Бягство от софийския затвор

Двама затворници са обявени за общонационално издирване, след като са избягали от Централния софийски затвор през предварително прокопан тунел, съобщиха от ГД „Изпълнение на наказанията".

Единият е български гражданин с 20-годишна присъда за убийство, а другият - гватемалецът Хосе Луис Гевара Мартинез, съден за грабеж, отнемане на превозно средство и притежание на оръжие. Двамата са избягали от затвора на 30 април към 20.30 ч вечерта.

Избягалият българин е Николай Николов - Шатката, който излежава присъда за убийството на Николай Христов-Хайо и стана известен с това, че се съгласи да свидетелства срещу разбитата банда на т.нар. пернишки килъри.

Оперативна група е направила оглед на мястото за установяване на фактите около инцидента. Разпоредена е вътрешна проверка за причините, довели до бягството на двамата лишени от свобода.

По неофициална информация двамата са работили като парнаджии и са имали познания за подземните съоръжения. Избягали са от затвора през тунел. Блокирани са граничните пунктове към Сърбия и Гърция.

Новините

Най-четените