Кадиев пак поиска оставката на Станишев

Незабавна оставка на цялото Изпълнително бюро на БСП и извънреден партиен конгрес до три месеца - това поиска депутатът Георги Кадиев, един от най-изявените вътрешнопартийни критици на Сергей Станишев. Той обяви, че няма нищо трагично в оттеглянето на червения лидер пред Нова телевизия.

Георги Кадиев отбеляза, че в последно време БСП е започнала да се превръща в „нещо като лидерска партия: „Не е като при ГЕРБ, но все пак има тенденция".

По-рано за ново ръководство на столетницата се обяви и Янаки Стоилов. Пред ТВ 7 депутатът от гражданската квота на червените Мартин Захариев също поиска оставки, и пак на цялото Изпълнителното бюро.

Поредната изборна загуба е причина за тези призиви. Кадиев твърди, че без нов конгрес, „БСП не може да излезе на следващите избори". Според него временната власт в партията трябва да бъде поета от хора извън елита на организацията.

"В дългосрочен план е по-добре да минем през предсрочни избори сега. Това ще е нашият катарзис", смята той.

Кадиев обикновено не се подчинява на партийните решения в пленарната зала на Народното събрание. Той не подкрепи и избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а след това организира протест на социалисти пред БСП, където се събраха 30-тина души, отказващи да бъдат цитирани от медиите от страх.

Депутатът отново призова за подписване на коалиционно споразумение, с което БСП и ДПС да скрепят властта. Той допълни, че в момента червената партия носи цялата отговорност за управлението, а не консумира властта.

#1 lele male 30.05.2014 в 13:00:46

хмммм Ще бъда крайна, защото днес не съм на кеф... и сигурно постът ми ще бъде изтрит...ноооо аС да си кажа! Уважаеми г-н Кадиев, За един мъж няма значение дали си бърше дирника от гъзо към топките или от топките към гъзо, докато за една жена има... Има риск от сериозно замърсяване на шундата, ако се забърсва откъм задника... Вкарват се микроби! Толкова дълго време, Вашата любима партия си трие шундата откъм гъзо, и толкова много микоби е вкарала, че при нея вече заболяването е хронично, независимо дали се забърсва правилно вече ... А според мен - все още не! Айде със здраве!

#2 kovatz 30.05.2014 в 13:17:24

Това е единственият що-годе нормален човек в БСП.

#3 lele male 30.05.2014 в 17:28:06

За това се обърнах с "уважаеми" и го изпроводих със "здраве", НО... Какво прави още там?

#4 kovatz 30.05.2014 в 19:18:51

И това е така

#5 kovatz 30.05.2014 в 19:22:22

Може да иска да стани шеф

Новините

Най-четените