Иран отвръща: Атентатът е дело на Израел

Посланикът на Иран в ООН Мохамед Хазаи обвини израелските власти в организирането на терористичния акт в българския град Бургас, съобщи France 24. Според дипломата именно Израел е свързан с взрива, отнесъл живота на 5 израелски и един български гражданин.

Според Хазаи случилото се вписва в рамките на кампания, "насочена за постигане на политически цели по пътя на държавни терористични операции". "Подобни терористични операции могат да се планират и извършват единствено от същия режим, чиято кратка история е пълна с операции на държавен тероризъм и убийства, целящи обвиняване на другите заради собствените му политически интереси. Мога да дам много примери за това, че този режим е убивал собствените си граждани и невинни израелци през последните десетилетия."

"Удивително е, че броени минути след терористичната атака израелски официални лица обявиха, че зад него стои Иран. Представители на ционисткия престъпен режим отправиха безпочвени обвинения срещу моята страна. Иран никога няма да участва в толкова подло нападение срещу невинни хора", допълни иранският дипломат по повод изявленията на Израел часове след атентата, че той е извършен от шиитската ливанска групировка „Хизбула” с подкрепата на Революционната гвардия на Иран.

Израел от своя страна отхвърли обвиненията на иранския посланик, като заместникът на постоянния представител на страната в ООН Хаим Ваксман заяви, че подобни коментари са ужасни, но в тях няма нищо изненадващо. "Какво да се очаква от правителство, което свързва атентатите от 11 септември с теория на конспирацията и отрича Холокоста."

"Време е веднъж завинаги да се сложи край на тази кампания на терор", призова посланик Ваксман.

#1 Bobby_gBG 26.07.2012 в 10:12:41

Със сигурност самоатентат на ционистите е много по-вероятен отколкото атентат организиран или подпомогнат от Иран... Няма други такива изроди като ционистите. Каквито и глупости да говорят в опитите си да създадат "Доказателства" за нападане на Иран и Либия, за всеки нормален човек шанса Иран да са виновни за атентата е много по-малък(всъщност нулев) от това Иран сами да са си го направили, или просто провокирали... Те два небостъргача събориха за да оправдаят инвазията на Ирак и Афганистан, с 3000 евреи в тях, сега за 5 ли са...

#2 паяка 26.07.2012 в 11:39:43

ДУБРУТРУ!!!

#3 Чинчифон 26.07.2012 в 14:52:59

Подозрителни са два факта.Първият е,че камикадзето се е гръмнал в най-неподходящият момент.Което подсказва,че е вероятно някой друг го е гръмнал,за да не причини много жертви сред сънародниците си.А вторият факт е още по подозрителен.Обвиненията към Иран и Хизбула дойдоха много по рано,отколкото е възможно да се проведе светкавично разследване на атентата.Единственият безспорен фак е,че медиите продължават да смятат публиката си за кръгли идиоти.

#4 explorer 26.07.2012 в 14:54:27

Исмайлянска им работа...нищо ново за последните 13 века

#5 Шебек Хасан 26.07.2012 в 16:17:20

Доста интересна позиция на иранците.

#6 daysydogy 27.07.2012 в 00:11:09

Говорите глупости - евреите сами да си организират атентат - това са малоумни твърдения... Това че ги говори иранският дипломат в ООН е нещо съвсем друго - не става въпрос за истина, а за пропаганда и политика... Имам познат, чист българин който живее в Израел, но не е влюбен в държавата Израел. Та той преди години ми беше казал - палестинците не искат да имат държава, защото им харесва сЛободията - работят в Израел, печелят добри пари - добри, защото ги харчат в евтнията на Палестина, където няма закони, данъци, полиция... Сега това може вече да се е променило, но е било. Знаете ли, че евреи и палестинци са два клона на едно и също племе; израелците фактически са прогонени от родината си и са подритвани по цял свят и затова сега държат един на друг - историята така ги е научила...

Новините

Най-четените