Скоростта на палачинката

Преди дни Бойко Борисов се изказва за другите законодатели: „Криеха се, криеха се, но накрая вече не спорят - актуализация за целия бюджет". Партията му се скъса да говори за необходимостта от промени в Закона за държавния бюджет, а лидерът й по едно време искаше да се вземат дори и едни „5-6 милиарда" заем - така и не се разбра в каква валута.

"Криеницата" в Народното събрание вече се ръководи от човека с най-много депутати. Решат ли ГЕРБ да не влизат в пленарната зала, заседанията в последните седмици пропадат.

Сега изведнъж се оказа, че ГЕРБ не иска актуализация на Бюджет 2014. Вероятно това би било скандал в държава, в която партиите имат категорични позиции, но не и в страната, в която всяка новина се помни до следващия ден, а в доста случаи - до вечерните емисии.

Подобни въртеливи движения не са изненада за ГЕРБ. Най-новата история на България помни десетки примери, в които партията на Борисов е променяла на 180 градуса мнението си по ключови въпроси.

Последно - депутатите от ГЕРБ пробутаха промените в Наказателния кодекс и криминализирането на банковите слухове, но се оказа, че са „цопнали веднага", та сега Бойко Борисов обеща по никакъв начин да не ги подкрепят втори път.

Когато през есента на 2013 година гласуваха за мораториума върху продажбата на земя на чужденци, после прозряха, че са се подвели по „популизма" и „всеобщата лудост", внесени от „Атака".

Въпросът е как депутати от най-голямата парламентарна група се подвеждат групово и приемат закони, които явно не разбират? Така действаха и през мандата си, когато не бяха опозиция - всъщност единственото, в което са били последователни, е въпросът за строителство на магистрали - явно един асфалт е достатъчен, за да откриеш пътя към избирателите.

#1 sarfios 17.07.2014 в 21:32:45

Защо авторът е анонимен?

#2 peet 17.07.2014 в 21:43:15

От скромност.

#5 sarfios 18.07.2014 в 09:22:34

Каквито и да ми ги разправяте, Бойката няма и 1/100 от парите на Пеевски, Доган и Цветан Василев, дори да го е страх да бъде в пряка опозиция с тях, поне се опитва. Ако ще не за ГЕРБ щях да гласувам, за сатаната щях да въздигна за премиер, ама да се пръждосат тия енигми на далаверките. АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ, и въобще тия пропаганди не могат да ме спрат да изразя мнението си с достойнство. Някакви индивиди със съмнителна мотиви, се опитват да омаловажат действията на досегашното правителство, което защитаваше интересите на Москва, и ни злепоставя пред Брюксел, и то за жълти стотинки, че да си начешат крастите, пред това което ще жертва народа. Колкото и циганийки да правеха герберите, никога не са ни загробвали толкова страшно, и не са ни продавали за руски интереси, почти бяхме влезли в Шенген, а сега ми се гади, като чуя всеки да говори, че сме били троянския кон, та троянски кон. И трябва да спрем да обвиняваме, държавата, народа си е тъп. >Няма за кой да гласувам, всички са еднакви... - Може би си чувал за 22-ри септември? >К'ви са тия... същите маскари са не ме занимавай - LOL И след гласуването, защо ни управляват Руснаци, Турци? Баси тъпата държава... -.-

#8 VK 20.07.2014 в 19:30:05

"Според вас, ако посеете плевел в плодородна почва, какво ще получите? Рози??? " Тезата е грешна! Ако нищо не посееш ще поникнат само плевели.

#10 VK 20.07.2014 в 21:00:11

Глупости са твоите приказки и на хора като теб! Затова сме на тва дередже, щото немали избор! А за ботаника нема смисъл да говорим, щото там пък си още по-бос! Оня виц, за един, дето много избирал, знаеш ли го? Само финала ще припомня : Та, като не харесал никаква мадама, накрая отваря последната врата. Вътре негър, гол, и бая надарен! -Опа-а-а, грешка ! - Нема грешка, баце ! При мен грешки не стават! И заключил вратата. Нататък се сещаш... Та така. Всичките с кусури! Всичките маскари , само вие сте най-убавите , най-умните, та затва не мое си намерите лика-прилика... Ми като сте толкоз акълии, направете си партия, всичките умни и интелигентни, изкарайте програма и отивайте на избори! Като всичко ви е ясно, нема начин да не спечелите и да оправите държавата! Ама не, по-лесно е локуми да разтягате и нищо да не правите, а после да се оплаквате само, колко зле било! Хак ви е, ама зарад вас и другите го отнасят!

Новините

Най-четените