От неделя - леко затопляне

През следващото денонощие над страната времето ще бъде облачно, на много места ще продължи да превалява слаб сняг. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

През нощта и утре преди пладне в Източна България ще има условия за по-значителни валежи. Ще продължи да духа слаб до умерен, а на изток и временно силен вятър от север-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните - между минус 2° и 3°.

Над планините ще е облачно, а по билата и мъгливо. Ще превалява слаб сняг. Вятърът в ниските части ще е предимно умерен от изток, а по билата и върховете - от юг-югоизток. Очакваната максимална температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, а на 2000 метра - около минус 5°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - ще се повиши до средната стойност за февруари.

В петък на много места ще има валежи от сняг, но по-слаби, с прекъсвания и тенденция към спиране. В Източна България ще духа умерен и силен северен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и минус 6°, максималните - между минус 2 и 3.

В събота ще е почти без валежи, облачността ще се разкъса и над повечето райони ще намалее. В източните райони ще остане ветровито. Минималните температури слабо ще се понижат.

В неделя облачността ще е разкъсана до слънчево време. Сутринта ще е студено, но дневните температури ще се повишат.

Новините

Най-четените