Кой подпали Райхстага? А кой сви 11 милиона...

Колкото Георги Димитров е запалил Райхстага, толкова и аз съм присвоила 11 милиона лева, обяви днес  бившият социален министър и настоящ соцдепутат Емилия Масларова.

В петък прокуратурата внесе обвинителния акт срещу нея за "златния" ремонт на административната сграда на социалното ведомство в Стара Загора. Масларова, заедно с още петима, е обвинена, че са присвоили сумата от 11 038 405 лева от общо отпуснатите 18.8 млн. лева за ремонта.

Извършените експертизи показват, че ремонтните дейности не би трябвало да струват повече от 5 млн. лева, а разследването е показало, че едни и същи ремонтни дейности са платени веднъж от бюджета на социалното министерство и втори път - по проекта „Красива България".

Освен Масларова облага е получил и семейният й приятел Венцислав Драганов, както и Михаил Методиев. Обвинение в престъпление по служба e повдигнато и на нейния заместник в предишния кабинет Димитър Димитров и на бившия главен секретар на ведомството - Иван Пенев.

Масларова отрече да е взимала пари на ръка, както се посочва в обвинителния акт. "Това е политическа поръчка", коментира соцдепутатката. По думите й сумата от 11 млн. лева за нея е "колосална". "Мога да ви поканя у дома, за да видите къде живея - за 60 г. със съпруга ми имаме един апартамент, една къща и една кола", заяви Масларова, която навърши 61 години през юли т.г.

Тя се съмнява, че са избрани "нарочни хора" да направят експертизата по делото, но адвокатите й ще поискат нова. По повод информацията за защитен свидетел по делото, Масларова коментира: "Не го познавам, дано не се окаже криминално проявено лице".

"Като министър политиката ми е била да правя социална политика за хората, но няма ненаказано добро", каза още бившият социален министър. "Надявам се до месец аз и адвокатите ми да се запознаем с обвинителния акт и, колкото се може по-бързо, делото да влезе в съда, за да защитя името и честта си", заяви още Емилия Масларова.

#1 Начко 15.11.2010 в 18:57:09

След тоя паралел, който си направи, маслодайна свиньо, комай не ни остава нищо друго, освен да ти вдигнем паметник, а? Аз съм "за", нищо, че ще иде повече от обичайното количество бронз, мрамор, злато и така нататък.

Новините

Най-четените