Заради Яна...

28-годишната Яна Кръстева беше намерена мъртва до конната база на "Егида" в Борисовата градина в неделя. Убийството ни разтърси не само заради жестокостта, с която е извършено. В появилата се група във Facebook "Да спасим децата си от убийците на Яна", в която вече има над 3000 души, хората протестират заради това, че полицията не беше съобщила веднага за случая - по първоначална информация Яна е убита в петък вечерта след концерт на "Джудас прийст" - както и заради медии, в чиито новини Яна е описана като клошарка, която пие от обяд. Хората протестират още срещу липсата на достатъчно осветление и охрана в парка.

Заради случая е инициирана и онлайн подписка "Място, създаддено заради едно убийство". Авторът на страницата предлага да бъде изпратено отворено писмо до президентството и други държавни институции "за всички нередности по случая", подчертавайки, че кампанията няма да се ползва с политически цели. Има призив да се изпрати и писмо до Националната комисия по журналистическа етика "заради лъжите и грозните действия на повечето медии".

Webacafe.bg публикува текста на Здравко Станков, близък на убитото момиче, като един от многото отговори на първоначално изградения "профил" на Яна.

Яна беше истински пич в пола... Запознах се с нея преди шест години на "Лодки". Яна е от село Хърлец, все още номерът й е под името Хърли-Бърли в телефона ми.

Някои медии я изкараха пропаднала пиянка, чиято единствена цел е да си намери мъж за една нощ. Мога да кажа само, че Яна пиеше колкото всеки от нас. И когато съм я виждал с мъж е била само с него...

Псувам прокълнатия петък, когато колата на един приятел "умря" на 70 км от Стара Загора и неволята ме накара да се върна на автостоп. Вместо морето, видях широката усмивка на Яна и усетих приятелската й прегръдка. Нейните одобрителни подвиквания под звуците на White Snake, откраднати от езерото с лилиите, все още кънтят в ушите ми...

Яна обичаше живота по онзи чист детски начин, независимо от алкохола и каквото и да е било около нас. Най-тъжното е че сега разбирам колко ми липсва и колко съм държал на нея.

Бях един от последните, които я видяха жива да танцува в Pork Pie. Покрай нейната кончина разбрах какво означава съкращението СДВР (пичовете са ок, но ми се драйфа от играта "доброто и лошото ченге" и подобни класики)

Яна имаше сиво-сини очи... Едното е било извън орбитата си от ритниците на мачото. Яна обичаше да диша, затова гръдният й кош е бил смазан от подскоците на този палав елемент. Чиято сперма някак войнствено украси нейния корем... Да продължавам ли?

Не съм аз, пичове, цялата система го знае, но поредното обаждане от следователите да уточнят на кой сантиметър от "Орлов мост" съм си хванал такси ме кара да не искам да бъда кадънка в кафез марка тройно БББ (Българин, Балък, Бойко)...

Снощи бях на импровизирания й помен на театъра, това, че се напих и досаждах на хората няма какво да се коментира. Но чух историята на един сън... Яна се появява в главата на една жена докато спи, и й казва: "ОК съм, не ме мислете".

Надявам се, мило.

#1 Haha 14.07.2011 в 13:40:20

Почивай в мир, Яна!

#3 Милена 14.07.2011 в 13:57:49

Жалко е , че има такива изроди на свобода! Всеки човек си има и положителните и отрицателните черти,но в такъв момент се радвам,че в съзнанието на автора изскачат само хубави спомени Това само по себе си говори що за човек е била жертвата! Не се знае какво ще ни се случи утре..Дано на никой ,никога да не му се случва да преживее такова нещо или да НЕ доживее жовота си.. А относно съня...вярвам в подобни сънища и просто се надявам да почива в мир милото момиче..Само това остана. А този,който го е направил му пожелавам да сънува подобни сънища,че чак да му стане гадно,че все паак само той си остава мизерник на тази земя!

#4 Оня Дето Го Трият 14.07.2011 в 14:25:12

100 милиона за МВР за подслушване и най-голямата по брой полиция в Европа! А в центъра на София убиват човек като куче! Почивай в мир, Яна!

#6 kakao 14.07.2011 в 15:09:38

Адски пошло е да я изкарват едва ли не някакъв боклук, който е пиянствал и чукал наляво-надясно и това, видите ли, е докарало смъртта й. Не познавам това момиче, но истински ми стана гадно от тази история. Дори (отвратително е, че давам такъв пример...) да е била пияна и сексуално провокиращата това не значи, че трябва да бъде изнасилена и убита!!! Искрено се надявам извергът, сторил това да бъде наказан. Но не се надявам, че мършоядите, наречени журналисти и карикатурите, наречени полицаи ще понесат наказание за реакциите си по случая Това би означавало, че живеем в нормална държава, а всички знаем, че определено не е така!

#7 axyaxy 14.07.2011 в 15:09:46

ако е било някаде около концерта значи са били пияни и надрусани металисти които им се доебало и са я убили да не издрънка.. може да са се запознали на концерта или да са стари познати приятели по чашка.. 100% момичето е било пияница защото никой нормален няма да ходи посред нощите в Борисовата, освен ако е завлякана и закарана там от някъде другаде.. и ако е била на концерта значи е от пропадналите сатанисти.. другия вариант е да са психично болна група серийни убийци гледали филми на ужаси и клипове с убийства които са се надъхали.. другия вариант е да са скинари или хулигани който са били пияни и са я изнасилили и убили.. или да е бил някой луд който чака луди да отидат вечер в парка.. или има замесена организирана мафия която го е направила така да изглежда заради пари или други неща.. по-малкия проблем е убийството днес.. утре ще са големите проблеми когато израсне това поколение гледащо филми на ужасите, екшъни, закърмено с чалга, наглост, лакомия, егоизъм, лицемерие, и лошо отношение към тях, което ги превръща в зверове.. и като прибавил алкохол и дрога. тее тепърва трябва да се очакват много подобни случаи.. кво да направят полицаите??? като народа не иска да има камери навсякъде, така ще е ;) само престъпниците се страхуват да ги следат къде ходят, значи над 90% от народа прави нещо грозно и неморално и незаконно, затова не иска да го следат ;) допълнително в бъдеще ако се продължи по тоя начин в политицията ще влязат хора отгледани с чалга и филми на ужасите, и дори се очаква полицаите да станат фенове на убийци, и дори да участват в убийства за забавление, така както са ги гледали по филмите на ужасите и са им се впили в мозъка.. всиЧко идва от възпитанието.. а с тия тъпи и извратени и манипулативни дяволски медии, няма как да възпиташ добри хора ;) когато се случи убийство или друго подобно трябва да се скача срещу медии, а не срещу полицията... медиите създават престъпността, а полицията само разследва вече трагичните случаи ;)

#8 sake 14.07.2011 в 15:19:20

Жалко за детето ,мир на праха му.Лично аз не разбрах ,мотив,причина,не мога да си обясня ,не ми е ясно.Не мога да взема отношение.

#9 lele male 14.07.2011 в 15:19:38

"...Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!" Не знам какво друго да кажа... Шокирана съм в момента! Почивай в мир, момиче!

#10 KingoftheROAD 14.07.2011 в 15:32:45

Цивилизацията се отлага за някой по-следващ живот, не и в този.

#11 KUMA LIZA 14.07.2011 в 15:47:18

ДО axyaxy Господине , вие сте А : урод B : Цветан Цветанов С : Делян Пеевси и майка му Д : И трите са вярни ?????????????????????????

#12 Eneya 14.07.2011 в 15:56:17

Намерете десетте разлики между тази история и тази история: http://www.webcafe.bg/id_224215972? В едното жената е жива. Моля, погледнете коментарите и ми кажете... случайно ли е събитието с Яна или е просто следствие на идеята, че "жените сами си го просят", "тя сама си е виновна", "ама процнетът жени, които ис измислят, че са ги изнасилили" и всички останали бисери.

#13 Jaklin 14.07.2011 в 16:17:37

Продължава да не става ясно с кой е била Яна вечерта. Моля момчето което се е изказало в тази статия да каже, кога за последно е видял Яна и къде и с кого е отишла тя ?????? Който и да е този убиец, не го прикривайте!!! Могат да пострадат още хора.

#16 Rowan 14.07.2011 в 17:11:36

Енея, жалка, грозна и адски противна си, да трупаш дивиденти за умлялата си кауза, на гърба на тази трагедия! Изравни се успешно с мизерниците - политици, адмирации. Лека му пръст на момичето, ареее феминистките, яхайте вълната, докато е гореща новината!

#19 Eneya 14.07.2011 в 17:22:56

Роуан - коя кауза? Тази, която казва "сексуалното насилие над жени е чудовищно, това са престъпления, които биват пренебрегвани, омаловажавани и игнрорирани всекидневно" ли? Просто посочвам очевадното, сексуалното насилие е факт, убийствата са факт, липсата на реакция по темата е факт, пасивността и незаинтересоваността на полицията е факт. Колко такива случаи има, нонстоп се случват подобни простотии... Коя точно кауза според теб тук е използваща и какво използвам? Или според теб аз използвам нещо? Какво мислиш, че получавам аз, че да използвам нещо изобщо? Ти не си наред.

#20 Многознайковица 14.07.2011 в 17:27:01

Покой на духът й .....

#21 MiaWallace 14.07.2011 в 17:28:06

До axyaxy - Пич, заради такива като теб държавата ни е на това положение. Дребни, мижави душици, изпълзяващи от дупките си колкото да пръснат малко кал и отрова и да се скрият отново. Друго щеше да говориш, ако беше твой близък...

Новините

Най-четените