англииски,а местното население-останалите живи индианци от резерватите!Но се заселва бързо и масово от китайци!

#4 pepe 22.12.2012 в 16:43:21

Да са живи и здрави, представителите на въпросната асоциация, да доживеят момента, когато всеки Американец ще ходи с атомна бомба в джоба и ще се радва на абсолютна свобода и неприкосновеност...

#6 Scooby Doo 23.12.2012 в 09:01:22

Хм, дали ще се купуват детски бронежилетки в УСА? Май ще са хит догодина. ВМЗ Сопот да почват да произвеждат и да изнасят за щатите.

#7 conscience 10.07.2013 в 15:29:32

Въпросната организация е на хората, които в Америка се занимават с оръжие и въртят мултимилиардна индустрия. Те са сред основни спонсори на "дясното" в Америка и лобират тежко срещу всякакви опити за контрол на достъпа до огнестрелно оръжие (с психо-агресия, сравнима с тази на волен, с парламентарни трикове, на които и тройката ще завиди). Лицемерието, арогантостта и погазването на публичния за сметка на частния интерес не е уникално за нашенската реалност. Там е просто подсладено с "борба за свобода", "сигурност", "втората поправка", вместо с нашенското безочливо "катарзис". Американската политика прилича на приятно ухаеща топла вечеря без никакъв вкус. Нашите политици просто не са достатъчно добри кулинари. За това ли протестираме?

Новините

Най-четените