ХАЙЛ!

Често ми се карат, че генерализирам, че масата - това е плява, че има изключения, че криворазбралите само позорят идеята и тем подобни. Тази градивна критика обаче дълбоко противоречи на вътрешното ми убеждение, че с коментари "на парче" спори глупакът. Изключенията в човешка форма, защото в случая ще си говорим за хора, най-често се отличават от масата само на приказки, много рядко - по концепция, а по дела - никога.

Та, както казва водещият адвокат Стефан Сталев на д-р Емил Антонов след като вече един час са си говорили за българския национализъм, "днес, докторе, ще засегнем една значима тема - темата за българския национализъм". И по-точно - за българския националист като градивна обществена единица.

Истинският националист следва завета на Ботев, затова "силно люби и мрази". Той е крайнодесен и активно мрази комунистите, а последното май е единствената му положителна черта. Той е чел малко, но знае много. Понастоящем чете още по-малко, но говори още повече.

Нравствената триада "Бог, цар, отечество" разкрива, че националистът е на всичкото отгоре и праведен християнин. Набожността на истинския националист се изразява в това, че мрази всички мюсюлмани.

Той мрази турците, защото им е дълбоко обиден заради петстотинте години. Впрочем, Турция ни дължи 10 милиарда за къщите на тракийските бежанци. "С лихвите може и да са повече", каза Волен. В тази връзка няма спор, че делото на цар Симеон е свято и той не е бил никакъв завоевател, че българите не са носели пожари, изнасилвания и грабеж, а са пърхали на розовите крила на международното разбирателство. Факт. ТУРЦИЯ, ИЗВИНИ СЕ!

Истинският националист мрази циганите, защото крадат и са неграмотни. Патриотът краде само когато любимият му отбор гостува в чужбина, при това само от бензиностанции и то само когато и другите чопнат по нещо, което на практика не е никакво престъпление. Даже направо си е военна плячка! Турция, извини се! Леле, ако хан Крум беше жив...! А който не е съгласен, е приятел на евреите.

Или поне масон...

Истинският националист е искрено притеснен от процеса на "циганизация" в България и пламенно призовава всички чисти етнически българи да правят деца. В масовия случай националистът няма собствени деца и не крои планове някога да има.

В крайна сметка за това са виновни циганизираният генофонд и чалгата - твърде трудно се срещат чисти етнически българки, които да изгарят от матерналистичен плам да народят сюрия чисти арийчета (багатур-боил-прабългарчета), пък и да ги издържат финансово.

Последното е необходимо, защото комунистите и евреите целенасочено провалят живота на истинските националисти, вследствие на което последните губят желание да съзидават семейство и да творят челяд. Това, обективно погледнато, си е геноцид. СССР и Израел, дължите ни 10 милиарда компенсации! С лихвите са повече.

Истинските националисти мразят негрите. И арабите. Да не забравяме азиатците, индианците, метисите, албиносите... И извънземните. Истинският националист не мрази само ескимосите, защото или не е чувал за тях, или не вярва в съществуването им.

Той обаче вярва в превъзходството на бялата раса и лелее просперитета й. Това, разбира се, не е безусловно. Белите се делят на националности, като в зависимост от историческите, географските и политическите особености могат да бъдат разделени на "мръсни комунисти", "американски мекерета" или просто "испански/френски/Галапагоски (без значение) боклуци".

Истинският националист мрази евреите. Мрази и масоните. Но най-въпиюща е омразата му към юдо-масоните, които дърпат конците на интергалактически комплот, чиято единствена цел е унищожението на чистите етнически българи.

Той е дотолкова посветен и осведомен за детайлите на тази дотолкова засекретена конспирация, че някак естествено се поражда въпросът е ли, аджеба, тази конспирация тайна? Със сходна жар българският националист мрази билдербергите, розенкройцерите, илюминатите, тамплиерите, Лин-куей, както и всички други тайни общества, чиято единствена цел е в Джебел и Крумовград да се говори само на все неизвестния за непосветените "османски иврит". Еми к'во, "масон" е "Осман", ама разбъркано! Факт! А когато фактите говорят, даже "рязаните" майкопродавци мълчат!

Единственото горе-долу почитано от истинските националисти тайно общество е Ку-клукс-клан, но отново с условности - оценките варират от "тяхното дело е свято", през "банда тъпи скинарчета", та чак до "чифутски мекерета, които избиват негрите в полза на евреите".

Истинският националист мрази хомосексуалистите и е готов да спори от "Обеля" до Никулден, че ако биеш един гей достатъчно интензивно и го наричаш "мръсен педал", то той няма как в един момент да не се завърне на правилния бряг на реката.

Че хомосексуалистите и хората в неравностойно положение "замърсяват генетичния код на нацията" за него е аксиома. Истинският националист, разбира се, не знае кои са Стивън Хокинг и Рей Чарлз, Ким Пийк или Ник Вуичич. Другаде е акцентът.

Стигаме до това какво всъщност обичат националистите. Списъкът е кратък, от което май-май излиза, че истинският националист е твърде студена социометрична звезда. Той е патриот и родолюбец - обича истински единствено и само нашето свещено отечество България. Да, той обича родината, но мрази държавата. "Държавата" означава:

а) полицията - единствено тя бие по-лошо от истинските националисти
б) жандармерията - виж а)
в) съдебната система - тя е само трансмисия в пъкления план, целящ елиминацията на всяко късче българщина.
г) данъците - ясно защо. В Турската империя данъците са събирани от евреи. Истинският националист може да събере 2 и 2.

Движен от любов към родината и народа, истинският български националист не плаща данъци, рисува свастики върху държавното имущество, осигурява се на минимална работна заплата, а при една евентуална война най-татуираните ще бъдат първите, които ще се пишат "дюстабан" или "осем диоптъра".

Истинският националист обича българския народ и е готов да пожертва живота си за него. Под "българския народ" разбирай "малкото останали истински български националисти". Всички други, пък било то чисти етнически българи, са врагове, с които истинският български националист влиза ежедневно в кървави битки.

Този скверен легион се състои от мекерета, майкопродавци, отцеругатели, врагове на България, анти-българи, национални предатели, българоненавистници, чуждопоклонници, подлоги, продажници, подставени лица, отродители и дьонмета. Сиреч всеки един, който не е истински български националист.

Майкопродавци, отцеругатели и отродители не са
а) Васил Левски
б) Христо Ботев
в) Георги Бенковски
г) Адолф Хитлер

България е единствената страна в света, в която има (!)официално регистрирана масонска ложа (!), която претендира да е единствената легитимна. При националистите е горе-долу същото. Радикалните отричат дейността на умерените и обратното, като се обиждат на "фалшив".

Истинският български националист ненавижда фалшивите български националисти - той се гнуси от Волен ("прононсираното комунистическо мекере Сидер, куче, анатема!"), мрази Боян Расате ("чифутска подлога, работил е за Сорос!"), а д-р Емил Антонов и Георги Жеков "казват истини, но са клоуни".

Освен Волен мразят Иван Костов ("мангал, ограби България!"), Симеон Саксгобурготски ("национален предател"), Сергей Станишев ("мръсен педал"), Ахмед Доган ("резан майкопродавец, турски отродител") и така нататък, и така нататък, и така нататък.

Патриотизмът е нещо прекрасно, когато не е самоцел. Между другото, лично аз ненавиждам бездомните кучета, комунистите и Ахмед Доган много повече от всеки един националист и се надявам да изчезнат от лицето на земята в изброената поредност.

Само че проблемите на обществото не се решават с "мразя тоя, мразя оня", а с работа. Като си татуираш герба или Небесната костенурка и дращиш до откат лозунги по форумите, най-много да промениш... ами... нищо. Или да те арестуват.

Със сигурност знам обаче, че докато дейността на националистите изглежда така, както досега, в очите на нормалните хора национализмът ще бъде ни повече, ни по-малко от "последното убежище на глупостта".

#5 strawsPulledAtRandom 28.11.2010 в 10:57:37

Защо под "националист" всички разбират "хулиган, скинар, наркоман, неонацист"? На учителката си по история ли да вярвам или на недоучените ни журналисти? За доброто на автора приемам, че не е такъв, макар на плам да го докарва като журналист (от онези, които си пишат статиите от къщи на лаптопа, като търсят за темата в Гугъл, без някога по някаква тема лично да са събрали данни или впечатления). Както и да е, според това, което скромната ми персона е учила в училище, националист е доста по-умерена форма на шовинист, които пък всъщност... ами много хора асоциират французите, например, като шовинисти. Всички етнически французи. Разбира се, авторът няма нищо против генерализациите, така че няма нужда да спорим - последното ми твърдение се приема за вярно, ако искаме да не задраскаме цялата му статия. Дразня се, когато някой нарича изпадналите бръснати келеши "националисти", само защото те се зоват така. По същия начин, по който циганите се наричат роми, тази неточност е подхваната от посредствените ни списвачи и е мултиплицирана (прочети по-горе за преписвнаето) от родните медии до степен, че за последните десетина години наистина се насити с такова значение, че... За да не се хабите - не съм скинар, няма татуировки, не вярвам в Тангра и рода Дуло, не съм удрял дори шамар на циганин (май това последното е грешка). Просто смятам, че след като плащам данъци на държавата, трябва да очаквам тази нация да бъде силна и единна, за да са оправдани парите, които давам. А не да обслужва чужди интереси. Защото дори в ЕС, белите държави се борят за правата и благополучието на гражданите, просто не се оставят другите да дръпнат чергата само за себе си - така се получава баланс. В този смисъл, ние сме най-раграденият двор на континента. И няма как - след половин история под робство и след загубата на две Световни, една регионална и една "студена" война, нормално е цялото ни самочувствие като народ и нация да бъде целенасочено смазано от победителите ни. Добре, мамка му, нека зачеркнем 1300 години история - била тя славна или срамна. Нека забравим завинаги за "България на три морета" и да започнем да мислим практично. Ние все още сме заедно в кюпа, наречен България и ако заедно не се борим за просперитета си (дори като част от по-големи съюзи), няма как да сме добре. Ето защо, "национализмът" не трябва да се приема като нещо лошо, като елементарна асоциация с "национал-социализъм". По същата логика (че и според здравия разум), би трябвало и "социализъм" да е мръсна дума, нали? Много глупости изписах, а исках само да кажа - дръжте на нацията си - тя няма общо с национал-социалистите, освен, че единствена в света е спасила евреите си, същите тези, уж недолюбваните...

#6 strawsPulledAtRandom 28.11.2010 в 11:09:37

Хахахаххахаа, аааа вярно, забравих за снимката, след толкова патос в статията, наистина забравих. Нищо де, едва ли някой може да оспори, че авторът, за разлика от лирическите си герои, чете много и говори малко И след споменаването на 18-19 век във връзка с национализма - надявам се, че всички сме преживели етапа на войните... Силна нация за мен означава единствено запазване на териториална цялост. Защото именно тези колониални държави, на които сега лижем гъза и им плащаме сметките в ЕС (ооо, да, вноската ни е по-голяма от субсидиите и то при положение, че още се "интегрираме") имат много, много повече да се срамуват в сравнение с нас за последните си 200 години история. Айдеееее, поздрав с малко пънк за автора : http://www.youtube.com/watch?v=UNSQHzVF_Sw Военни маршове го оставям сам да си намери и да сравнява и генерализира както иска.

#7 No censorship 28.11.2010 в 11:12:30

Колкото и жалко да звучи, смятам, че авторът е прав. В статията виждам описание на една прослойка, чиито представители лесно можете да намерите във всяки град. Това е поредното проявление на криворазбраната цивилизация в нашата мила родина. Иначе патриотизма е хубаво нещо, но с мярка, както в прочем и всичко останало.

#8 beavis 28.11.2010 в 12:13:04

Пределно неграмотен памфлет. Не като правопис, а по-лошо - като познаване на фактите и на действителността. Два коментара надолу човекът много хубаво е обяснил, че авторът описва не образа на националиста, а на скинара и футболния хулиган. Седнал е за час на лаптопа и си е излял мъката от простите момчета, които обичат насилието. Щото сега криворазбраният либерализъм е на мода. А национализмът е нещо лошо. Жалка история. Много е тъжно да не харесваш себе си. Защо това означава да си против национализма. Другият вариант е така нареченият интернационализъм, който знаем какво ни донесе. Защо не е лошо да си националист във Франция или в САЩ например, ами това е държавна доктрина за тези страни? А?

#9 asovete 28.11.2010 в 12:44:43

Не се разбира ясно какво иска авторът. Казва се какво не е редно, а какво трябва да се направи е уместно изпуснато, защото е по-лесно може би? Авторът прави ли разлика между фашисти, национал-социалисти, националисти и отрепки (зовящи себе си като споменатите, но не познаващи доктрините, целите и т.н.) ? Аз мисля, че не. Иначе картинката е наполовина показана (наполовина, защото наполовина от изброените, така наречени националисти, са такива. А другата половина, свестните?)

#10 strawsPulledAtRandom 28.11.2010 в 13:09:47

Е, няма свестни. Авторът с това започва - че изключения няма. Тъпото е, че все пак звучи като интелигентен човек, казва и доста на брой отчасти (понякога изцяло) верни неща. Но цялостната насока, изводите, емоцията - оплюване само на едната страна, при това съвсем крайна страна, в целия спектър от идеологии... Едностранчиво е, да не кажа, че у мен създава силно усещане за поръчковост.

#12 Многознайковица 28.11.2010 в 14:18:58

#13 Начко 28.11.2010 в 15:00:08

Прави ми впечатление, че в днешно време мнозинството от хората тънат в невежество относно понятията "феминизъм" и "национализъм". За такива като автора феминистите винаги са -стки, а националистите са винаги лоши момчета с бръснати глави. Нито с добра дума и кротко обясняване, нито с бой можеш да разгониш мъглата от главите на подобни индивиди. Което само по себе си не е трагедия, но когато същите тия започнат вдъхновено да ръсят тъпотии по медиите и да заблуждават и заразяват околните - много лошо!

#15 Andrei 28.11.2010 в 17:38:49

Браво на автора! Сега националистите-бай ганьовци с пяна на устата ще доказват за кой ли път, тупайки се в гърдите, че "булгар-булгар" е най важното нещо на света. Автора да не се плаши. Все още в тази държава има и нормални хора. А аз искам да припомня думите на Оскар Уаилд, че "национализма е последното спасение на мръсника!"

#16 incompetent 28.11.2010 в 20:42:00

Жалко. Жалко, че авторът е прав. Прав е, че за българина неговото описание е национализъм. По мои наблюдения това се характеризира с две взаимно свързани неща: 1) Плюе наред и по всичко. Твърди, че нищо не е наред, но пък и не предлага какво трябва да се направи по въпроса. 2) Доста е тесен мироглед има. Простъчък е. Изобщо не познава света, икономиката, търговията, държавното устройство (данъците били лошо нещо, защото му взимат паричките, разбираш ли), и т.н. Моето наблюдение е, че колкото по-малко знае един човек за света, толкова по-крайно мнение има за глобалните въпроси. Като следствие такива хора също и нямат солидни основания за твърденията и вижданията си. Трудно се спори с тях, понеже много лесно можеш да ги хванеш натясно. Единственото, което авторът постигна с тази статия, бе да се изложи.

#17 strawsPulledAtRandom 28.11.2010 в 20:52:52

Андрей, допуснал си доста правописни грешки. Преди да раздаваш квалификации, моля те, подобри нивото си, защото просто нямаш тежест. След като го направиш, мога и да поспоря с теб, но в момента все едно искаш да играя шах с теб, а не можеш да си подредиш фигурите на дъската. incompetent, съгласен съм ... с последното ти изречение.

#18 onos_toolan 28.11.2010 в 21:02:18

Аз съм националист!Прекрасно знам кои са Стивън Хокинг, Брайън Кокс, Мичио Каку,Едуард Уитън и т.н.От изброените в статията МРАЗЯ само турците.Към останалите съм безразличен.Бих посъветвал идиотът писал тази статия да проучва по - добре хората за които пише!Проблемът са не националистите,а Бай Ганьовците!!!

#20 Andrei 28.11.2010 в 23:44:51

Не вярвам да съм допуснал грешки освен тази, че Бай Ганьо не заслужава главни букви! Съгласен съм с №18, че най-лошото у нас е бай-ганьовщината. За съжаление простотията често използва патриотизма за своите просташки цели. Това искам да кажа. Колкото по-прост е човек - толкова повече мисли, че знае всичко. Интелигентният човек разбира много добре, че знае твърде малко. Кой беше казал (е... аз знам кой) "АЗ ЗНАМ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ"?

#22 Astarot 29.11.2010 в 16:22:15

От тази статия лъха тежък национален нихилизъм. Явно 20 години мозъчни манипулации са си свършили работата, щом се иронизират по този начин много истини. Имаше смислени неща в статията, но се броят на пръсти. Да, има истински националисти, има и псевдо-такива. Но истинските не пишат лозунги из форумите и коментарите. Истинските си стоят в родината (някои са били и навън и са избрали да се върнат), работят си и често се осигуряват на пълна работна заплата, а данъците им потъват в гърлата на гладни чавета (или по-точно в гърлото на баща им и джоба на селския кърчмар). Но тези хора, са твърде заети с нормални дейности като труд, на които се крепи съществуването на държавата ни като цяло и нямат особено много време да драскат лозунги. Истинският националист вижда социалната несправедливост и много добре знае, кой е виновен за нея. Не се страхува да го каже, но много добре знае, че е безсилен да промени нещата, защото основният щит на неправдата е човешката глупост (каквато очевидно в изобилие притежава авторът). А тя, както е казал Айнщайн (Кой беше тоя Стивън Хокинг бе? ) е безгранична и необятна.

#23 ot4eto 29.11.2010 в 17:45:15

Супер статия. Поздравления за автора, шапка му свалям. Единствено финала малко огорчи общото впечатление на статията.

Новините

Най-четените