Екзакта Рисърч вижда 7 партии в новия парламент

Проучване на електоралните нагласи, проведено от Екзакта Рисърч, вкарва седем партии в Народното събрание, ако изборите бяха на 20 септември. Резултатите сочат, че 36.5 на 100 от анкетираните биха гласували за ГЕРБ, а БСП биха получили 20.2% от гласовете. ДПС се подрежда като трета парламентарна сила с 11.9 процента, а Реформаторският блок би получил 7.3%. Според Екзакта в Народното събрание свои депутати биха вкарали още три партии: АБВ - с 5.3%, ББЦ - с 5.2% и ПФ - с 5.2%.

Процентите се разпределят според категорично решилите да гласуват избиратели. Разликата между последните три формации е толкова малка, че до деня на самите избори няма да е ясно под какъв ред ще влязат в парламента.

Най-мобилизиран към момента е електоратът на ДПС. 96% от избирателите на тази партия от парламентарните избори през май 2013, възнамеряват отново да гласуват за ДПС.

Електоратът на ГЕРБ, както и преди евровота, е по-мобилизиран от този на БСП и в същото време има по-голямо твърдо ядро. Периферията на ГЕРБ допълнително набъбва и поради конформисткия вот, сочат данните. От Екзакта правят уточнението, че представените тук резултати са получени от регулярно национално представително проучване, проведено между 15 и 19 септември, и не могат да бъдат тълкувани като прогноза на агенцията.

 

#2 Цензура 23.09.2014 в 15:40:36

А аз от всичките виждам само една, която няма общо с престъпното управление на страната досега. Останалите вече ги видяхме и им сърбахме супата.

#6 desita 23.09.2014 в 18:05:55

Аз така като гледам пак трябва да избираме по малкото зло. Избора е доста ограничен от към съвестни нормални политици. Мисля, че все пак ги има, но за съжаление са разхвърляни по всички партии и тъй-като са не повече от 0,2% ще е доста трудно да изберем най-подходящите. Това което ми прави впечатление в предизборната кампания също е, че за кандидатите няма много информация. В уебсайтовете на партиите са написали само списъци с кандидати и единствената информация за тях е кога са родени, каква професия някога са имали и кога са били народни представители, ако са били такива. С биографиите на кандидатите всички са много пестеливи. Аз пиша повече за себе си когато кандидатсвам за работа. А ние за кандидатите за народни предтавители даже не знаем, кой къде е роден. Ако БСП беше една нормална европейска социалистическа партия, можеше и някоя центристко-дясна да направи широка коалиция с нея, но то в България кое ли е нормално та да очакваме това от БСП. За съжаление олигархията отново се е кандидатирала за власта и даже не смята да ни информира прекалено много за себе си.

#7 Conspirator 23.09.2014 в 18:38:23

Petar Stoimenov,знам,че амебите имат роднини,ама чак приятели.... Много е фешън,когато микрофлората се опитва да разсъждава. А бе,на вас ЧАВКА ли ви е изпила малкото мозък,та сте тръгнали за Бареков да агитирате

#8 Калитко 24.09.2014 в 00:56:24

Конспиратор не виждам никъде Петър Стоименов да агитира за бареков.Само казва че е за предпочитане пред герб.Той просто не знае или не иска да повярва че герб и бареков са едно и също. Бареков , нфсб, рб = герб = глад до дупка.

#9 vanko 24.09.2014 в 08:55:22

Партийната система на държавно управление отдавна е доказала своето двойно предназначение. С всеки изминал ден се убеждавам, че в България партийната система е основния източник на корупция, шуробаджанащина (лобиране) и прахосничество! НЯМА абсолютно никаква пряка зависимост между членството в някаква партия И управленските/професионални умения на даден човек + неговото желание да работи за просперитета на нацията!!!

#10 KingoftheROAD 24.09.2014 в 09:51:55

Споко Народе Български, споко. Когато започнем да гласуваме със 7,62х39, тогава ке стане цивилизацията.

Новините

Най-четените