МВР спря един от най-популярните български торент сайтове

Работата на българския торент сайт data-bg.org е преустановена от служители от сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" при ГДБОП, съобщи пресцентърът на МВР. От информацията става ясно, че това е един от десетте най-големи интернет страници, от които се разпространяват авторски произведения без съгласието на правоносителите.

В хода на акцията е бил установени собственикът на торент тракера и лице, разпространило защитения обект на авторското право и сродните му права. Проверени са адреси във Варна и Разград.

Полицаите са иззели компютърни системи, чрез които е администриран сайтът. Той осигурявал достъп на потребителите на интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право без необходимото по закон съгласие на правоносителите в продължение на над пет години, се посочва в съобщението.

Чрез сайта е предоставян неограничен достъп до касови филмови заглавия, както чужди, така и български. По този начин са били нанесени огромни щети на филмовата индустрия и българските творци.

Тагове: гдбоп, торент
#1 Aaauaa 19.07.2012 в 11:22:11

То това може да прави Полицията в България. Да защити гражданите на Републиката от безплатните филми примерно. И да рекетира разни търговчета. Хем рекетират, хем са некадърни, хем работят против нас, хем получават пари за цялата работа. Добре дошли в България. Да вземем да го пуснем като реклама на страната в Израел ли, какво ли?

#2 Rodrigo Diaz de Vivar 19.07.2012 в 11:58:27

Тез пък data-bg.org какъв известен тракер са? Точно никакъв ...

#3 fALLEN 19.07.2012 в 14:11:07

Аферим, доста кадърно са го спрели: http://data-bg.org/browse.php май тия от тракера не са разбрали, че са ги спрели.

#5 iii_krv 19.07.2012 в 16:13:20

Как да разберат, че са ги спрели, след като всичко си работи- само на някаква страница, която не е сигурно, че има общо с тракера, излиза тъп текст!!!

Новините

Най-четените