Плевнелиев изтъкна "високата международна репутация" на Захариева

Президентът Росен Плевнелиев подкрепи номинацията на Екатерина Захариева за министър на правосъдието.

"Сигурен съм, че с качествата, които госпожа Захариева притежава и ако получи подкрепата на българския парламент, реформата в българското правосъдие ще продължи на висока скорост", каза държавният глава по време на посещение в Смолян.

Плевнелиев обяви, че очаква парламентът да работи по приемането на Закона за съдебната власт, подготвен от екипа на Христо Иванов, и на останалите изменения в процесуалните кодекси, които той определи като "не по-малко важни от конституционните промени".

Не стана ясно дали Плевнелиев очаква Захариева да запази линията на досегашния правосъден министър.

Президентът се ограничи само с това да изрази съгласие с нейните думи от представянето й в сряда: че съдебната реформа е "реформа на реформите" и че за нея са нужни последователни усилия.

"България не е сама в своите усилия да реформира българското правосъдие. Заедно с Европейската комисия, с Венецианската комисия, заедно с държавите наши партньори ще постигнем това правосъдие което искаме. Г-жа Захариева има висока международна репутация, тя може да помогне за това", допълни президентът.

В момента Захариева е началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев. Тя беше назначена от него като вицепремиер в двете му служебни правителства през 2013 и 2014 г.

#1 pixie 17.12.2015 в 16:23:43

А, бе, ние в България едвам се сетихме коя беше, тука от два дни статии пишете да ни припомните и разясните, Плевнелиев изтъквал международната й репутация.

#2 pepe 17.12.2015 в 18:59:13

И от какво точно е дошла "високата и международна репутация", в какво се състои - по-конкретно ако може? Защото в България Захариева няма никаква репутация. Нищо. Даже и лоша репутация няма.

#3 sizif 17.12.2015 в 23:18:26

ето с какво ми е известна на мен - когато беше в МРРБ в служебното правителство имаше жалба за търга за лампи. Беше от националния комитет по осветление. Познайте как отговори на жалбата- никак. Егати пародията- корупционер ще се бори с корупцията (типично за БГ)

#4 Nikkor 18.12.2015 в 00:50:15

Тоз лалугер колкото пъти си е отворил устата, толкоз пъти само простотии сме чулвали. Няма ли кой да му пише приказките? Хамериканцкият прецидент не мой да пръдне без да му го напишат черно на бяло, нашият се неподготвен се изказва. Разбирам да беше рекъл нещо от сорта на "ми сега, това е най-доброто временно решение, дайте да я одобрим, че иначе на политическа криза започва да намирисва бла-бла-бла". Да ама не.Вместо това Росенчо пак отвори фабриката за локум и изкара мацката най-големият БГ прависта с "висока международна репутация". Кога ще се спре с глупостите ?

#5 GETI 18.12.2015 в 10:04:51

я..мъжа на таа Захариева,не беше ли сътрудник на нашио Плевьо

#6 pixie 18.12.2015 в 10:34:36

Всички са в топли връзки. Не е случайна нито номинацията й, нито линията, по която е издигната.

Новините

Най-четените