50 години (Ч)eкзалтация по един масов убиец

Какво може да накара три поколения западни либерали с идеали за хуманизъм, свобода, справедливост и равноправие да боготворят садистичен масов убиец, който е ненавиждал чернокожи и гейове почти толкова, колкото е обожавал да екзекутира невинни хора от позицията на тотална власт над тях?

Достатъчно е само бруталният касапин да бъде дългокос харизматичен латиноамерикански ляв революционер с кубинска пура, барета и примамващ замечтан поглед. Достатъчнео е да бъде Че Гевара. Или просто Че, както милиони консуматори на мита за героичния борец за червена правда обичат да го наричат.

Гевара продължава да бъде идол за меки марксисти, твърди сталинисти и обикновени хипстъри.

Всички те са мариновани в анти-западна пропаганда и виждат в лика на Че символ на съпротивата и бунта, на куража и надеждата. Това несъмнено е една от най-абсурдните и трагикомични масови делюзии в дългата история на абсурдните и трагикомични масови делюзии.

Безброй роби на лъжата днес имат повод за (Ч)екзалтация – на 9 октомври се навършват 50 години от смъртта на комуниста, който вдъхнови една от най-успешните капаталистически кампании и се превърна в символ на индустриализираното брандиране на бунта. Онази негова легендарна снимка още е най-потентната икона на неосъзнатата ирония.

Дори половин век след смъртта на аржентинския садист, образът му продължава да бъде жадно поглъщан и повръщан от престижни медии, холивудски знаменитости, активисти, студенти, политици и всякакъв вид модерен либерален елит.

По повод 50 години от смъртта на Че, неговите групита в медиите, политиката, развлекателния бизнес и университетите планират подобаващ празник на пропагандата.

Ирландските пощенскси служби, например, сложиха лика на Гевара върху пощенска марка, за да отпразнуват годишнината от Кубинската революция и от смъртта на идолизирания от ирландските левичари касапин.

По-рано този месец ирландското посолство в САЩ трябваше да се извинява за публикуването на постер, в който обявява Че за "син на Ирландия" и герой на Латинска Америка. Изображението бе поставено и на летището в Маями – град, известен със своите кубински бежнаци, избягали от бруталния комунистически затвор, в какъвто Че Гевара и Фидел Кастро превърнаха красивия карибски остров.

Да честваш Че Гевара пред лицата на неговите жертви е възможно най-големия дипломатически гаф, а посолството бързо премахна постера преди протестите на дисидентите и техните наследници в Маями да се разраснат.

Че Гевара е ключова фигура в Кубинската революция и дясна ръка на Фидел Кастро. След вземането на властта те отприщват вълна от насилие срещу несъгласните и инакомислещите. Че Гевара е бил садистично привързан към масовите разстрели. Според различни исторически доклади и изследвания той често искал лично да изпълнява екзекуциите и е убил или е наредил убийство на повече  от 14 000 човека.

"Ние нямаме нужда от доказателство, за да екзекутираме някой. Нуждаем се само от доказателство, че е необходимо да го сторим. Ние екзекутирахме, екзекутираме и ще продължаваме да екзекутираме", изрича Гевара през 1964-а година.

Насилието е носеща колона на философията на Че. Малко преди да срещне съдбата на стотици свои жертви и сам да бъде екзекутиран от пленилите го боливийски войници пред 1967-а, той пише:

"Омразата е елемент от нашия сблъсък, безкомпромисна омраза към врага, която ни кара да отидем отвъд естествените граници на допустимото човешко поведение и да превърнем войника в ефективна, селективна и студена машина за убиване. Нашите войници не могат да победят врага без омраза и насилие."

Десетилетие по-рано, след като убива кубинския селянин Eutimio Guerra, обвинен в предателство, Гевара записва в дневника си: "Реших проблема с пистолет 32 калибър, в дясната част на мозъка му. Неговите притежания сега са мои."

Според различни исторически източници Че наистина е изпитвал садистична наслада от убиването на хора, които е смятал за врагове на катастрофалната комунистическата диктатура, наложена от него и Кастро в Куба.

Наследството на Че Гевара е смърт, страдание, бедност, тирания и мизерия.

Но в епохата на контра-културата и анти-западните сантименти образът му е старателно препран, за да бъде използван като пощенската картичка на вечния бунтар и роден революционер.

Легендарната снимка, направена от Алберто Корда Диаз през 1960-а става един от най-репродуцираните образи на планетата. Може да го видим по постери, флагове, картички, тишърти, бикини, от мастило върху човешка кожа - навсякъде, където реалността на злото е представена като мит за доброто.

Гевара пленява колективното въображение на хипитата през 60-те и хипстърите днес, вдъхновява морално отвратителни холивудски филми, книги на престижни автори и лигави речи на знаменитости, академици и активисти.

Любовта към тоталитарния тиранин е доказателство за патологичната природа на социализма и модерната форма на либерализма, практикувана от съвременните западни леви елити.

Отровен коктейл от мазохизъм, невежество и криворазбран идеализъм опиянява масите и масовата възбуда от комунистическия убиец. Легендарният му образ ще продължава да стои като петно върху всеки, който го споделя и носи все едно е значка на честта и гордостта. И 50, и 100 години след напълно заслужената му насилствена смърт.

#2 Уточнител 09.10.2017 в 19:47:47

БРАВО ЛЕБОВСКИ, наистина си Голям. Думите ти за социопата Че Гевара ще предизвикат бясна ярост у ПОТОМЦИТЕ, некои от които ще се опълчат по-долу. Не бива да им се сърдим, Хора, требва да ги разберем: бащите и дедовците им* се ползваха от благата на Народната власт, убиваха и смучеха народната кръв, а сега синовете и внуците ползват благата на постКомунизЪма (не всички обаче, за техно нещастие). Разликата е, че сега нема кой да ги пази от "народната любов". Сал една Россия им остана**! Та затова е тая безпределна любов към Матушката/Северната сатрапия, затова е тая тъпоумна русофилия. Борба за хляб! А иначе нагонът към убийствата е генерично закодиран и в ПОТОМЦИТЕ, само дето още не им се удава удобен случай... _____________ *доказани грабители и убийци - АБпФК и Слуги на АБпФК(дребна партийна и административна номенклатура, офицери и сержанти от БНА, нямат генеричен произход от АБпФК) **а кой е Главният враг на путинска Русия? САЩ! Затова е тая дива злоба...Страх за хляба - нема Русия, нема хлеб

#3 Уточнител 09.10.2017 в 19:54:14

СЪОБЩЕНИЕ Днес лицето Волгин интервюира млад преподавател* от кат. История** в СУ. Човекът изнесе един панегирик за патологичния убиец "Че" и за светлото бъдеще на лявата Революция. ______________________________ *генерично свързан с АБпФК **от разгрома на СУ през 1947 досега съставът на тази катедра се е колебаел от 100 до 90-95% АБпФК, деца на АБпФК, а понастоящем - внуци на АБпФК

#4 Уточнител 09.10.2017 в 19:57:20

ПОМЕН Днес е тъжен ден за ЧервеноРуската сгань. Ден за размисъл. Преди 50 години беше ликвидиран социопатът и масов убиец Че Гевара. Последователите и сега ги сърбят ръцете да практикуват същото...

#5 1951 09.10.2017 в 20:02:43

Хлебовски в случая е прав, ама на около 1/3. В Куба е било адски грозно и там в края на 50-те добри няма, ни Кастро, ни Батиста. А за 14-те хиляди разстреляни... Different sources cite differing numbers of executions attributable to Guevara, with some of the discrepancy resulting from the question of which deaths to attribute directly to Guevara and which to the regime as a whole. Anderson (1997) gives the number specifically at La Cabaña prison as 55 (p. 387.), while also stating that "several hundred people were officially tried and executed across Cuba" as a whole (p. 387). (Castañeda 199 notes that historians differ on the total number killed, with different studies placing it as anywhere from 200 to 700 nationwide (p. 143), although he notes that "after a certain date most of the executions occurred outside of Che's jurisdiction" (p. 143). These numbers are supported by the opposition-based Free Society Project / Cuba Archive, which gives the figure as 144 executions ordered by Guevara across Cuba in three years (1957–1959) and 105 "victims" specifically at La Cabaña, which according to them were all "carried out without due process of law". Of further note, much of the discrepancy in the estimates between 55 versus 105 executed at La Cabaña revolves around whether to include instances where Guevara had denied an appeal and signed off on a death warrant, but where the sentence was carried out while he traveled overseas from June 4 to September 8, or after he relinquished his command of the fortress on June 12, 1959.

#6 Виктория Пенелопова 07 09.10.2017 в 20:11:06

Най-сетне истина, публикувана на бг-сайт за убиеца-мародер Гевара. Поздравления. Дори не искам да коментирам климактерични холивудски булки, които си татуират лика му по силиконовите си цици. Нито пък, измислени "герои на нашето време", които носят тениски с лика му. Объркани глави, никакво образование и "романтично" отношение към комунизма. Имало е изключително красиви нацистки офицери, "истински арийци", що не си ги татуират и тях? Може би, в началото, в Аржентина, когато болен от астма е завършил медицина и е карал колело, да е имало нещо истинско в този индивид. Образът на дебелия министър на Кастро с пура е това, което комунизмът може да направи с един човек. Или си палач, или си жертва. Умрял е като куче, предаден от боливийските селяни, които "спасявал". Смърт, която си е заслужил.

#8 Уточнител 09.10.2017 в 20:17:12

ЧЕРВЕНИТЕ ТАРАЛЕЖКОВЦИ ОТ 1951 СЕ РАЗПОЗНАХА Честито!

#9 Виктория Пенелопова 07 09.10.2017 в 20:24:25

"След завземане на властта в Куба през 1959 година е назначен за прокурор на революционен трибунал, който екзекутира стотици служители на предишния режим, обвинени във военни престъпления. Той също така създава трудово-възпитателни лагери. Заема различни важни постове в правителството на Куба – президент на националната банка, главнокомандващ на кубинските революционни въоръжени сили и дипломат, като по същото време пише няколко теоретични труда за революцията и партизанската борба." Колко романтичен е бил този Че, направо да си умреш!

#10 1951 09.10.2017 в 21:00:56

Сашко, така де, Уточнителе, я трай там, син комунист такъв

#11 Люба6а 09.10.2017 в 21:38:11

че е точно толкова романтичен,колкото чифутите убийци ленин,троцки...абе комуне ли е-слуга чифутска и патологичен престъпник-убиец.Когато и да си ги ликвидирал,винаги си закъснял!!! Докато има ционисти печатари на пари,винаги ще има и герои като "че"

#12 Уточнител 09.10.2017 в 21:38:34

КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА Не случайно извергът "Че" е знаме на левичарите и Потомците*в България. Така е, защото много им импонира патологичната страст на социопата към масовите убийства на "врагове". Също както е харесвала и на дядовците им (на Потомците, де). __________________________ * на АБпФК - доказани убийци и грабители

#13 deowin 09.10.2017 в 22:07:01

Хах. Лебовски пак в хилави опити да лепне на омразните му либерали някоя гадост, без да има какъвто и да било рационален аргумент за това. Не ти ли омръзна, човече? Какво следва? Да опишеш ужасите на немските концентрационни лагери, след което да заплюеш тъпите либерали, които според теб не може да не се прехласват масово пред твърдостта, решимостта и непоколебимостта на Хитлер? Честно..

#14 TheRock 09.10.2017 в 22:16:32

Петдесет години, откакто беше ликвидиран един от най-жестоките изроди в най-новата история на света – Ернесто Че Гевара !!! Слава и чест на Феликс Родригес и неговите колеги, които пречукаха този престъпник, който днес е икона на левичарите по цял свят!

#15 gothic 09.10.2017 в 22:59:11

Последните снимки са особено красноречиви за отношението към това човешко недоразумение. http://antikom.blog.bg/politika/2011/05/17/ikonite-na-levicharstvoto-i-chasovnicite-quot-roleks-quot.748626

#16 follow_the_cash_flow 10.10.2017 в 00:47:29

Поклон пред легендата Че, нещастници !! И на светлинни години няма да се доближите до ореола му в жалкия си животец

#17 deowin 10.10.2017 в 00:52:05

>И на светлинни години няма да се доближите до ореола му Нито до този на Хитлер, Сталин, Пол Пот и прочие сатрапи, искрено се надявам.

Новините

Най-четените