След Дал ДПС изгони и Корман Исмаилов

Депутатът Корман Исмаилов е изключен днес от групата на ДПС. Това е вторият депутат, който става независим, след като беше низвергнат и вече бившият втори - Касим Дал. За разлика от Дал обаче, Исмаилов (все още) не е изключен и от партията.

Исмаилов имаше едноседмичен ултиматум, даден му от лидера на ДПС Ахмед Доган, да преосмисли подкрепата си за Дал. Още тогава Исмаилов даде да се разбере, че няма да промени поведението си. Ден по-късно той заяви по БНР: "ДПС има бъдеще дори и след Ахмед Доган..."

Корман, който е и първият лидер на младежката организация на ДПС, която напусна след навършване на 35 г. и беше избран за депутат, каза тогана, че е категорично против проекти, които разцепват партията. 

Корман Исмаилов беше сред малцината от ДПС, които подкрепиха Дал при гласуването от Централния съвет за освобождаването - беше един от четиримата "против". Останалите трима бяха изселници от Турция. Заради поведението си един от тях - Енвер Хатипоглу, вече не представлява ДПС в съседката ни.

Причината ДПС да предприеме действия срещу Исмаилов сега беше участието му преди десетина дни в срещата на Касим Дал със симпатизанти в Търговище. Депутатът не се съобрази с инструкцията представители на партията да не присъстват на организираните от Дал дискусии и срещи.

#1 Sevdalina 20.04.2011 в 11:19:36

БКП/БСП и ДС създадоха ДПС и поставиха своя агент Ахмед Доган (агент “Сергей”, “Сава”,“Ангелов”, “Изменник”)за нейн лидер, като му създадоха ореола на борец за права и свободи на турското население в България. Така обидените от "възродителния процес" станаха на практика тяхни съюзници. Вината на Касим Дал и Корман Исмаилов е, че те научиха тази истина след като прочетоха досието на своя лидер, когото преди това обожаваха и бяха отлъчени от парламентарната група на ДПС и изключени от партията. Дали подръжниците на тази партия един ден ще разберат истината за своите "любими" ръководители, това предстои да разберем.

Новините

Най-четените