Кой кой е в екипа на четвъртия президент

Има яснота относно част от екипа на новия държавен глава, който ще влезе заедно снего на "Дондуков" 2 в неделя.

"От 30-те "високи позиции" в президентството, вече са заети десетина, останалите ще се присъединяват в движение", каза Росен Плевнелиев, цитиран от БНТ.

Церемонията по встъпване в длъжност на новия президент ще предава на живо в неделя, 22 януари по БНТ. Специалното студио започва в 10,45 и ще проследи всеки момент от събитието с репортерски включвания, репортажи и анализи.

Бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев става началник на кабинета на държавния глава.

Доскорошният зам.-министър на икономиката Евгени Ангелов ще е съветник по икономическите въпроси.

Икономически секретар на президентството ще бъде Елица Николова, която преди това е била началник на кабинета на Росен Плевнелиев в регионалното министерство.

Новият главен секретар в президентската институция ще бъде Екатерина Захариева, бившият зам.-строителен министър, която участва и в предизборната кампания на Плевнелиев.

Мария Иванова влиза в екипа на държавния глава като прессекретар. Тя има и журналистически стаж в БНТ като икономически репортер и водещ.

Павел Анастасов, парламентарният секретар на строителното министерство, ще ръководи специализирано звено за анализи и прогнози.

Петя Тянкова и Росен Кожухаров ще бъдат юридическите секретари на президента. Тянкова е бивш адвокат. Тя е била юридически съветник на Плевнелиев и в регионалното министерство, където е работила и по проекти на Световната банка. Кожухаров идва от правната дирекция на правосъдното министерство.

Първите хора в екипа на Плевнелиев са, както той се изрази, "моята дясна ръка през последните две години".

Новините

Най-четените