„Зелените" с условия към Реформаторите

"Зелените" започват разговори с представители на Реформаторския блок за съвместно участие в предсрочните избори, но ще се съгласят да влязат в коалицията само при пет условия.

„Зелените" настояват за забрана на ГМО в земеделието, да не се допуска изграждане на нови ядрени мощности и да се отстоява забраната за неконвенционални методи за проучване за нефт и газ.

Очаква се преговорите да продължат на 25 август, когато „Зелените" ще обявят решението си - със или без Реформаторския блок ще участват в изборите.

Междувременно лидерът на ДСБ и бивш говорител на Реформаторите Радан Кънев изрази опасение, че ако преди седмица е говорил за риска от връщането на ГЕРБ в стария вид, то това вече е процес.

Пред БНТ той отново подчерта необходимостта РБ да бъде алтернатива на БСП и ДПС и на възможността ГЕРБ да върнат еднопартийния модел на контрол на властта - опасност, очертана с връщането на Ваньо Танов начело на Агенция „Митници".

Кънев посочи, че служебното правителство трябва да проведе честни избори и се зарече, че много внимателно ще бъде следена работата на министрите. През септември блока ще проведе конгрес, на който ще вървят към много по-голямо единство между съществуващите партии с пряк избор на председател на Блока. Кънев каза още, че обвиненията към Блока, че е бутикова партия, не са лишени от основание и това трябва задължително да се промени.

#1 Зеленото човече 13.08.2014 в 13:50:52

Най-големият майтап е, че хората, които нямат никаква подкрепа поставят условия. Кои са зелените? Кой ги е избрал? Колко имат на предишните избори? Под половин процент. Нямат никаква представителност, но сега се правят на големи бабаити. Реформаторите ще направят огромна грешка, ако изобщо им обърнат внимание. Ще опетнят името си.

#2 HiFresh 13.08.2014 в 16:45:35

Т.н. зелени да не би да са филиал на Грийн Пийс, който пък в големи периоди от време се финансира/ше/ от КГБ. Какво е това условие - Забрана за проучване!? Забрана за добив разбирам, но защо да се забранява да знаем дали еди къде си има залежи от шистов газ? Естествено това обслужва имперските енергийни амбиции на Русия. Зелените на последните избори тази година получиха 12547 гласа или с тези 0.56% какви условия поставят? А на Реформатоския блок искрено му желая да се измъкне от бутиковия си формат и действия и стига ГЕРБ да му е виновен. ДСБ 2 години обявяваше, че ГЕРБ е противника, като забравиха за БСП, ДПС и Атака и сега пак ли ще връщаме старата песен? Иван Костов си прави анализи в Лабораторията, а т.н. десни се чудят кой е по-десен и съответно журналистите само това и чакат. Хайде стига вече "десни" простотии, стегнете се и работете с ясни десни послания към останалите на тази територия българи!

Новините

Най-четените