А разбрахте ли какво се случи, другари

Поискахте да свалите "бандитското" правителство на Борисов ...

Свалихте го ... чрез надути "сбъркани" сметки, подготвени за фалшификация бюлетини (между другото - какво става по този въпрос, Мая?) и блестяща акция в деня за размисъл, проведена от бореца за справедливост, бореца за България без цензура ... Н. Бареков!

Ако се замислим по-трезво, този човечец помогна на "фалшификаторите" да се измъкнат, защото попречи на съответните органи да ги проследят и да ги хванат "на калъп" (с извинение), та тогава всичкият народ да види кой как и колко мами и кой как и колко плаща! Ама нейсе - изпълнителен директор е, та сигурно по ги разбира тия сложни афери пък и щом никой не му потърси сметка ...

До тук - добре, както има една дума.

Ама после решихте, че искате всичко и го искате сега (страхотна песен на Куин), веднага (т.е. кранчетата на каналите на Борисовото правителство)! И още на първото заседание на НС един младеж заканително клатеше глава към Цветанов и Борисов от трибуната!

Тогава си помислих, че няма да е добре това момче да се вмъкне в силовите структури, защото ще започне една гонитба (не, че някои не заслужават наказание) и поради това няма да се сещат за нас, Наше Величество Избирателите (НВИ)!

Обаче тъй като много бързахте да затриете напълно "Борисовото наследство" и тъй като лакомията и алчността победиха - направихте точно това - заповядахте младият „експерт" да оглави най-силните структури - всичките, до една! И съответните законови норми променихте даже - бързо, сръчно някак си...

Оттук нататък вече за НВИ стана ясно за каква програма на правителството говорим и колко е грижовна тя за бъдещето на Република България ... То това се вижда вече - непрекъснати закани и обвинения към "предишните", ласкави, етични отношения с гражданите и президента, особено от страна на един от партийните лидери (този, със "златния" пръст) и постоянно отсъствие от заседанията на НС на "спечелилата изборите", най-голямата парламентарна група! И още „грешки" и извинения, та катарзис даже ви налегна!

Да се просължиш от умиление към вярата в добрите намерения на парлаМЕНТА и в усилията на програмното правителство да доказва, че не е политически сглобено. 
Бедний г-н Орешарски - защо не останахте просто уважаван финансист ...

Обещаха нашите управници разни социални „подобрения" - не е лошо, разбира се, но тук прозира един „некомпетентен" въпрос - те, тези хубавини не са ли следствие от едни други мерки, т.е. не започваме ли нещата наопаки - само питане е това? Питане, питане ама като вземем един хубав заем за запушване на усти и други отвори - после какво правим с връщането на парите ...

Ето това вижда НВИ и вече не желае да хрантути субекти, които не уважават истината и се опитват да прилага стратегията на щрауса докато "ония долу" не се поизморят - те и без това не изразяват желанията на избирателите, те са купени, бе, какво да им обръщаме внимания ...

Ето това стана и това става и ще е добре някои от "елита" ясно да го разбере, защото няма връщане ... но има срам и изкупление за 25 години многопартийно "управление"!

А срам и мъка видях само в очите на бате Ламбо - защо си още там, професоре, бъди социалист, чест ти прави това, но не се цапай с онези от "елита" - чудовищната им демагогия не е безопасна, прихваща се по безполов път, бързо и неусетно!

#1 lele male 27.06.2013 в 12:46:23

Таз група "Дюлите" демек Куинс не съм я чувала... П.С. Разбрах, че става въпрос за Куин де..

#2 Vasil 27.06.2013 в 13:24:14

и какво иска да не каже аФторът с глупостите които е написал ??? някой да го е разбрал

#3 Прокопи 27.06.2013 в 14:04:38

Велев, хаотична и тъпа статия си написал. Явно си просто момче.

#4 boris 27.06.2013 в 14:13:10

„Другарите” всичко разбират, тях не ги подценявай. Това че понякога не си личи се дължи на съвсем други неща. Първо е манталитета, а той е същият като на първите мутри които навираха в очите – „Аз знам, че ти знаеш че аз съм бандит, че това което правя е незаконно, само че ти нищо не можеш да ми направиш – нали паляк?! Нали балъко?” Това едно на ръка – второто и по важното е /БСП и ДПС са най-големите майстори, но то е характерно за всички партии/, че много често изказванията на политиците изглеждат неадекватни, но това е защото дори и когато говорят срещу теб те не говорят на теб! Те говорят на собствените си избиратели. Това, че когато отидеш пред МС и видиш лицата на хората ти е пределно ясно, че никой от тях няма да отиде защото му е дал някой 20 лева- това за тях няма никакво значение. Те лъжат за тези които могат да излъжат. На тях им е безразлично, че лъжите им са плоски и смешни за хората които така или иначе не гласуват за тях. Демагогията е велика сила.

#5 Lilyan 27.06.2013 в 14:22:27

Афторът, Орешарски независимо от помията ще си остане уважаван икономист. Ти смед оплювките ще си останеш никому неизвестен заслепен гербав. П П. Видях че статията е обновена в 13 часа. Тогава вече течеше пресконференцията, обявена още сутринта на Б.Сарафов, който изнесе част от разследванията за костинбродските бюлетини. Ако си грамотен ще прочетеш какво е казал. Успех, защото можеш и да не разбереш за какво иде реч!

#6 lina 27.06.2013 в 15:11:24

А бе другарите дали са разбрали нещо, то ще се види, ама съм сигурна, че авторът няма как да вдене елементарни неща, защото овчия капацитет, който прозира над раменете му, няма как да му услужи..... А пък да “разчете” разследването за бюлетините, те това вече е непосилно за подобен.....

#10 Прокопи 27.06.2013 в 18:07:39

Напротив, сложен съм... и то доста добре и пропорционално, а някой казват че съм и готин

#11 Lilyan 27.06.2013 в 18:35:45

Георги Ташев Аз исках да подскажа, че няма нужда да задава въпрос на Мая, както се изразява аФтора, а да види, че има развитие по темата. Не коментирам кой е виновен и кой не.

#14 Зелен Бетон 28.06.2013 в 05:46:24

Вездесъщата афера.бг както винаги опростява нещата до чалга ниво (сигурно затова толкова ги четат). Тоя номер със синьо-зелената партия хич няма да стане толкова лесно. Непредставените в парламента дясно мислещи хора няма да зяпнат с възхищение някаква новоизлюпена партия само заради боята. Сигурно ще има такава, даже може би повече от една: разните мераклии-инженери в момента са се надвесили над политическото лего и трескаво пробват варианти. Те обаче ще имат толкова подкрепа, колкото лицето Я. Янев и дребното му партийно субектче със страховитото име (абе, тоя не се е чувал напоследък, да не е болен нещо...). След отрезвяващия разпад на сините партии, в България няма да има повече синьо (в стария смисъл). Може да има – и трябва да има – дясно. Но само истинско дясно. То ще се появи тогава, когато е налице необходимата мъдрост и трезвост, за да бъде създадено. Дотогава – неприятно, но факт – ще си стоим с политически спектър в преобладаващо червено. И то не точно червено, а някакъв мръсен цвят, който само определена порода политическите далтонисти виждат като истинско червено. Даже и пепел от рози не е – нито е горяло нещо, нито има рози там изобщо.

#15 Оня Дето Го Трият 28.06.2013 в 08:31:20

Бойчев Ти си олигофрен. Честно

#20 Vasil 28.06.2013 в 10:52:37

какво сте го нападнали човека банткускотове такива малоумни напълно прав е - естествено че Сорос чрез неговото Отворено Общество и Вашингтон чрез " хуманитарните войни" дърпат конците и то не само тук ами в цяла Източна Европа че даже и в Северна Африка .... източникът изобщо не е Афера ами нали сте тъпи и не можете да за зацепите че човекът го е казал по телевизията .... Сините в България или т нар СДС виннаги са били на хранилка при Сорос и неговите измислени институтчета - разните му там ИПИ ЦЛС и тепм подобни изимшльотини ама от де толокова акъл да го загреете булгапристанци .... заслужвате си съдбата като не можете да вържете 2 и 2 глупаци смотани ....

#21 Bezpartien 28.06.2013 в 11:53:38

Дори да имаме "чисти" избори без фалшификации, дори да имаме 100 процента избирателна активност, ние пак ще останем в омагьосан кръг. Партиите просто се провалиха в основната си задача - да излъчват елити . Днес дори Велико народно събрание няма да ни оправи работата, защото в него ще влязат отново Фидосова, Борисов, Местан, Станишев, Сидеров... И за гарнитура - някакви клакьори, набутани в листите, претоплени като вчерашна манджа, полуграмотни. Те не могат да надскочат себе си, те няма да ни дадат по-добра Конституция. Сегашното законодателство не пречи на олигархията да процъфтява, новата Конституция ще бъде написана от същите хора, които преди месец се заклеха да се ръководят само от интересите на народа. Колко му е, олигархията ще напише и нов основен закон - вероятно с пари по европейски проект.Българския народ като цяло е една голяма партия която във момента е разделена на стотици частици от партиите на бившата номенклатура.Ние обикновените хора нямаме нужда от това разделение което умишлено беше наложено от партиите на бившата номенклатура.Създаването на нови феодали също не е приоритет за хората.Така че е безсмислено да се надяваме на каквито и да е промени след като те ще ни бъдат поднесени от същите другари окопали се във властта вече 68 години.Да продължаваме да бъдем използвани от олигархията и разни феодали също не може.Така че когато всички осъзнаят тези прости неща може би ще открием правилния път та даже и да е много трънлив за някой!Последната дума винаги има народа.

#22 Зелен Бетон 28.06.2013 в 12:04:41

Преди години във в-к „Работническо дело“, орган на ЦК на БКП (преди да го наследи БСП и да го прекръсти на „Дума“), същият този Петьо Блъсков беше написал притчата, дето в понеделник разбойниците се настанили в гората, във вторник дошла жандармерията и ги изгонила от там, в сряда разбойниците пак си върнали гората и т.н. – докато в събота дошъл горският и ги изгонил всичките. Помня, защото я изрязах и си я залепих на гардероба. Тогава позна – през 1990-та горският излезе по площадите и България стана демокрация. После по едно време Петьо Блъсков беше собственик на в-к „24 часа“ и „168 часа“, возеше се в един тъмносин поръчков мерцедес, дето го беше кръстил „Синята идея“, и заедно с Валери Найденов се стремеше да разчупи мухлясалите журналистически и вестникарски стандарти. Какви стандарти налагаше на тяхно място е друг въпрос, но общо взето продължаваше да пише и да приказва смислени неща. Междувременно горският прочисти гората и през 97-ма, и сега пак е излязъл. Обаче на Блъсков писанията и приказките му не приличат вече на предишните. Попаднах на тая публикация в Аферата от друг линк, видях, че авторът е той, и му се зачудих. Може би с напредването на годините човек става по-склонен да си обяснява нещата с конспиративни теории, не знам. Положително разни юнаци зад кулисите мишкуват и редят сценарии, с това съм съгласен; може да има нещо вярно и за Огнян Донев, и за Сорос даже; но да твърдиш, че ТОЗИ протест нямал физиономия и бил рожба на НПО-та... странно ми е, че г-н Блъсков вече не познава горския даже като го види. А навремето даже позна предварително, че ще се появи, още преди да го е видял. Навремето Блъсков сигурно нямаше да го напише това. А ако го беше написал, аз пък вероятно щях да му повярвам. Но времето тече и нещата се променят.

#23 pirlomen 28.06.2013 в 14:20:45

за буда от банкя или добро или нищо

#24 Scooby Doo 28.06.2013 в 18:53:37

Германски политици предлагат замразяване на членството на България в ЕС http://dnes.dir.bg/news/bulgaria-es-Germania-evropeyski-sauz-chlenstvo-markus-ferber-14293398

Новините

Най-четените