Нови западни заплахи за Русия

САЩ заплаши Русия с нови санкции върху „значими сектори от икономиката", ако не спази договореностите от Женева за намаляване на напрежението в Украйна. Те предвиждат Москва да накара проруските сепаратисти от Източна Украйна да освободят окупираните административни сгради, военни бази и полицейски управления, след силовата операция на временното правителство не успя да стори това и се стигна до жертви.

Съветникът на президента Барак Обама по националната сигурност Сюзан Райс обяви, че Вашингтон следи отблизо дали Русия ще изпълни ангажиментите си, а Кремъл отвърна, че не е ученичка.

Говорителят на руския лидер Владимир Путин - Дмитрий Песков коментира, че западните правителства не могат да държат единствено Москва отговорна за събитията в Украйна, за които някои анализатори предричат, че ще се стигнат до гражданска война.

"Не може с Русия да се държат като с провинила се ученичка, пред която размахват някаква хартия, където се отбелязва с кръстчета дали си е направила домашните", добави той. По-рано сепаратистите, които както Русия искат федеративно устройство за Украйна, заявиха, че споразумението не ги засяга и няма да го изпълнят.

За пръв път Песков потвърди официално, че Русия е разположила войски в тила на Украйна, като западните служби твърдят, че става дума за около 40 000 войници по общата им граница.

"Имаме войски в различни области, има войски и близо до украинската граница. Някои са базирани там, други бяха изпратени в подкрепление заради ситуацията в Украйна. Русия все пак е напълно суверенна държава и е свободна да разполага войски без никакви ограничения във всяка точка от територията си", каза Песков.

#4 Rowan 19.04.2014 в 15:07:39

Ма може и ембаргова операция да направят...

#5 Алилуйщина 19.04.2014 в 15:17:52

А може и втора Берлинска стена,с условие от ЕК- без отвори за газови тръби.ЕФреите без да питат ша помагат-имат огромен опит в тва.

#6 янаки 19.04.2014 в 15:38:38

Ето превод на два абзаца от статия в "The American Conservative", САЩ Ако отделянето на Украйна от Руската Федерация беше триумф на самоопределението, защо руските Крим и Донецк да нямат право да се освободят от Крим и да се върнат обратно в състава на Русия?..... Журналистите наричат Путин заплаха за основания върху правото свят. Но какво право ни позволи да бомбардираме в продължение на 78 дни Сърбия, за да откъснем от нея Косово? Не би било лошо и ние, американците, да се поучим от историята. Неразбираемо е защо изпращаме допълнително кораби в Черно и Балтийско море, войници и самолети F 16 – в Източна Европа, ако ние, така или иначе, не възнамеряваме да воюваме с Русия. http://www.theamericanconservative.com/americans-dont-see-ukraine-as-their-cause/

#7 янаки 19.04.2014 в 15:41:46

Levitt Hostel „Русофилството в България е синдром за умствена изостаналост.......” Ами тогава, не е ли признак на най-унизителен слугинаж „заклеймяването ”по болшевишки като русофилство всяко несъгласие с наглата политика на САЩ, която на практика чрез своя посланик управлява българската външна политика?

#9 sim4o 19.04.2014 в 16:41:48

... " Levitt Hostel | 19.04.2014 13:29 Разумната част от човечеството разчита на американския президент, дори той да се казва Барак Хюсейнович, да поведе международната коалиция срещу настъпващата от север червена чума .... . " -------------------- Здравей Доказан Лъжец, По какъв признак, делиш Човечеството на РАЗУМНА И НЕРАЗУМНА ЧАСТ .. Човек, който нярва в пристигането в България, всеки ден , на стотици бежанци от Украйна , събира информация и оформя възгледите си за света от техните приказки - в Разумната Част на Човечеството ли е, или е в Неразумната ..... П.П. Докацан, а защо от Север да идва Червена чума ... Това отново ли ти го казаха бежанците .. Поздрави Доказан Лъжец, желая Честит Великден .. лично аз ще ходя на Църква .. отиди и ти и се поломи-мой съвет - защото Лъжата е грях ..

#10 sim4o 19.04.2014 в 16:47:34

... "Levitt Hostel | 19.04.2014 13:55 Русофилството в България е синдром за умствена изостаналост. ... " --------------- За русофилството, не знам приятелю, Доказан Лъжец, ама за бръщолевенето на тъпотии и лъжи - имам голямо подозрение, че е белег на умствена изостаналост .. Какво стана с данните за Инфлацията в Русия .. намери ли данни ... Как са продуктите от Потребителската кошница , как са енергоносителите .. повишават ли си цената..? Или викаш - няма и да ги търсиш, пусти данни .. няма да вярваш на никакви статистики, а ще вярваш само на разговорите си със стотиците украински бежанци, влизащи .. леко да не паднете, съфорумци .. влизащи в България, пдеставете си ... Та СЕБЕ СИ, Доказан, себе си как преценяваш .. С умствена изостаналост ли си .. или си с умствена напредналост ?? Поздрави, Доказан Лъжец

#12 sim4o 19.04.2014 в 17:47:44

Levitt Hostel | 19.04.2014 17:07 ,,Поздрави Доказан Лъжец, желая Честит Великден .. лично аз ще ходя на Църква .. " Аз не съм християнин, но познавам в детайли, както Тора, така ... " ----------------------- Това май обяснява някои неща .. 1.Защо си Доказан лъжец 2.Защо баш сега, покрай Нашия Великден си пълен със злоба и бяс . Иначе - аз мисля,че към хора от различни вероизповедания, трябва да се отнасяме еднакво .. дали някакъв Доказан Лъжец е християнин, или не е - не е най-важното... Все пак - Поздрави Доказан лъжец

#13 sim4o 19.04.2014 в 18:02:40

Но да не спамим .. Доказаният си е Доказан .. стига за него ... Ето по статията ... ------------------------------- ... Newscafe : "Нови западни заплахи за Русия " ... ------------------------------ http://www.segabg.com/article.php?id=695864 ... "Ще гонят Русия и от „Евровизия-2014”? ... " Въздухът трепери!

#17 sim4o 19.04.2014 в 21:52:59

.. "Levitt Hostel | 19.04.2014 18:18 ... прекалявайки в такава степен с алкохола, че да загубиш представа за действителността и да мислиш, че живееш на друга планета .. " ----------------------- Абе Доказания Лъжец .. верно ли си толкова тъп?? Смяташ ли, че съществува Човек .. който да не знае, че Планетата на която се намираме, се нарича Земя ... Иначе - като си тъпоумен ..и нищо не може да измислиш да ми отговориш НА ФАКТИТЕ И ДАННИТЕ .. ама пък си и злобен и идиотски амбициран .. прибягваш до най-нещастното .. почваш, да ръсиш глупендърски обиди .. все едно , че сме в 3 клас ... Ами ако и аз те намеря бе , и река да те съдя , Тъпуч ?? Ми не съм употребил алкохол бе, Нещастник, толкова, че да не знам планетата - знам я .. па и да съм употребил - не е твоя малоумна работа .. Мри там .. или си чети Тората, за което споменаваш .. или съскай от злоба - общо взето прави това, което Доказаните Лъжци правите на Великден, когато ние, останалите хора празнуваме ... Толкоз, Доказани Лъжецо !

#18 sim4o 19.04.2014 в 21:59:59

"Ivan Tanchev | 19.04.2014 19:11 черна маймуна в бяла къща,що е то.Обама в Белия дом " ------------------------------ "Ще има Америка, и един Черен президент, и той ще е Последният"! ----------------------------- А скоро ли , ще е това време, питате ме . Не , не скоро , още Сирия не е паднала.

#22 sim4o 19.04.2014 в 23:20:52

"Levitt Hostel | 19.04.2014 22:24 .... първото нашествие на дивите руски племена по тези територии, датирана някъде към 10 век или по- конкретно от 968 година. ... " --------------------------- Доказаният Лъжец, не се отклонява и на милиметър, от амплоато си .. НО ПОНЕЖЕ дай Боже, някой любопитен, нещо ще отвори, па да прочете .. ще кажа следното .. ВСЕКИ, КОЙТО ТВЪРДИ, ЧЕ В 968 същуствува Друга Руска Държава .. освен БЪЛГАРСКОТО КИЕВСКО КНЯЖЕСТВО .. е глупак , лъжец, и антибългарин - човек, желаещ да принизи историята на моята Родина- България ... А дали, Доказаните Лъжци .. им е обичай, на Великден да съскат злобно .. да лъжат Против България ..или зверски да се напиват .. нямам идея, но не искам и да научавам .. .. Дебрите на мрачната и отвращаващата Патопсихология на Омразата и Унищожаващата злоба, никога не са ме привличали .. Поздрави за Християните и за Българите ... Поздрави и за Доказания Лъжец ... днес е Великден - трябва да прощаваме ..

#23 sim4o 19.04.2014 в 23:26:21

Всъщност ИМА ЕДНА ТЕОРИЯ - НОРМАНИСТКАТА.. която говори за "руски племена" през 968 .. Да, ама тези "руски племена" са май дошли, преди 49 години от Скандинавия .. води ги легендарният Рюрик , заедно с Асколд и Дир (Дирк) .. а Игор - е син на Рюрик ... Дали шведите или датчаните , наричани според тази теория през 968 година 4руски племена" са диви .. не знам и не се наемам да съдя .. ако искате, пирятели, да повярваме на Доказания Лъжец?? Нападат ни, значи скандинавци .. варяги .. наричани още и руси .. през 968 година .. които са били май диви племена, дошли от Скандинавия .. А освен, Норманистката теория, има и Българска .... Доказаният Лъжец, май нито Норманистката теория го устройва ... така усещам, че едва ли ще е във възторг, ако "русите" и "руските племена"от 968 година излезнат шведи .... Не го устройва и Българската теория, нали Доказан ... Е, ама то други версии, за основаването на Руското княжеств в Киев няма ... две са - Норманска и Българска ... Поздрави

#24 sim4o 19.04.2014 в 23:34:55

Ето за Доказания Лъжец ... Официалната теория - преподава се и от БАН - института по История ... Киевска Рус е основана някъде (има приети различни дати-давам едната) в 887 година .. от скандинавци .. Скандинавците са се наричали и "руосси" .. от там и "рус" .. "руски дружини" .. От това скандинавско име, било дошло и името Русия ... През 10 век .. скандинавците-руси .. още си били запазили езика и самобитността ... но в последствие, се размили сред различните славянски групи .. В Киев - където е била държавата на "Дивите руски племена" (скандинавците ???) околното насаление е било от севери - северяни (те са и по нашите земи) и поляни .. (те са и в Полша- тя носи тяхното име) Ето на Доказания Лъжец .. да чете от Уикипедия .... .. "Норма́нская тео́рия (нормани́зм) — направление в историографии, развивающее концепцию того, что народ-племя русь происходит из Скандинавии периода экспансии викингов, которых в Западной Европе называли норманнами. .. Сторонники норманизма относят норманнов (варягов скандинавского происхождения) к основателям первых государств восточных славян: Новгородской, а затем Киевской Руси. Фактически это следование историографической концепции Повести временных лет (начало XII века), дополненное идентификацией летописных ... ... как скандинавов-норманнов. .. " Значи викаш - скандинавските племена, през 10 век, нападнали България, били диви??? Е, и ?? .. В коя държава, господин Доказани лъжецо, викингите не са били диваци и варвари? Толкоз!

#26 sim4o 20.04.2014 в 02:14:39

... " Levitt Hostel | 20.04.2014 01:00 Симчо, не само , че през въпросната 968 година е съществувала дивашката държава Киевска Рус, но през същата година извършила нападение върху България, унищожила над ...болярски рода, унищожила целия български североизток .... Извършените жестокоти от руските племена били толкова ужасяващи ... " ------------------------------ Демек - от шведите ... Ама , Доказан Лъжец, ти сериозен ли си ... Знам, знам .. това е официалната версия .. Иначе е за вярване - викингите-нормани и в Европа са правили свинщини .. а и сега .. ей виж ги шведите- Златан Ибрахимович , не си призна за засадата на полуфинала ... Освен Скандинавската версия - що е това руси , що е то руски племена и кой основава град Киев и прави държава .. има и още една версия - Българска .. Само две теории - лесно е , да се запомни, нали ... писал съм АЗ ЗА ТОВА - и то тука .. на форума .. отваряй - чети .. Ама ако искаш - придържай се към Скандинавската теория ..и разобличавай дивите скандинавци .. виж какво са направили в 968 година ... П.П. Това за норманите - варигени (варяги) , дошли от Норманската държава с център Киев и нападнали България .. в каква връзка го казваш?? .. В момента в Киев не е Русия .. войската и благородниците, не са викинги ... от онези "диви племена на русите" - дошли от Скандинавия, няма никаква следа , нито в обществото покрай Днепър, нито на 1000 километра по на изток - в Москва ... Искаш да ни кажеш, да не се сприятеляваме със шведи и норвежци .. ами знаем, че прадедите им са били кръвожадни .. не откриваш ти, топлата вода ... Поздрави

#27 sim4o 20.04.2014 в 02:27:37

Ето ти от Уикипедия, Доказани Лъжецо ... .. "Норманската следва праволинейно текста на "Повест за миналите години", според която държавността е била привнесена от външни източници - викингите (Рюрик, Синеус и Трувор), през 862 г. .. ...През 882, по летописната хронология, полулегендарният княз Олег, завладява Киев " ... Та "Дивата Руска държава ".. поне според Уикипедия, излезе да е скандинавска ... А "племето на русите" май са си скандинавските родове ... Пак да питам - в каква връзка се отплеснахме за Русь, за шведи и норвежци да разсъждаваме въобще .. Имаме си статия .. ето и заглавието ... ".. Нови западни заплахи за Русия .." ... лично аз, се опитах да подкарам Дискусията по написаните неща .. Ама ме отплесват и мандахерцам налево - надесно .. чики - рики ... Да попитам - тертипът да се бръщолеви, НИ В КЛИН, НИ В РЪКАВ, ей така - каквото дава Гласът, без да има нещо общо със статията .., и да скачаме от тема, на тема, не е ли признак за НЕАДЕКВАТНОСТ .. Поздрави

Новините

Най-четените