Русия не признава изборите в Източна Украйна

Русия няма да признае резултата от проведените на 2 ноември в Източна Украйна избори на независимите Донецка и Луганска републики. Това стана ясно от позиция на Юрий Ушаков - помощник на президента Владимир Путин.

Той подчертава, че Кремъл уважава проведените избори, но думата "уважаваме" е използвана нарочно и тя не значи признаване.

"Официалната позиция на Русия е изразена в краткото, но достатъчно изявление на Министерството на външните работи по повод изборите. Там се използва думата "уважаваме", посочва Ушков, цитиран от Интерфакс. Той отбеляза, че страната му по принцип уважава волята на гласувалите.

В съобщението от руските власти от 3 ноември по повод изборите в Донбас пишеше: "Ние уважаваме волята на жителите на Югоизтока. Избраните представители са получили мандат за решаване на практическите проблеми за възстановяване на нормалния живот в региона".

Двата бунтовнически региона, познати с общото нарицателно Донбас, получиха частична автономия, а след това решиха да бойкотират официалните парламентарни избори, спечелени от прозападните партии на Порошенко и премиера Арсений Яценюк, като проведоха свой вот.

Запада заплаши Москва с нови санкции, ако признае изборите в Донецк и Луганск.

#1 deowin 07.11.2014 в 18:29:02

Очаквам обясненията на путонифилите. Бойчо? Щото това, че курсът USDRUB отиде на 47, е, естествено, несъществено и чиста случайност. Както, несъмнено, няма никаква връзка и споменатото в последното изречение от статията.

#2 ivod 07.11.2014 в 20:42:49

deowin А странно евро / рубла вече е 58 - еврото ли много е паднало ? Хубаво щеше да е авторът да ползва поне някаква форма на превод и да погледне първоизточника - поне в слиучай на желание за коректност ( за оптитите за мислене вече се отказах да търся ).

#3 deowin 07.11.2014 в 20:56:41

>странно евро / рубла вече е 58 Защо да е странно? Рублата губи стойност спрямо другите валути, вкл. еврото, особено през последните няколко месеца: https://www.google.com/finance?q=EURRUB Добави USDRUB и JPYRUB към графиката и ще видиш как всичките курсове към рублата се движат доволно паралелно. Тоест, стойностите на всички други валути се покачват съразмерно спрямо стойността на рублата, което е просто различен начин да се каже че рублата губи стойност.

#4 daysydogy 07.11.2014 в 22:13:41

Надуваха ни главите с „американския империализъм“, а се оказа че сме поддържали руския, защото бил „славянски“?!?!?

Новините

Най-четените