Елена Петрова помоли за снизхождение

Актрисата Елена Петрова, която е с отнета шофьорска книжка, след като беше хваната да шофира след употреба на алкохол, помоли днес за снизхождение. Готова съм да понеса последствията, но нека ситуацията не излиза извън рамките на нормалното - извършила съм нарушение, не престъпление, обясни тя по bTV.

Преди ден вестник "Монитор" разкри, че Елена Петрова е била хваната да кара с 1.3 промила алкохол в кръвта. Тя била спряна при рутинна проверка пред столично заведение зад храма "Св. Александър Невски" на 18 април. Новината потвърди и шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, пише "Монитор". 

Според запознати звездата от сериала "Стъклен дом" била на купон, където пила червено вино и уиски. 

Около полунощ актрисата седнала зад волана на лек автомобил "Ауди", собственост на частна фирма. Близо до нощното заведение обаче я спрял патрул на 5-о РПУ. Заради странното поведение и алкохолния мирис я подложили на тест с дрегер, който отчел 1.3 промила алкохола. Петрова не била задържана за 24 часа, а заведена на кръвен тест. 

Изследването на кръвта показало, че е била с 1.2 промила алкохол, което означава, че ще понесе глоба от 200 до 500 лева. Освен това се взема и шофьорската книжка за минимум 1 месец до максимум 1 година. 

"Няма нищо извънредно в цялата ситуация, няма нищо страшно. Допуснала съм грешка. Получила съм за това нещо акт, направила съм нарушение. Мисля, че нещата излязоха извън рамките на нормалното, защото мисля, че не се е случило нищо страшно", каза още тя.

Актрисата бе категорична, че подобно нещо й се случва за първи път. Тя помоли ситуацията да не излиза извън рамките на нормалното, защото деянието й е нарушение, а не престъпление.

"На всички зрители мога да кажа да не допускат такива неща да се случват с тях и да се усмихват и радват на живота", добави тя.

"Това просто е инцидентен случай. Излишно е да обяснявам дали е имало друг вариант или не. Излишно е да казвам дали съм изпила две чаши вино или повече. Аз лично пак казвам - допуснала съм грешка, която трябва да внимавам следващия път да не се случи отново", заяви Елена Петрова.

Тя сподели, че би съжалявала, ако заради случилото се разочарова своите почитатели: "Ще съжалявам много, ако се е случило, но аз съм обичана заради работата ми, заради професията ми. Това се е случило с личния живот. А като Елена в личния си живот, допускам грешки и това е абсолютно нормално и човешко. Какво бих казала, че всъщност най-големият подарък, който човек може да си направи, е прошката".

#2 automoto 28.04.2011 в 11:41:03

време е да се направи фесйсбуук група да бъде порицана публично. Което е заявила е чиста наглост.

#3 WWW_ORIGINALNI_BE 28.04.2011 в 11:52:20

Да я махат няма прошка , не е откраднала шоколад че да има !

#4 Rowan 28.04.2011 в 12:04:37

Да ва е*а в безгрешните, че я наскачахте жената! Нещата са извън нормалното, защото нещо толкова елементарно се раздухва из медиите. Голямо чудо станало, някоя си карала с 1,3 посред нощите. Не е блъснала или убила някого. Това е толкова масово явление, че ако за всеки хванат се пише статия, за месец ще надхвърли обема на Енциклопедия британика. Кой не е карал след няколко питиета? Май само който няма кола.

#5 automoto 28.04.2011 в 12:15:39

@ Rowan, ман, има принципи и закони. Когато живееш в дадено общество триабжва да спазваш. Ако искаш да пиеш ходи на село, караи си на къра трактора с колкото искаш промила. Няма нужда да даваш мнение. За мен въпросната селянка да бъде незабавно уволнена от работа. В света има много примери за подобни случки, където сгафилите 'звезди' си плащат солено. Освен това една глоба трябва да има поучителен характер, особено за подобни личности. И без това ми писна от мутрата и. Подобре да ходи да рисува маркировки по шосетата.

#6 Оня Дето Го Трият 28.04.2011 в 12:30:13

Rowan Какво значи "не е блъснала или убила никого" Ми то и оня с 6-те жертви ако не ги беше блъснал щяхме да кажем - какво толкова, пийнал и се поразходил на Великден със 160......да де, ама ги размаза! А ако питаш кой не е карал след няколко питиета - АЗ не съм карал! Позволявам ти да се чувстваш по-мъж ако по това ше си ги мерим....

#8 Оня Дето Го Трият 28.04.2011 в 12:53:02

Manuela "Е щом тия известните и хубавите могат, що аз и да не мога" вероятно това си е мислел оня преди да премаже шестимата....и да се направи на фигурист (сещаш се нали?) То само оставаше да кажеш, че и завиждаме сега ... или може би пък я плюем?

#10 Rowan 28.04.2011 в 13:33:48

@ automotо, я ми кажи по кой закон, като те хванат с 1,3 промила трябва да научи всеки в България за това, трябва да бъдеш уволнен, кастриран, пребит с камъни, изгорен и заровен, после изровен и обесен за назидание? А по повод коментара ти за Жената (не случайно го пиша с главно "Ж" ) Елена Петрова може само да си мечтаеш твоята жена на нейните години, да изглежда като нея, вместо да е пухкава недоволна от живота мрънкаща лелка с разширени вени и хемороиди. @ Оня Дето Го Трият, обожавам коментари от рода на : "оня сигурно...", "щяхме да..." и подобни. Дъртия, лека му пръст казваше в такива случаи: "Ако баба ми имаше дръжка, щеше да бъде мъжка". И твоята работа такава. Все пак, защото отдавна се подвизаваш тук, да уточня специално за теб. Не одобрявам шофирането с каквото и да било съдържание на алкохол в кръвта. Дори и една бира може да ти разбърка хормоните и да те доведе до грешна преценка на ситуацията, но може и да не те доведе. Това не е повод да разпънеш човек на кръста! Касапници по пътищата стават и без намесата на алкохола.

#12 vanko1 28.04.2011 в 13:54:50

добре де, какво искате повече?! жената се разкая, карала пила - карала, добре, че нищо не е станало, а все пак са й отнели книжката за година - т.е. максималното наказание са й приложили. друг е въпросът, че да, наистина, никой не трябва да си позволява да сяда зад волана ПИЛ, защото не можеш да прогнозираш какво ще се случи, докато стигнеш...

#13 Оня Дето Го Трият 28.04.2011 в 14:03:07

@ Rowan По същата логика аз се дразня от: Абе кво толкова е станало... Абе нали всички го правят... Раздухва се за да ни отклонят вниманието... То и къдравелката сега с тоя номер минава "Ами сбърках". Все едно тона на червилото си е сбъркала... @ Manuela Кое е първо - кокошката или яйцето? Бедните пияници ли подражават на известните или известните пияници правят като бедните? И от кого да почнем в изкореняването на проблема за да не се въртим в омягьосания кръг кой тип пияни шофьори е по-омаскарен? А защо всъщност ги делиш ако смея да попитам? Тоя с 6-те жертви и той е известен вече - и за тая родна знаменитост ли ще кажеш, че я мачкаме в калта с коментарите си?

#15 thaddeus 28.04.2011 в 15:00:13

@Rowan, Чл. 174 (1) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок до 1 година и глоба от 50 до 150 лв., който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 1,2 на хиляда включително. (2) Когато нарушението по ал. 1 е извършено повторно, наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от 6 месеца до 2 години и глоба от 100 до 250 лв. (3) Водач на моторно превозно средство, който откаже да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или не изпълни предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта му, се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 6 месеца до 2 години и глоба от 200 до 500 лв. (4) Редът, по който се установява употребата на алкохол или друго упойващо вещество, се определя от министъра на здравеопазването, от министъра на вътрешните работи и от министъра на правосъдието и правната евроинтеграция. Попада ли под ударите на този закон? Млако по-рано беше питал, на кой не му се е случвало да кара пил. НА МЕН имам си принципи и съм си зарязвал колата пред заведение. Таксита има достатъчно. Е какво неможе да си хване такси, няма пари ли какво?

#16 Haha 28.04.2011 в 15:01:14

@ Manuela Gerenova Абсолютно има двоен стандарт - точно както е и по света - там известните търпят по-големи наказания от неизвесттните, за да се даде пример на обществото. Дори Бил Клинтън едва не го импийчнаха за едната сви.ка, а Хю Грант го арестуваха за същото. Само че тук е по-скоро обратното - накрая известния извършител или го пускат предсрочно (като Ставински) или заявява "Мчи кво толко" като Ленчето (и всички оставаме с убеждението - еми да, кво толкова?! от утре и аз почвам) или както в случая с ескорта на не знам кой беше - някой друг излиза виновен...

#19 delgogo 28.04.2011 в 16:33:40

Затвор трябва за нея. Тя се оправдава, че е направила нарушение, а не престъпление, то и онзи дето уби 6-тимата и рани още 2 деца преди това сигурно е бил като нея - само пиян, но после уби децата. Време е всеки да поеме отговорност за извършваното от него. Тя можеше да е на мястото на онзи убил децата и тогава какво .... Като Максим Ставииски. Тя трябва да влезе в затвор и да поеме отговорност иначе всеки ще кара пил. Трябва да положи и общественополезен труд няколко месеца, за да докаже приноса си към обществото, а не да прави ''дребни'' според нея грешки. Такава дребна грешка преди дни зачерни десет семейства в Симеоновград.

#20 sake 28.04.2011 в 19:07:44

Разбира се,санкция 6те има,но нека не баде символи4на,поне половин година без книжка и 500лв.глоба.

#21 KYPBAPE solutions 28.04.2011 в 20:57:24

Тая па кво реве? Мен като ме хванат пиян си плащам на момчетата и не се правя на циркаджия да искам прошка. Като се е направила на луда да не почерпи някой лев, така ще е.

#22 Чочо Енчев 29.04.2011 в 08:03:19

Мои мисли: Да прощаваме на другите е по-скоро снизхождение, отколкото мъдрост- просто не трябва да ги виним. Да прощаваме на себе си е вече мъдрост.

Новините

Най-четените