САЩ праща втори военен кораб в Черно море

В Черно море ще пристигне втори американски военен кораб, обяви румънският президент Траян Бъсеску. Остана неясно какъв ще е военният плавателен съд и каква ще е мисията му.

Бъсеску посети американския крайцер "Доналд Кук", който в момента се намира на румънското пристанище „Констанца". Миноносецът е снабден със система за противоракетна отбрана "Иджис" и се намира във водите на Черно море от 10 април.

Вчера Франция изпрати фрегатата за борба с подводници „Дюплеи" да се присъедини към разузнавателен кораб "Дюпюи де Лом" в Черно море. В акваторията му се намира и спасителният съд "Ализе", също част от френските военноморски сили.

Всички те ще вземат участие във военни учения съвместно с румънски кораби. Вчера министърът на отбраната Ангел Найденов се обяви за по-широки съвместни учения със силите на НАТО в региона. Той определи като „провокация" зачестилите руски полети в региона.

Изпращането на втори американски военен кораб в Черно море съвпада с обещанието на НАТО да подсили сигурността на Черноморския регион и страните от Източна Европа заради кризата в Украйна. Русия пък определи този ход като опасна провокация.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН отново ще заседава днес заради ситуацията в Украйна, където се стигна до жертви между силите на реда и проруските сепаратисти в източната част на страната.

#2 янаки 15.04.2014 в 12:17:11

Изключено е да се стигне до пряк сблъсък между САЩ и Русия. Това, което е възможно да се случи е, руснаците да изпратят два бойни кораба в Мексиканския залив.

#3 sim4o 15.04.2014 в 13:06:20

.. "янаки | 15.04.2014 12:17 Изключено е да се стигне до пряк сблъсък между САЩ и Русия. .. " ------------------------------------ В Пророчеството на Атонските старци, както и писаното от отшелникът Мартин Цадек, се говори за война с Турция ... Не знам, какво междувременно, ще да се е случило в САЩ и защо и те, да не вземат участие във войната ???!? Ако се наруши, нагло и открито, конвенцията от Монтрьо ... Русия, както и останалите Черноморски държави, сигурно ще поискат, контрола на преминаване през Проливите да се промени и да не е само в едни ръце ... Ето любезно давам линкове - да четат дежурните коментаторджии .. па после вече да опитат и да Дискутират ... http://pravoto.net/material/mejdunarodno_publichno_pravo/52369/p17 http://forum.boinaslava.net/showthread.php?8128-%CC%EE%F0%F1%EA%E0%F2%E0-%EA%EE%ED%E2%E5%ED%F6%E8%FF-%EE%F2-%CC%EE%ED%F2%F0%FC%EE http://bgconv.com/docs/index-6193.html?page=6 Доколкото е написано в Конвенцията, военните кораби на Нечерноморските държави, могат да са до 10 000 бруто регистър тона, а общият им тонаж за всяка страна не може да надвишава 30 000 тона ...

#4 sim4o 15.04.2014 в 13:12:12

.. "Русия призова Турция и САЩ да спазват стриктно задълженията си по конвенцията от Монтрьо, предвиждаща ограничения за военни кораби в Черно море. Конвенцията от Монтрьо предвижда редица ограничения за пребиваването на военни кораби на нечерноморски страни в Черно море. В частност, независимо от целта на пребиваването, такива кораби не може да остават в Черно море повече от 21 дни, припомни руското външно министерство.... " ---------------------------------------- П.П. На руската страна,май бе обяснено ,че един кораб е "заседнал" ( но не съм се ровичкал да търся подробности .. ако някой има точни данни- да сподели, ще сме всинца благодарни, мисля ..) - налагало се е да му бъде оказвана , на кораба, техническа помощ ... ерго - в такъв форсмажорен случай, трябва да се помага на бедстващите кораби, много ясно и Конвенцията би могла, сигурно ... да не бъде спазена до последната буква на параграфите ... Поздрави. Ако някой знае повече за Конвенцията ... да заповяда ...

#5 sim4o 15.04.2014 в 13:23:55

Разрових се и намерих нещо писано .. Предоставям любезно, на съвкупното форумно войнство ... ... "Наказаха капитана на заседнал американски военен кораб www.vesti.bg/.../nakazaha-kapitana-na-zasednal-amerikanski-voenen-ko...‎ 25.02.2014 г. - Командирът на американския военен кораб, който влезе в началото на февруари в Черно море и заседна в плитчина край турското ..." -Дали само този кораб е заседнал или става дума и за други повредени кораби, не знам, та за това повтарям любезната си покана, да се сподели конкретно инфо... -Ето какви мисли ми идват в главата .. абе, а ако нарочно ей така твърди някой ,че корабът му се е повредил ..?? Да, заседнал е и не може да се движи, ама ракетите му нали могат да се изстрелят?? Путин и руското Външно министерство, явно вярват на обясненията ... и приемат, че има усилия за спазване на Конвенцията .. ама в мене остана някакво съмнение ... Да видим, и дали няма да се отиде, на открито погазване на Конвенцията от Монтрьо .. тогава вече, Русия ще да има право да реагира и може би и ще реагира, мисля си ... .. но ще видим .. има време ... Поздрави

#6 Vincent MoFo 15.04.2014 в 14:16:12

Имаме нужда и ние, не само Ръмъния. Колкото повече партньорски кораби и представители има в БГ, толкова повече руския маймун ще стои кротък и няма да налита на комбайнерски бой !

#7 tako 15.04.2014 в 15:56:31

"Много ясно,че през 2втората световна руснаците са ги пердасали заедно с германците и още им държи сито а руснака когато удари ,удря само един път,защото при втория удар ще беде съден за „подигравка с труп“ " Първо руснаци не са "пердасали" американци през 2 световна върни се в 7-8 клас Второ американците са наливали доста пари в своите съюзници (Русия е съюзник) за да се спечели войната,което после им носи доста дивиденти. Трето ако не бяха "лошите западняци" Англия,Америка,Канада и Русия водеше война сама срещу Райха 99% съм убеден,че в Русуя щеше да се говори немски език-1% давам за нещо,като астероид,метеоритен дъжд и т.н. Само още нещо- близо 1милн. Американофили заминаха за Америка да живеят,работят и т.н.,защо вие Русофилите не заминете за Русия тя е голяма,богата има място бол и т.н.,ами стоите тука и тровите държавата със своите комунистически убеждения. И преди да кажете,че съм американофил или платен или друго ще ви дам няколко думи от един български възрожденец Захари Стоянов се казва (ако не го знаете толкова по-зле за вас) и това ще е за финал. "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка" Захари Стоянов

#8 Naivnik 15.04.2014 в 17:50:04

Най-голямота нещастие на нашата държава е, че има твърде много такива като Симчо и Йовка (подозирам, че тя е мъж). Силно се надявам никога България да не се окаже в положението на Украйна. Но ако все пак това се случи тези като Симчо и Йовка(мъж) ще развяват руското знаме и ще крещят "Рассия - Рассия"!

#11 Bulgarski_Colombiec 15.04.2014 в 20:48:47

Ще отлъснат Украйна от Русия топва ще стане. Каквото каже Америка.. Става .. Русия е силна но бедна. Дето се казва на Гол корем чифтак пищови.

#12 sim4o 15.04.2014 в 21:03:53

"Naivnik | 15.04.2014 17:50 Най-голямота нещастие на нашата държава е, че има твърде много такива като Симчо .... " --------------------------------- Мислиш ли??? А според мене- въобще не е така ... Болшинството хора , въобще не са и чували за Конвенцията от Монтрьо ... .. щастие е в България, щастие е ... повечето хора - ей ги и на форума - книга не отварят .. .. имат си 4-5 опорни точки и са до там - нещо друго да споделят - не ги търси !... .. не знаят за Конвенцията Монтрьо .. не знаят, за Ракетните двигатели и за консорциума Локхийд-Мартин-Ижормаш .. не знаят , за Референдума в Тихия океан 1993 за островите Палау, проведен в окупация ... не знаят за Франчайзинга на Макдоналдс-Украйна ... не знаят, че Рено-Нисан и Лада-Автоваз са стратегически партньори и заедно произвеждат различните си модели .... ..пускат си Констинбродския Славей и се радват , на труда си хората , и си сипват по едно малко -ей такъв живот си ги кефи и им стига напълно .. П.П. А защо мислиш, че аз някакво знаме ще вея ... па на това отгоре и руско .. Ракийката ти дава и Пророческа сила, а ? ?? И от къде знаеш, че Йовка е мъж .. е..ал те е?? .... Поздрави.

#13 sim4o 15.04.2014 в 21:10:44

Повечето хора, приятелю .. СА ПЪЛНИ ИДИОТИ И НЕ МОГАТ, НА СИМЧО ДА МУ СТЪПЯТ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ .. Ако могат - нека се опитват .. да пишат по същество - както Симчо пише за Конвенцията и за разрушителят, заседнал в Черно море - и те така да дадат конкретни факти .. .. П.П. невероятно интересно нещо прочетох по-долу във форума .. За русофилите, които били имали комунистически убеждения и американофилите - които нямали .. аз съм бил (за малко) и в САЩ и в Русия ... иначе по за дълго - съм бил в Германия и Австрия ... Работил съм и в Сърбия, и на гости съм бил- при колеги във Велика Плана ... Според мене - никога не съм имал комунистически убеждения , ама да видим, по данните от пътуванията ми .. дали ще определите, с какви убеждения съм?? Прощавайте за офтопика .. ама ми стана интересно за убежденията .. видя ми се тотално идиотско .. но де да знам - я обяснявайте, как аджеба, се познават комунистическите и некомунистическите убеждения на Човек .. Поздрави

#15 Harry 16.04.2014 в 10:38:20

1. Съществува международно споразумение, според което САЩ-ки военни кораби, нямат право да навлизат в Черно море. 2. САЩ правят военни маневри до границите на Русия, руски военни самолети логично разузнават какво става до границите им, САЩ пищят че ги заплашват. Кой кого заплашва?

#17 Борката 16.04.2014 в 10:57:49

Ъъъ...,Йовке ,ама ти верно си голям квадрат.

#18 паяка 16.04.2014 в 12:10:11

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2014/04/15/.1257375

#20 sim4o 16.04.2014 в 15:18:07

... "Frida | 15.04.2014 22:35 е, сим40 аре по-полека де, идиоти има много в репбъл, има и такива, дето не знаят и за будапещенския меморандум, ама имат право да си кажат мнението, колкото и безумно идиотско да е то. та твоето мнение какво е, драги, щот русия не е страна на съглашението от монтрьо, а черноморските страни... " --------------------------------- 1.Абсолютно си право , Фриденце ... пълно е с ръбове ... Сал аз и ти останахме да не сме идиоти - ти владееш перфектен Руски и ни го демонстрираш - като пожелаеш .. аз пък давам на малоумниците Информация за Размишление ... Ето писано за СЪГЛАШЕНИЕТО ОТ МОНТЬРО ДА СЕ ОТВАРЯ, ДА СЕ ЧЕТЕ ... http://www.zora-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5591:2014-04-15-14-29-03&catid=498:broi-15-2014&Itemid=126 Ще припомня, ЧЕ АКО СЕ ДЕНОНСИРА КОНВЕНЦИЯТА - в сила автоматично идват ПО-СТАРИТЕ СПОГОДБИ и договори .. за абсолютна свобода на Проливите за руски кораби , подписвани на няколко пъти между Османската и Руската империи ... 2.За Будапещенският меморандум писахме .. Ама ти къде ходиш - що не взе участие ... щеше да е свежо! .. Аз споменах за Цюрихския договор от 1959 - той гарантира Кипър ... нали знаеш, и една от страните гарант е Великобритания ... Споменах , освен това и за Хелзинкските съглашения - от 1976 ... ТЕ ГАРАНТИРАТ ВСИЧКИ ГРАНИЦИ В ЕВРОПА .. Ще попиташ ... "Симчо, а Кипър, Босна, Чехия и Словакия, Косово- какви ти запазени граници , какви ти гаранции ??" ... и ще си право, Фриденце, ама като дискутирахме - те нямаше ... слушаш руски песни, а !!? Наистина много идиоти по света ... права си ... ей за това са Симчовците - любезно да предоставят линкове, да се чете, да се Знае .. , .. ей за това са и Фридите - да говорят по руски и да събуждат интерес към чуждоезиковите обучения ! Знанието - то сляпото Окато прави! Поздрави.

#21 Алилуйщина 16.04.2014 в 16:43:46

Пентагонът в понеделник излезе с изявление, в което се твърди, че руски бомбардировач Су-24 в събота няколко пъти е прелетял в близост до ескадрения миноносец на САЩ-,,, Donald Cook ‘’в Черно море и при това няколко пъти е имитирал бойна атака. 27 члена от екипажа на бойния кораб са подали рапорт за оставка. Коментирайки своите действия, те са казали, че нямат намерение да подлагат живота си на опасност. Уорън е отбелязал, че ескадрения миноносец е патрулирал в западната част на Черно море, когато се е случил инцидента. По неговите думи, сега корабът се намира в безопасност в румънско пристанище, където е бил спешно евакуиран. Членовете на екипажа на кораба преминават необходимите процедури с психолог, за да се възстановят след преживяния стрес. http://novorus.info/news/policy/15233-pentagon-priznal-chto-imitaciya-ataki-su-24-na-esminec-vms-ssha-proizvela-demoralizuyuschiy-effekt-na-ekipazh.html

Новините

Най-четените