Горнооряховска смяна на темата

Втори януари е като втората целувка в живота ти, втората кола, която си купуваш сам, раждането на второто ти дете. Еуфорията пак я има, само че през преди плътната й пелена надникват късчета реалност.

Отново летиш във въздуха, но единият ти крак леко се тътри по земята. Вперил си безгрижен поглед в светлото бъдеще, но с едното око поглеждаш плахо през рамо към зверовете от миналото.

На втори вечерта реших, че е време и аз да загърбя празничното настроение и да си пусна лека терапевтична доза сериозност, за да се подготвя за първия работен ден за новата година. Сметнах, че някое публицистично предаване ще има необходимия ефект без да ме натоварва прекомерно и приех в дома си Цветанка Ризова с нейното "На четири очи".

Десетина минути без капка емпатия се забавлявах с любовната драма на певицата Алисия, зарязана с тригодишния си син от едно горнооряховско футболистче, което преди 25-ия си рожден ден вече е напълно залязло на спортния небосклон, потънало в безвъзвратно забвение като телефоните с шайба и навиващите се часовници.

Внезапно идиличното ми настроение получи груб Coitus interruptus от следната реплика на Алисия: "Нека да говорим за нещо друго - например за новия ми албум".

О, свещена... наглост. Все едно Алексей Петров да каже на Сашо Диков: "Стига си ме питал за Октопода, хайде да поговорим за лекциите по мениджмънт и организационно поведение, дето чета в УНСС".

Ситуацията ми напомня за двамата хамали, дето се напили и след цяла вечер дебелашки шеги на сексуална основа и хвалби на тема мъжко достойнство, единият избухнал "Стига сме говорили за е.ане, хайде да поговорим малко за изкуство." "Давай", съгласил се другият."Ти е.ал ли си балерина", попитал първият.

В по-прозаичните от нашето общества интересът към личния живот на звездите е следствие на популярността, която са натрупали в традиционното си поприще на изява. У нас е точно обратното.

Гледаш Андре Агаси - гениален тенисист и няма как да не се запиташ защо изпитва такъв афинитет към застаряващи жени с огромни носове. Наслаждаваш се на играта на Джак Никълсън и ти става интересно дали успява да свали маската на психопат, когато се прибере вкъщи. Дивиш се на картина на Фрида Кало и те гложди дали влага в личните си взаимоотношения същата болка и страст, които крещят от платното.

У нас парадигмата е обърната - някое момиче бележи завиден успех сред мъжкия пол, върти едновременно трима неудачни футболисти, двама пишман бизнесмени от ерата на компенсаторките и един телевизионен синоптик и все ще се намери някой продуцент, който да се запита: "Я, тази колко хубаво се е.е, дали не може и да танцува/пее/води телевизионно предаване?"

Не искам да обиждам Алисия, тъй като не съм детайлно запознат с нейното творчество, а и да бях, нямам ценза да оценявам певчески талант.

Факт е обаче, че тя е сред онези, станали известни с личния си живот, а не с професионалните си постижения. Така че е най-малкото проява на лош вкус да иска "смяна на темата".

Футболисти, фотосесии, изневери - друга тема няма.

Да поговорим малко за изкуство.

#1 vanko1 03.01.2011 в 14:40:55

Много свежа статия!

#2 strawsPulledAtRandom 03.01.2011 в 14:49:46

Хахахаха Явно има още хляб с сайта.

#3 Psiliev 03.01.2011 в 15:05:13

Добре казано "... не съм детайлно запознат с нейното творчество, а и да бях, нямам ценза да оценявам певчески талант." "Факт е обаче, че тя е сред онези, станали известни с личния си живот, а не с професионалните си постижения." Хем твърдиш, че си "бос" в областта на нейното творчество, хем че не е известна с професионалните си постижения Как така изведнъж ставаш професионалист и започваш да твърдиш неща от които нищо не разбираш. "Така че е най-малкото проява на лош вкус." тази статия

#4 Милена 03.01.2011 в 15:17:52

На мене ми стана тъжно за Алисия и историята й,но хора няма какво да я упреквате ,че си споделя личния живот !Нали така правят елитите в обществото ни,разказват за живота си и тяхната история присъства в нашите домове.Емии не сме ли ние тези дет сме си избрали елита питам ви аз?!?

#5 emo13 03.01.2011 в 15:58:30

Мда, брат. В тази лайфстайл светлина не те бях виждал. Както винаги - перфектен.

#7 vanko 03.01.2011 в 16:23:27

Това "предаване" беше поредната подигравка със зрителя и с българите като цяло!!! И после имат наглостта да се наричат журналисти!!! Толкова ли нямат възможност да запълнят 3 празнични дни с програми за развлечение, с нещо за разтоварване?!?! Във всеки втори сайт глупостите на тия тримцата (ритнитопковеца и двете ...) те удрят по челото, та сега трябваше и насред празника да ни ги натресат!!!

#8 KUMA LIZA 03.01.2011 в 16:29:25

браво !

#9 Милена 03.01.2011 в 18:03:18

Mariana Antova ,стана ми гадно от чисто човешка гледна точка.Иначе и на мене ми идва в повече посотянното парадиране на певиците и онзи ден се изумих,когато видях Алисия в предаването 'На четири очи'.Странно ми беше,че такова уж сериозно предаване коментира за пореден път вечната история на певицата.Гледната ми точка беше ,че точно тези певачици са елита ни... или поне така излиза и ето защо хората обръщат толкова внимание на личния им живот!Лека вечер...

#10 Moran 03.01.2011 в 19:16:13

Надигаш лимонадата, а в чашата - муха! Все ще се намери някоя фолк кифла да ни развали табиета баш когато решим да си починем като хората! Вече няма достатъчно сериозно предаване, което да си заслужава! А колкото до самата Алисия - не бих казал че е "елит". Елит в България не са нито политиците, нито шоумените, нито дори умните глави в БАН. Елитът отдавна избяга. И не без основание.

#11 Оня Дето Го Трият 03.01.2011 в 20:17:15

Много хора покрай Божинов чуха въобще, че има певица Алисия. А много хора покрай Алисия си спомнят все още, че има футболист Божинов..... Щото с футболната си кариера беше популярен когато беше на 17 години. Оттогава насам предимно по други поводи го гледаме по медиите май....

#15 Чичо Манчо-2 04.01.2011 в 10:45:41

Ние не си избираме елита. Това ни го натрисаха в тоталитарното време. Нещата по скоро са други. Необходим е посредствен бекграунд (по-простичко казано - ФОН) на който да изпъкнат посредствеността на така наречения "политически елит", който не се различава от този на тая Алисия. Българския народ от времето на Ивайло вярва, че може свинар да стане цар и да управлява добре. Ето тази вредна илюзия прецаква нещата. Посредствеността генерира посредственост. Каквито журналистите - такива интервюираните.

#18 GohoBG 04.01.2011 в 22:15:26

...e taka e и какво от това?! Явно филибейската гърла владее мурафети, дето Алисия и много други не владеят... , а футболистчето (футболистчетата) са си апетитни парчета, ... кинти имат, време също, не са обременени интелектуално... мечта за всяка съвременна и ставаща БГ жена, амма... не са безброй хаха и не стигат за всички... 'играчки', та някой подслаждат и нашия жизнь хихи ;) дерзайте момичета... и издигнете почина: "всеки БГ мъжЪ - футболерЪ, т.е. ритнитопковецЪ хаха

Новините

Най-четените