Всеки втори британец е против членството в ЕС

Над половина от жителите на Великобритания биха гласували на референдум, че искат страната им да напусне Европейския съюз, предаде БНР.

Ново проучване на "Обзървър" показва, че антиевропейските настроения проникват все повече в трите основни партии на Острова.

Консерваторите са най-големи противници на ЕС. Единствено хората между 18 и 34 години са категорично за оставането на Великобритания в ЕС.

През октомври на конференция на торите премиерът Дейвид Камерън обяви, че предстои референдум във Великобритания, за да бъде решено дали Обединеното кралство ще остане в общността.

Според него допитването е най-чистият, прост и недвусмислен начин да се изяснят отношенията между Лондон и Брюксел.

Европа се променя, еврозоната е по пътя на интеграцията и аз мисля, че за нея в условията, когато трябва да се запази единната валута, това е правилният избор, посочи Камерън. По думите му Великобритания може да намери ново и по-добро решение за взаимодействие с Европа.

Според Индермит Джил, главен икономист на Световната банка за Европа и Евразия обаче е рано да се отписва Европа, която е един "борбен регион". Тя участва в световната търговия с около половината от всичките си стоки и услуги.

Две трети от тези стоки и услуги остават там, в Европа, което е една от най-привлекателните й черти: регионалната търговия помага на бедните страни от континента да догонят по-богатите, затова Европа е най-доброто място за развиващите се икономики.

От 1970 до 2009 по-бедните европейски икономики се развиваха с темпове от почти 4% годишно и даже богатите страни си осигуряваха растеж от почти 2% ежегодно. Това е ярък пример за успех: САЩ с темпове на растеж от 1.8% в течение на дълъг период се превърнаха в крайна сметка в най-мощната световна икономика, отбелязва Джил в своя статия, цитирана от БГНЕС.

#3 aryan 18.11.2012 в 17:05:18

Англичаните пак са намислили някаква мръсна игра,при тях всичко е много добре пресметнато и амбициите да са управляващата сила в света никога няма да ги напусне.

#5 pepe 19.11.2012 в 07:59:02

Че как няма да са против английските консерви. Къде по-добре е да се отдадеш на чисто печалбарство, отколкото да се занимаваш с тъпотии като екология, човешки права, подпомагане на народите, които исторически са имали по-малко късмет...

#7 pepe 19.11.2012 в 11:00:24

Това, че има някой залитания отвъд здравия смисъл не значи, че всичко останало е достойно за подигравки /или ти Пезев си съвършен, толкова безгрешен, че всеки, който сгреши в нещо е достоен само за твоите подигравки???/ Пък в края на краищата, ако ние Българите, начело с нашето си правителство преценим, че ЕС някъде греши, можем първо да откажем да се съобразим с конкретното правило /или препоръка!/, и второ - да повдигнем въпроса пред Европейския Парламент - за това имаме представители там, нали, не само да си вземат големите заплати. Ние обаче борбено се хвърляме да преизпълняваме тъпотиите, щото не можем да оправим нищо наистина важно, като корупция, съдебна система, независими средства за масова информация. Затова се занимаваме с кокошки и краставици.

#8 A4i 19.11.2012 в 12:04:12

Шарл дьо Гол налага вето на искането от Великобритания да се присъедини към EO през 1963 и 1967. Присъединяват се 1973г. , след смъртта на дьо Гол. Все пак дьо Гол е бил прав да се съмнява в политическата воля на Великобритания да се присъедини към Европейските Общности.

#9 YOLE 19.11.2012 в 13:38:00

Всеки втори британец .........., а всеки втори българин може да му даде акъл.

#10 pueblo 19.11.2012 в 14:32:16

а дано,ама едва ли исками се да ги видя тези лезбийци аут ъф спейс

Новините

Най-четените