Президентът призова политиците към смирение

Президентът Росен Плевнелиев направи специално обръщение по повод началото на предизборната кампания.

Той призовава политиците към смирение, а гражданите към активност в ситуация на продължаваща две години политическа нестабилност.

"Днес вече добре знаем кой срещу кого и срещу какво е, кой с кого никога не би се коалирал, посочено е всичко лошо, очернен е всеки опонент. Призовавам политиците към смирение и позитивна кампания, кой за какво е, кой какво ще обещае и ще свърши в интерес на народа. България се нуждае от стабилност – обществена, политическа, финансова. България и българската икономика се нуждаят от реформи, от свежи идеи и тласък, който да даде ясна перспектива и стимул да се инвестира", заяви Росен Плевнелиев.

Той изказа мнение, че въпреки мрачните сценарии, изказвани от анализаторите, не е вярно, че изборите няма да доведат до промени и призова за висока изборна активност.

"Сега някои може би се готвят да купуват гласове, други разчитат на т. нар. корпоративен вот, трети се опитват да намерят "най-добрия" компромат, да съчинят най-шумния скандал, но всички тези усилия са обречени на неуспех, ако на 5 октомври българските граждани гласуват масово. Моля, запознайте се с позициите на политическите сили, съпоставете техните идеи и  гласувайте честно и с разум", настоя Плевнелиев.

Президентът Росен Плевнелиев изказа дълбоки съболезнования към близките на жертвите от наводнението в Бургаско днес и увери, че където е необходимо, ще бъде насочен целият ресурс на държавата в помощ на бедстващите региони и граждани.

"Крайно време е да се вземат необходимите превантивни мерки, за да не се стига до подобни трагедии, на които сме свидетели в последните месеци", заяви президентът, цитиран от прессекретариата си.

Новините

Най-четените