Учителката Илияна Иванова още е без работа

Вече три месеца е без работа учителката Илияна Иванова, която беше изведена с белезници от час по немски език в столичното 130-о СОУ с 2.64 промила на 10 декември м.г., съобщи "24 часа".

Тя беше уволнена от училището и въпреки обещанията на шефката на регионалния инспекторат Ваня Кастрева и зам.-министъра на образованието Милена Дамянова така и не й "беше подадена ръка", за да намери друго работно място.

Илияна Иванова е отказала среща с екип на изданието.

Десетина дни след случая по Коледа, за който научи цяла България, 48-годишната жена бе приета с опасност за живота в токсикологията на "Пирогов". Тя беше с комбинирано отравяне от алкохол и психотропни хапчета.

Никой нищо не направи за тази жена, а пред медиите гръмко обещаваха, коментира вчера приятелката на Илияна - Елена Лазарова. Тя си спомня изявления и на директори на училища, и на председателката на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева, че ще помогнат.

Елена Лазарова е притеснена за Илияна и за трите й деца, които са ученици, а не във възрастта да работят.

#2 KingoftheROAD 08.03.2013 в 12:23:39

И какво да я оставим да мре, а децата по домове за сираци ли? Представи си за момент, че това се случи и на теб, и тогава какво прайм?

#3 Оня Дето Го Трият 08.03.2013 в 12:43:17

А с учителя уволнен заради Харлем Шейк-а с учениците, какво пра'им?

#5 Дракон с кисело зеле 08.03.2013 в 13:21:14

Мануела, принципно си права. Принципно... Понеже като месеци наред те разнасят по медиите като психически нестабилен алкохолик, каквито и лични и професионални качества да имаш, работа трудно ще си намериш. Особено пък работа с деца. А на всеки се случва да рухне. Дали ще се натряска или ще го избие по някакъв друг начин... Егати... Има ли човек, който да не е виждал поне веднъж пиян учител. Докато бях в гимназията, такива са се появявали в час неведнъж. Бил съм изпитван от не особено трезви преподаватели в университета. Резултат за тях - никакъв. Научавахме само ние, ученици или студенти. И колегите им, естествено, но такова размотаване по медиите не е имало - и как да има? Защо да има? Направила грешка - ОК, накажете я - прекратете й договора, глобете я, квототам... Не я разтакавайте като панаирджийска мечка - защото това не наказва само нея. Наказва и децата й. Наказва и училището, в което е преподавала. Наказва и учениците й. Това да я закопчаят в белезници и чак да я дадат на прокуратурата... Беше гнусно, съжалявам. Гнусно по толкова много начини, че просто боли. А това да й обещаят помощ и да не направят нищо... Не знам вече какво е, честно.

#6 Scooby Doo 08.03.2013 в 13:53:48

Учителката Илияна Иванова още е без работа, както хиляди други учители. Но не, трябва да подадем ръка точно на нея. Щото останалите сигурно са бездетни.

#8 Ampeli Kuku 08.03.2013 в 14:23:42

Другари, знаете ли какво е 2.64 промила алкохол в кръвта , ако не погледнете в гуглето и си направете извода!

#10 Rodrigo Diaz de Vivar 08.03.2013 в 17:39:03

Мануела, нещо странно си противоречиш. В друга статия искаше да е издигнат в култ "предприемчив човек, който въпреки трудностите се е справил и се справя в тая държава. Не видях да се издигат в култ млади хора, които все някак се оправят, които учат и работят пo KFC-тата, но не мрънкат, а се опитват да се изтласкат нагоре. Не видях да се хвали работохолизма, ината за прогрес, волята да се справиш напук на обстоятелствата". В тази пък се изживяваш като майка Тереза, защитавайки една жена, която се е предала. Най-малко в битката с битовия алкохолизъм. Нея трябва ли да я издигнем в култ?

Новините

Най-четените